ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μια αλλά σημαντική… η απουσία

μια-αλλά-σημαντική-η-απουσία-441909

Μια σημαντική απουσία θα έχει στο μίνι πρωτάθλημα των play off που ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς θα απουσιάσει ο Χαβιέ Ουμπίντες που τραυματίστηκε στο τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και είναι αμφίβολο αν θα προλάβει να αγωνισθεί σε κάποιο από τα έξι παιγνίδια… που οδηγούν στην Ευρώπη.
Ο 29χρονος Αργεντίνος μεσοεπιθετικός έχει υποστεί ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου και μετά τη   διάγνωση   των γιατρών έγινε γνωστό ότι θα μείνει τουλάχιστον έξι βδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης. Τα play off ξεκινούν Κυριακή 8/5, θα υπάρξουν αγώνες Τετάρτη 11/5, Κυριακή 15/5, Τετάρτη 18/5, Κυριακή 22/5 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 25/5.
Ο Ουμπίντες ακολουθεί ειδικά θεραπεία, ευελπιστώντας να προλάβει αφού η απουσία του -παρ’ ότι μοναδική- κρίνεται σημαντική και αυτό φαίνεται και από… τους αριθμούς!
Ο Χαβιέ Ουμπίντες έχει παίξει σε 24 αγώνες του Ολυμπιακού φέτος (2.016 λεπτά), έχει πετύχει 5 γκολ κι έχει μοιράσει 10 ασίστ, ενώ σημαντικό είναι πως σε πέντε ματς που δεν αγωνίσθηκε η βολιώτικη ομάδα δεν πέτυχε γκολ.
Ο Αργεντίνος μέσος συνολικά δεν έχει αγωνισθεί σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος και σε αυτά ο Ολυμπιακός έχει συγκεντρώσει μόλις έξι βαθμούς, έχει πετύχει μόλις τρία γκολ και όλα σε ένα ματς απέναντι στον Πανσερραϊκό. Χωρίς Ουμπίντες ο Ολυμπιακός μετρά δύο ήττες, στο Βόλο με ΠΑΟΚ 0-3 και Ολυμπιακό Πειραιά 0-1, τρεις ισοπαλίες χωρίς γκολ (0-0 στο Καυτανζόγλειο με Ηρακλή στο Ηράκλειο με Εργοτέλη και στο Βόλο με Πανιώνιο) και μία νίκη στο Βόλο 3-0 με τον ήδη υποβιβασμένο Πανσερραϊκό!
Ο Ουμπίντες στα 24 ματς που αγωνίσθηκε μόνο σε δυο ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε γκολ (στο Βόλο στην ήττα 0-1 από τον Εργοτέλη και στην ήττα 1-0 στην Ξάνθη), ενώ ο ίδιος σκόραρε σε 4 ματς μακριά από το Βόλο (Πειραιά, Σέρρες, ΟΑΚΑ με ΑΕΚ και Χαριλάου) αλλά και στη νίκη επί της ΑΕΚ στο Βόλο, ενώ άλλα 10 γκολ προήλθαν από δικές του πάσες.
Μπορεί και λόγω αριθμών η απουσία του “Ούμπι” να κρίνεται σημαντική, αφού θεωρείται παίκτης βαρόμετρο για την  γενικότερη απόδοση της ομάδας, αλλά στην ομάδα του Ολυμπιακού υπάρχει αισιοδοξία αλλά και επιστροφές…
Για τη διαδικασία των αγώνων των πλέι οφ σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος επιστρέφουν από τιμωρία οι Σανκαρέ, Ζαραδούκας, Γιακούποβιτς και από τραυματισμό ο Βιθέντε Μόνχε… ενώ έτοιμος είναι και ο Μανουέλ Ρόκα.
Όσον αφορά στις κάρτες, στο όριο βρίσκονται ο Σολάκης που στην επόμενη κίτρινη τιμωρείται με 2 αγωνιστικές, ο Μητρόπουλος που με μια ακόμη κίτρινη τιμωρείται με 1 αγωνιστική, κάτι που ισχύει και για τον Ψυχογιό.
Στα πλει οφ ο Μάκης Κατσαβάκης σε σχέση με αυτούς που τελείωσαν το πρωτάθλημα δεν υπολογίζει και τον Αργεντινό Γκάμπριελ Ροντρίγκεζ που είχε 3 ολιγόλεπτες συμμετοχές και αποτελεί παρελθόν, όπως και ο Κ. Καπετάνος που έπαιξε 23 ματς, ενώ αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα παρελθόν θεωρείται και ο Τικάο Κάρλος Μπερτόλντι.
Αντίθετα, ενώ όλοι οι δανεικοί του ΟΣΦΠ έχουν γυρίσει στον Πειραιά, ο Κρίστιαν Νέμεθ παραμένει στον Ολυμπιακό Βόλου για τις υποχρεώσεις στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα, όμως το πιθανότερο είναι να μην επιστρέψει καθόλου στην πειραϊκή ομάδα, αφού η απόφαση του Ερνέστο Βελβέρδε είναι ο Ούγγρος μεσοεπιθετικός να παραχωρηθεί.
 
28 παίκτες
 
Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 28 παίκτες, εκ των οποίων 17 είχαν διψήφιο αριθμό συμμετοχών. Ο Μάριο Μπρέσκα ήταν πρώτος σε συμμετοχές και γκολ παίζοντας σε 30 ματς τα 16 ως βασικός και τα 14 ως αλλαγή, ενώ τον ακολούθησε και σε συμμετοχές και σε γκολ ο Χουάν Μαρτίν που έπαιξε σε 28 ματς, τα 22 ως βασικός, και σε 27 ματς ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια ο Ελντίν Γιακούποβιτς. Πρώτος Έλληνας σε συμμετοχές ήταν ο Στάθης Ρόκας (26), ενώ   από τους παίκτες που ήρθαν το Γενάρη ο Ακόστα είχε τις περισσότερες συμμετοχές (11), ενώ από αυτούς που έφυγαν στα μισά περισσότερο έπαιξε ο Ρίκκα.
Όσον αφορά και τα λεπτά συμμετοχής, περισσότεροι χρόνο είχε ο Γιακούποβιτς με 2.338 λεπτά και τον λιγότερο ο Ροντρίγκεζ με 8 λεπτά!   
Επίσης 10 ήταν οι παίκτες που σκόραραν     και ήταν οι Μπρέσκα 8, Μαρτίν 7, Ουμπίντες 5, Σολάκης 5, Μόνχε             3, Ντολεζάι 3, Σανκαρέ 3, Καπετάνος 3, Τομάς 2 και Νέμεθ 1.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου