ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βολιώτισσες «μάγεψαν» με τις φιγούρες τους

βολιώτισσες-μάγεψαν-με-τις-φιγούρε-555031

Εντονο ήταν το βολιώτικο άρωμα στο διεθνές μίτινγκ καλλιτεχνικής (συγχρονισμένης) κολύμβησης «Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series 2019», που ολοκληρώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη.

Οι Βολιώτισσες Χρυσούλα Ιωάννου, Ζωή Καράγγελου, Ιφιγένεια και Κυριακή Καραγιάννη, Γεωργία Μαντζαφλέρη, Μελιτίνη-Κυριακή Ντόβα, Δήμητρα Ουρανίτσα, Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη, Παρασκευή Τσέντζου και Ελένη Φράγκου του ΝΟΒΑ βρέθηκαν στην πρωτεύουσα του Ν. Εβρου, παίρνοντας πολλές εμπειρίες από το διεθνούς βεληνεκούς μίτινγκ. Η ομάδα κατέκτησε τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης τρία ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια.

Το χάλκινο μετάλλιο για την ομάδα του ΝΟΒΑ στα αγωνίσματα των σωματείων ήρθε στο τεχνικό σόλο με τη Ζωή Καράγγελου, με την Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη να κατατάσσεται 6η στο ίδιο αγώνισμα. Στη συνέχεια ο ΝΟΒΑ κατέκτησε και το αργυρό μετάλλιο στον τελικό του τεχνικού ομαδικού με τις Χρυσούλα Ιωάννου, Ελένη Φράγγου, Ζωή Καράγγελου, Παρασκευή Τσέντζου, Δήμητρα Ουρανίτσα, Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη, Μελιτίνη-Κυριακή Ντόβα, Ιφιγένεια Καραγιάννη, Κυριακή Καραγιάννη (αναπλ.), Γεωργία Μαντζαφλέρη (αναπλ.).

Την 4η θέση κατέλαβε στον τελικό ελεύθερου σόλο η Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη, ενώ 9η ήταν Ζωή Καράγγελου. Στον τελικό του τεχνικού ντουέτου 6ες κατετάγησαν οι Παρασκευή Τσέντζου και Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη, ενώ το έτερο ντουέτο του ΝΟΒΑ, αποτελούμενο από τις Χρυσούλα Ιωάννου, Ζωή Καράγγελου, Δήμητρα Ουρανίτσα (αναπλ.), βρέθηκε στην 7η θέση. Πέμπτες ήταν στον τελικό του ελεύθερου ομαδικού οι Χρυσούλα Ιωάννου, Ελένη Φράγγου, Ζωή Καράγγελου, Παρασκευή Τσέντζου, Δήμητρα Ουρανίτσα, Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη, Μελιτίνη-Κυριακή Ντόβα, Ιφιγένεια Καραγιάννη, Κυριακή Καραγιάννη (αναπλ.), Γεωργία Μαντζαφλέρη (αναπλ.)

Την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης οι Βολιώτισσες συγχρονίστριες Χρυσούλα Ιωάννου, Ελένη Φράγγου, Ζωή Καράγγελου, Παρασκευή Τσέντζου, Δήμητρα Ουρανίτσα, Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη, Μελιτίνη-Κυριακή Ντόβα, Ιφιγένεια Καραγιάννη, Κυριακή Καραγιάννη, Γεωργία Μαντζαφλέρη πήραν και πάλι τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του highlight και ένα χάλκινο μετάλλιο στο τελικό του combo.

Μετά τη συμπλήρωση των αγωνισμάτων του διεθνούς μίτινγκ, με συμμετοχές από όλο τον κόσμο, η Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στην άτυπη βαθμολογία χωρών του μίτινγκ με 134 βαθμούς (καθώς μετείχε και βαθμολογήθηκε στα περισσότερα αγωνίσματα), με δεύτερο τον Καναδά (122) και τρίτη την Ουκρανία (96).

Στη βαθμολογία των σωματείων πρώτευσε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης (146 β.), με δεύτερο τον ΝΟΒΑ (127) και τρίτο τον ΝΟ Χανίων (93).

Πολύ καλή παρουσία για την εθνική ομάδα

Τον ΝΟΒΑ με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας εκπροσώπησαν και οι Βασιλική Κοφίδη, Ελένη Δεληγιάννη, Ελένη Φραγκάκη, Αναστασία Κουτσελίνη και Νεφέλη Γκαγάννη, που είχαν πολύ καλές επιδόσεις, κατακτώντας μετάλλια με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η πρώτη ημέρα

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης το ασημένιο μετάλλιο της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο, με 87,5534 βαθμούς, ήταν η καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς.

Η Πλατανιώτη έχασε για πολύ μικρή διαφορά το χρυσό μετάλλιο από την Καναδή Ζακλίν Σιμονό (87,8487 β.). Το χάλκινο στο συγκεκριμένο αγώνισμα πήρε η επίσης Καναδή Πρατ με 82,8758 β.

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική μας ομάδα (με τις Φραγκάκη, Γιαλαμά, Καραπαναγιώτου, Κουτσελίνη, Παπάζογλου, Πλατανιώτη, Βασιλοπούλου, Ζουζούνη, αναπληρωματική Καριώρη, Κουργιαντάκη) στο τεχνικό ομαδικό με 85,6633 β. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ουκρανία (91,7261) και το ασημένιο ο Καναδάς (86,6664).

Στο τεχνικό πρόγραμμα του ντουέτου οι Ευαγγελία Πλατανιώτη – Εβελίνα Παπάζογλου πήραν την 4η θέση με 84,4733 β. Το χρυσό κατέκτησαν οι Ουκρανές Φιεντίνα – Σάβτσουκ (91,4462), το ασημένιο οι Ιταλίδες Τσερούτι – Φέρο (88,6696) και το χάλκινο οι Καναδές Χόλζνερ – Σιμονό (87,3405).

Η δεύτερη ημέρα

Η εθνική μας ομάδα των γυναικών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ελεύθερο πρόγραμμα του ομαδικού, στη δεύτερη ημέρα του διεθνούς μίτινγκ καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (με τις Φραγκάκη, Γιαλαμά, Κουργιαντάκη, Κουτσελίνη, Παπάζογλου, Πλατανιώτη, Βασιλοπούλου, Ζουζούνη, αναπλ. Καραμέσιου, Κοφίδη) βαθμολογήθηκε με 87,0333 β. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Καναδάς (88,8000) και το χάλκινο το Ισραήλ (83,7000). Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, εξάλλου, πήρε την 4η θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο με 88,7667 β. Το χρυσό πήρε η Ουκρανή Μάρτα Φιεντίνα (92,7000), το ασημένιο η Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι (90,1667) και το χάλκινο η Καναδή Ζακλίν Σιμονό (90,0000).

Στο ελεύθερο μικτό ντουέτο πρώτευσαν οι Ιταλοί Μανίλα Φαμίνι και Τζόρτζιο Μινισίνι (90,1000) και στο τεχνικό μικτό ντουέτο οι Γιαπωνέζοι Αμπε Ατσούσι και Αντάτσι Γιούμι (85,4462).

Η τρίτη μέρα

Το ασημένιο μετάλλιο στο κόμπο και το χάλκινο στο highlight, που κατέκτησε η εθνική μας ομάδα ήταν το καλύτερο φινάλε για την ελληνική πλευρά. Στο κόμπο την ομάδα που κατέκτησε το ασημένιο αποτελούσαν οι νεαρές και πολλά υποσχόμενες Ελένη Δεληγιάννη, Ειρήνη Γιαννούλου – Βαλμά, Νεφέλη Αικατερίνη Γκαγιάννη, Πηνελόπη Καραμέσιου, Δανάη Καριώρη, Βασιλική Κοφίδη, Ολγα Κουργιαντάκη, Αντριάνα Μισίκεβιτς και βαθμολογήθηκαν με 82,9667 β. Το χρυσό μετάλλιο πήρε το Ισραήλ (84,7667) και το χάλκινο η Ουγγαρία (77,2000).

Στο highlight το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που κέρδισε το χάλκινο συνέθεταν οι επίσης νεαρές Ελένη Δεληγιάννη, Πηνελόπη Καραμέσιου, Δανάη Καριώρη, Βασιλική Κοφίδη, Ολγα Κουργιαντάκη, Ειρήνη Γιαννούλου – Βαλμά, Νεφέλη Αικατερίνη Γκαγιάννη, Αντριάνα Μισίκεβιτς και βαθμολογήθηκαν με 84,5333 β. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ουκρανία 93,3333 και το ασημένιο ο Καναδάς 89,3333.

Στο ελεύθερο ντουέτο οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου κατέκτησαν την 4η θέση με 88,6333 β. Το χρυσό πήραν οι Ουκρανές αδερφές Μαρίνα και Βλαντισλάβα Αλεξίιβα (92,8000), το ασημένιο οι Ιταλίδες Τσερούτι – Φέρρο (90,1000) και το χάλκινο οι Καναδές Χόλζνερ και Σιμονό (89,1667).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου