ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βραβεία για Σανκαρέ και Μόνχε

βραβεία-για-σανκαρέ-και-μόνχε-429052

Δυο παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου ήταν στους καλύτερους της χρονιάς στα βραβεία της Σούπερ Λίγκας και στη διοργάνωση και ψηφοφορία που έκανε η NOVA σε ειδική εκδήλωση.

Ο Βιθέντε Μόνχε ήταν στους καλύτερους μέσους της Best Team της Σούπερ Λίγκας, όπως ήταν και ο Χαλίφα Παπά Σανκαρέ στους καλύτερους αμυντικούς που μπήκε στην Best Team και ήταν και υποψήφιος για MVP του πρωταθλήματος.

Τελικά MVP του πρωταθλήματος ψηφίστηκε ο Αριέλ Ιμπαγάσα του ΟΣΦΠ με 61,97%, το βραβείο του καλύτερου προπονητή πήγε στον Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ υποψήφιος ήταν και ο Σάκης Τσιώλης.

Ο 26χρονος αμυντικός του Ολυμπιακού Βόλου Χαλίφα Πάπα Σανκαρέ μάλιστα δήλωσε πως σκέφτεται μόνο τον Ολυμπιακό και τη συνέχεια με τα πλέι οφ.

Για τον 26χρονο Σενεγαλέζο κεντρικό αμυντικό, που από πολλούς χαρακτηρίσθηκε ως αποκάλυψη του πρωταθλήματος, τα σενάρια εδώ και καιρό μιλούσανε για το ενδιαφέρον από ομάδες όπως η Μπριζ και η Σταντάρ Λιέγης αλλά και τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό Π. από την Ελλάδα.

Ο Σανκαρέ είχε συνεχή θητεία στο Βέλγιο με Ζούλντε Βάρεγκεμ, Οστάνδη και Μονς και τώρα η Μπριζ και Σταντάρ Λιέγης, έδειξαν ότι δεν έβλεπαν στις πιο κάτω κατηγορίες.

Ο Σανκαρέ φέτος έπαιξε 25 ματς με τον Ολυμπιακό και είχε και 3 γκολ, ενώ ο Αργεντινός Βιθέντε Μόνχε είχε επίσης 3 γκολ στις 21 συμμετοχές του.

Ο Μόνχε δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα και στο Βόλο, κλασικός Αργεντινός, ακολουθεί πιστά το δρόµο που χάραξε στους… κακούς «σιδηροδροµικούς» της Φέρο Καρίλ Έστε, όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά φορώντας «πράσινα». Μόλις «πάτησε» τα 27, ήλθε στην Ελλάδα και κάνει τη δεύτερη απόπειρα να καταξιωθεί στην Ευρώπη, µετά το σύντομο πέρασµα από την Γκέρµιναλ το 2007. Και γι’ αυτόν στην Ελλάδα ακούγεται πως αρέσει σε όλους τους μεγάλους, ενώ στο Μπουένος Άιρες ακούγεται ότι τον θέλει η Λανούς και ο ίδιος θέλει καλύτερη συνέχεια και Ευρώπη με το Βόλο.

* Οι Καλύτεροι Αμυντικοί που μπαίνουν στην Best Team είναι οι Γιάννης Κοντοές του Πανιωνίου, Χαλίφα Σανκαρέ του Ολυμπιακού Βόλου, Πάμπλο Κοντρέρας του ΠΑΟΚ, Λουκάς Βύντρα του Παναθηναϊκού, Τραϊανός Δέλλας της ΑΕΚ και Αβραάμ Παπαδόπουλος του Ολυμπιακού.

* Οι Καλύτεροι Μέσοι της Best Team είναι οι Αριέλ Ιμπαγάσα και Νταβίντ Φουστέρ του Ολυμπιακού, Αντελίνο Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ, Ντάρσι Νέτο του Άρη, Τζαμέλ Αμπντούν της Καβάλας και τέλος ο Βιθέντε Μόνχε του Ολυμπιακού Βόλου.

* Οι Καλύτεροι Επιθετικοί που συμπεριλαμβάνονται στην Best Team είναι οι Κέβιν Μιραλάς και Ράφικ Τζιμπούρ του Ολυμπιακού, Τζιμπρίλ Σισέ του Παναθηναϊκού και Κώστας Μήτρογλου του Πανιωνίου.

* Ο Καλύτερος Τερματοφύλακας που μπαίνει στην Best Team της χρονιάς είναι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος του Ηρακλή. Eπίσης στην 18άδα της χρονιάς βρίσκεται και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος της Κέρκυρας.

Το βραβείο για το Καλύτερο Γκολ απονεμήθηκε με 69,48% στον Ράφικ Τζιμπούρ για το τέρμα που σημείωσε στο 6-0 επί της ΑΕΚ.

Το βραβείο προσφοράς δόθηκε στους Αντώνη Νικοπολίδη και Τάσο Κατσαμπή, για τους οποίους το 2011 ήταν η τελευταία τους ποδοσφαιρική χρονιά, συμπληρώνοντας 1116 συμμετοχές και οι δύο μαζί.

Το βραβείο Fair Play της χρονιάς απονεμήθηκε στον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ για την κίνηση του να δώσει την φανέλα του σε ένα κορίτσι που καθόταν σε αναπηρικό καροτσάκι στη Νέα Σμύρνη.

Το βραβείο για την καλύτερη απόκρουση κατέληξε στα χέρια του Ματίας Ντεγκρά του Αστέρα Τρίπολης, στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε και ο Αχιλλέας Μπέος που τόνισε ότι «είναι τιμητικό για εμάς να έχουμε παίκτες υποψήφιους για τους καλύτερους καθώς και το γεγονός ότι ο Τσιώλης είναι υποψήφιος για τον καλύτερο προπονητή της χρονιάς. Είναι τιμητικό για τον Ολυμπιακό Βόλου ότι μετέχει σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα και διεκδικεί την έξοδό του στο Τσάμπιονς Λιγκ".

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου