ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο ιστορικός… επιστρέφει!

ο-ιστορικός-επιστρέφει-442075

Προγραμματισμό για τη Γ’ Εθνική ξεκινά σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας ο ιστορικός Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου! Η εντυπωσιακή του πορεία και η δεύτερη θέση που κατέκτησε στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, σε συνδυασμό με την αδυναμία της Ολύμπια Λάρισας να κατέβει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και ο υποβιβασμός της δύο κατηγορίες, όλα δείχνουν ότι θα φέρουν την βολιώτικη ομάδα μετά από 20 σχεδόν χρόνια ξανά στις εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ! Οι διοικούντες το σύλλογο ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της ΕΣΚΑΘ κ. Ντούγκο ότι βάσει την προκήρυξης αναμένεται ο Γυμναστικός να ανέβει κατηγορία και απλά περιμένουν με τη λήξη όλων των πρωταθλημάτων να επιβεβαιωθεί και επίσημα για να πανηγυρίσουν.
 
Πάντως ο προγραμματισμός ξεκινά για τη Γ’ Εθνική με τους ανθρώπους του Γυμναστικού να το θεωρούν σχεδόν σίγουρο. Αυτό αναφέρει με δηλώσεις του και ο βοηθός προπονητή, Γιώργος Ντάκης, που «υπηρετεί» τον Γυμναστικό εδώ και 15 χρόνια, αρχικά ως παίκτης και την τελευταία χρονιά ως μέλος του τεχνικού τιμ: «Αυτή την στιγμή αυτό που ξέρουμε είναι ότι είμαστε στην Γ’ Εθνική. Ο κ. Ντούγκος πήρε τηλέφωνο και μας έδωσε συγχαρητήρια, καθώς όπως είπε η προκήρυξη αναφέρει ξεκάθαρα ότι απ’ όποιον όμιλο πέσει ομάδα εθνικής κατηγορίας λόγω άλλων καταστάσεων και όχι αγωνιστικών, ανεβαίνει ο δεύτερος από το συγκεκριμένο Όμιλο. Από την στιγμή που η Ολύμπια Λάρισας έχει δηλώσει αδυναμία για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και θα υποβιβαστεί δυο κατηγορίες, εμείς είμαστε που δικαιούμαστε το εισιτήριο. Από Δευτέρα ξεκινάμε προγραμματισμό για τη Γ’ Εθνική και στη συνέχεια θα περιμένουμε και το επίσημο της υπόθεσης», δηλώνει ο βοηθός προπονητή Γιώργος Ντάκης.
 
«Καλό κλίμα και δουλειά»
Η ομάδα φέτος σύμφωνα με τον Γιώργο Ντάκη, που έζησε από κοντά όλα αυτά τα χρόνια την πορεία του Γυμναστικού, είχε ως μυστικά της επιτυχημένης πορείας της το πολύ καλό κλίμα και την εξαιρετική δουλειά του προπονητή της ομάδας Γιώργου Κοσμάτου. Τερμάτισε άλλωστε στη δεύτερη θέση με απολογισμό στα 22 παιχνίδια 17 νίκες και πέντε ήττες. Αστέρας και Ανάληψη ήταν οι δυο ομάδες που του αντιστάθηκαν και κατάφεραν να τον κερδίσουν και τις δυο φορές, ενώ μια ήττα υπέστη και από τους Τιτάνες στον Παλαμά. Τα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν όλα σχεδόν εύκολη υπόθεση για τους Βολιώτες, που δεν άφησαν περιθώρια για αμφισβήτηση.
«Ξεκινήσαμε με έναν κορμό που ήταν εδώ και δύο χρόνια ο ίδιος και παρότι δεν είχαμε σκοπό να φτάσουμε τόσο ψηλά, μέσα από το καλό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί και μέσα από την πολύ δουλειά φτάσαμε στην δεύτερη θέση. Παίζαμε για όπου φτάσουμε. Δεν είχαμε βάλει στόχο τη δυάδα ή την παραμονή. Παιχνίδι με το παιχνίδι είδαμε ότι οι ομάδες δεν ήταν τόσο πολύ δυνατές και πιστέψαμε ότι μπορούμε να τερματίσουμε ψηλά. Χαρακτηριστικό του καλού κλίματος της ομάδας ότι δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό σε καμία προπόνηση. Δεν υπήρξε ποτέ επεισόδιο, ούτε αντεγκλήσεις ανάμεσα στους παίκτες, πράγμα πρωτοφανές φυσικά, καθώς ξέρουμε ότι και το να δημιουργηθεί μια κόντρα είναι σχεδόν φυσιολογικό. Κι όμως στην φετινή ομάδα του Γυμναστικού δεν υπήρξε το παραμικρό. Κάποιες αποχωρήσεις παικτών για διάφορους λόγους υπήρξαν, αλλά όχι για τέτοιους λόγους».
 
«Δεν ήταν έκπληξη»
Οσο για το αν θεωρεί έκπληξη την φετινή πορεία του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου: «Δεν ήταν μεγάλη έκπληξη για εμάς. Δουλεύαμε πάρα πολύ καλά και ήταν θέμα χρόνου να δέσει το σύνολο και να δείξει ότι αξίζει κάτι παραπάνω. Οι παίκτες γνωριζόταν από παλιά, ενώ μεγάλο κίνητρο και διάθεση σε αυτούς έδωσε και ο Γιώργος Κοσμάτος, που δεν τους άφησε στιγμή να χαλαρώσουν, ακόμα – ακόμα και σε παιχνίδια που ήταν εύκολα. Υπήρχαν παίκτες στυλοβάτες όπως οι Νάνος, Σκαμάγκας, Παυλόπουλος, Κυρλίδης και Κόκας, ενώ κανείς δεν υστέρησε και η παρουσία και η προσφορά όλων ήταν σημαντική. Η τιμωρία του Γιάννη Κυρλίδη μας στέρησε την δυνατότητα να παίξουμε για την πρώτη θέση, καθώς πιστεύω ότι αν τον είχαμε από την αρχή και σε όλα τα ματς, ίσως να διεκδικούσαμε κάτι καλύτερο από τον πρωταθλητή Αστέρα. Διοίκηση, τεχνικό τιμ και παίκτες ήμασταν μια γροθιά».
 
Οι «πρώτοι» της ομάδας
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στατιστικά στοιχεία της βολιώτικης ομάδας. Και τα 22 παιχνίδια του πρωταθλήματος έπαιξαν τέσσερις καλαθοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι Σκαμάγκας, Νάνος, Παυλόπουλος και Κόκκας. Πρώτος σκόρερ του συγκροτήματος του Γιώργου Κοσμάτου αναδείχθηκε ο Παυλόπουλος με 275 πόντους συνολικά, είχε και τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής με 590 και τελείωσε και τους περισσότερους αιφνιδιασμούς, 26 στο σύνολο. Κυρίαρχος στα ριμπάουντ ήταν ο Κόκκας, που μάζεψε 114 αμυντικά και 55 επιθετικά, ενώ ήταν και ο κορυφαίος στα κοψίματα με 29 στο ενεργητικό του. Νάνος και Αγκρής ήταν οι «mr assist» της ομάδας με 30 ο πρώτος και 28 ο δεύτερος. Ο Νάνος ήταν και πρώτος στα τρίποντα με 17, είχε το καλύτερο ποσοστό στις ελεύθερες βολές με 60 στις 70 (85,7%) και παράλληλα ο κορυφαίος στα κλεψίματα με 51.
 
 
Το ρόστερ του Γ.Σ. Βόλου
Ονοματεπώνυμο              Συμ. Πόντοι
Κώστας ΑΓΚΡΗΣ                    19        36
Ακης ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ              5          3
Οδυσσέας ΔΙΑΚΟΥΜΗΣ         9          41
Ευστάθιος ΖΟΥΡΗΣ               21        18
Δημήτρης ΚΑΖΕΠΙΔΗΣ          5          5
Ανδρέας ΚΟΚΚΑΣ                  22        248
Κώστας ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑΣ       3          2
Γιάννης ΚΥΡΛΙΔΗΣ                 13        160
Γιάννης ΜΑΚΡΥΝΑΚΗΣ         20        79
Φώτης ΜΑΛΙΣΙΟΒΑΣ              21        143
Νίκος ΝΑΝΟΣ                          22        217
Αντώνης ΠΑΛΑΣΚΑΣ              18        21
Θανάσης ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ     22        275
Θανάσης ΠΟΛΥΖΟΣ               10        17
Σταμάτης ΣΚΑΜΑΓΚΑΣ         22        118
Κώστας ΣΚΡΙΜΠΑΣ               6          -
Αντώνης ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑΣ       -           -
Γιάννης ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ        -           -
Χρήστος ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ       -           -
Προπονητής: Γιώργος ΚΟΣΜΑΤΟΣ
Βοηθός Προπονητή: Γιώργος ΝΤΑΚΗΣ
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου