ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σκέφτεται… ευρωπαϊκά

σκέφτεται-ευρωπαϊκά-426462

Ευρωπαϊκά σκέφτεται πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου λίγες μέρες πριν τα play-off και αφού τα πράγματα έγιναν πιο ξεκάθαρα για τις θέσεις Ευρώπης μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ… που είναι πρώτος αντίπαλος την Κυριακή στο μίνι πρωτάθλημα…

Τα πράγματα ξεκαθάρισαν και ο Ολυμπιακός Βόλου πλέον το μόνο ενδεχόμενο να χάσει την Ευρώπη είναι κατακτήσει η ΑΕΚ την πρώτη θέση του μίνι πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός να μείνει τελευταίος.

Ανάλογα πάντως με την τελική θέση στα play-off ο Ολυμπιακός σκέφτεται και τις ημερομηνίες για την Ευρώπη, αφού η 2η θέση του πρωταθλήματος (1η play-off) αντιστοιχεί σε εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions league (26-27 Ιουλίου και 2-3 Αυγούστου), η 3η θέση του πρωταθλήματος (2η play-off) αντιστοιχεί σε εισιτήριο για τον 4ο προκριματικό γύρο του Europa league (18 και 25 Αυγούστου), η 4η θέση του πρωταθλήματος (3η play-off) αντιστοιχεί σε εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa league με τον πρώτο αγώνα να γίνεται γύρω στις 28/7/, ενώ η 5η θέση του πρωταθλήματος (4η play-off) αντιστοιχεί σε εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa league πιθανόν 14 και 21 Ιουλίου.

Ενώ οι αγώνες του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League θα γίνουν 28 Ιουλίου και 4 Αυγούστου, ο Ολυμπιακός που ξεκινά την Κυριακή τα πλέι οφ σκέφτεται το μίνι πρωτάθλημα και την καλύτερη θέση που μπορεί να πάρει.

Ο Ολυμπιακός χωρίς να κοιτά πίσω και τις επιτυχίες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πάντως ξεκινά με καλή ψυχολογία κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ όπου την τελευταία φορά κέρδισε 0-4 τον περασμένο Γενάρη, ενώ είχε κερδίσει τους κίτρινους και στο Βόλο. Η συνέχεια έχει την Τετάρτη 11/5 στο πρώτο ματς στο Βόλο όπου θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ, ενώ και την Κυριακή 15/5 στο Βόλο θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό.

Τετάρτη 18/5 ο Ολυμπιακός θα ξαναπαίξει στο ΟΑΚΑ αυτή τη φορά με τον Παναθηναϊκό,

την Κυριακή 22/5 στο Πανθεσσαλικό αντίπαλος θα είναι η ΑΕΚ και τελευταίο ματς είναι Τετάρτη 25/5 στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ…

Η καλή ψυχολογία πηγάζει πάντως και από το ότι ο Ολυμπιακός είχε καλα αποτελέσματα με αντιπάλους τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στα play off .

Η βολιώτικη ομάδα απέναντι στις τρεις ομάδες που θα συναντήσει στα πλέι οφ νίκησε δυο φορές την ΑΕΚ και δυο φορές τον ΠΑΟ και μάζεψε 13 βαθμούς (με μια ισοπαλία και στην Τούμπα).

Στην πρώτη αγωνιστική την ερχόμενη Κυριακή το άλλο ματς θα γίνει στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου