ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η τελευταία μάχη

η-τελευταία-μάχη-435604

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αναμετρώνται σήμερα το βραδυ(9.45 MEGA) για τέταρτη φορά σε διάστημα 18 ημερών και τελευταία για τη φετινή περίοδο με φόντο τον τελικό του Champions League.

Το 2-0 της περασμένης Τετάρτης στο «Μπερναμπέου» δίνει σαφέστατο προβάδισμα στους Καταλανούς εν όψει του βραδυνου επαναληπτικού στο «Καμπ Νου», αλλά οι Μαδριλένοι διψούν για ρεβάνς και ο αγώνας αναμένεται με αμείωτο ενδιαφέρον. Όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, αλλά και για όσα προηγήθηκαν, αλλά και θα ακολουθήσουν. Ο απόηχος του πρώτου ημιτελικού περιλάμβανε κραυγές κατά της διαιτησίας από τους χαμένους, διακηρύξεις περί της ανωτερότητάς τους από τους νικητές και καταγγελίες εκατέρωθεν προς την UEFA για τη συμπεριφορά των αντιπάλων.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η ολοκλήρωση της ρεβάνς θα βρει μόνο έναν χαμογελαστό και με το εισιτήριο για τον τελικό της 28ης Μαΐου στο Λονδίνο ανά χείρας. Θα είναι το λογικό φαβορί «Μπάρτσα», που διεκδικεί την έβδομη παρουσία της στον τελικό και εν συνεχεία την τέταρτη κατάκτηση του ιερού δισκοπότηρου ή μήπως η «βασίλισσα» των εννέα κατακτήσεων και συνολικά δώδεκα τελικών στη διοργάνωση θα διατηρήσει την παράδοση που την θέλει να επικρατεί των «μπλαουγκράνα» στα ημιτελικά του θεσμού νικώντας μάλιστα στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις μέσα στο «άντρο» της με διαφορά δύο γκολ;… Η απάντηση λίγο πριν (ή μετά) τα μεσάνυχτα

Οι Καταλανοί προέρχονται από ήττα με 2-1 από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα», ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό ουδόλως αμφισβήτησε την κυριαρχία της στην Primera Division, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ηττηθεί στο «Μπερναμπέου» από τη Σαραγόσα με 3-2. Η μεταξύ τους διαφορά παρέμεινε στους οκτώ βαθμούς και στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν είναι πλέον μόνο μαθηματικά εφικτό να ανατραπούν τα δεδομένα.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αντιμετωπίζει πάρα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, ειδικά για τη στελέχωση της αμυντικής γραμμής, αφού δεν υπάρχουν πλέον εναλλακτικές λύσεις. Μετά τους Ερίκ Αμπιντάλ και Αντριάνο, στον αγώνα του Σαββάτου έχασε για το υπόλοιπο της περιόδου με τραυματισμό και τους Γκάμπι Μιλίτο και Μαρτίν Μοντόγια, ενώ εκτός πλάνων παραμένει ο Μάξουελ και τιμωρημένος είναι ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Χοσέ Μανουέλ Πίντο. Οι επιλογές για τη στελέχωση της ενδεκάδας είναι περιορισμένες. Ο Βαλντές θα είναι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα θα βρίσκονται οι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο και Πικέ, στο κέντρο οι Μπουσκέτς, Κεϊτά και Τσάβι και στην επίθεση οι Πέδρο, Μέσι και Βίγια. Ετοιμοπόλεμος είναι και ο Αντρές Ινιέστα, αλλά πιθανότατα θα βρίσκεται στον πάγκο.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο θα περιοριστεί σε ρόλο θεατή, καθώς μετά την αποβολή του στον πρώτο αγώνα είναι τιμωρημένος και θα παρακολουθήσει τον αγώνα από μία σουίτα. Μάλιστα δεν του επιτρέπεται η επικοινωνία με τον πάγκο στη διάρκεια του αγώνα και η πρόσβαση στα αποδυτήρια μέχρι και 15 λεπτά μετά τη λήξη του ματς. Ο Πορτογάλος προπονητής, που θα αφήσει στο… πόδι του τον συνεργάτη του Αϊτόρ Καράνκα, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Πέπε και Σέρχιο Ράμος, καθώς και τον τραυματία Σάμι Κεντίρα. Το πιθανότερο είναι να προτιμηθεί ένα πιο επιθετικό-σε σχέση με τα παιχνίδια που προηγήθηκαν-σχήμα. Ο Κασίγιας θα είναι στο τέρμα, στην άμυνα οι Αρμπελόα, Καρβάλιο, Αλμπιόλ και Μαρσέλο, στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Ντιαρά και Αλόνσο, μπροστά τους θα βρίσκονται Εζίλ, Ντι Μαρία και Ρονάλντο, ενώ ένας εκ των Μπενζεμά και Αντεμπαγιόρ θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Στο όριο των καρτών βρίσκονται μόνο παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης και συγκεκριμένα οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Άνχελ Ντι Μαρία, Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ και Ραούλ Αλμπιόλ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Βέλγος Φρανκ Ντε Μπλέκερε, που έχει… προϊστορία με τον Ζοσέ Μουρίνιο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου