ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ατρόμητος – ΑΕΚ για Κύπελλο

ατρόμητος-αεκ-για-κύπελλο-435604

Τελικός κυπέλλου Νο 69 σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο ΟΑΚΑ όπου θα αναμετρηθούν Ατρόμητος και ΑΕΚ με έπαθλο το Κύπελλο της περιόδου 2010-2011 με διαιτητή τον Τάσο Κάκο.
69 κύπελλα, 11 τροπαιούχοι, 16 φιναλίστ, 11 γήπεδα, ένας πρώτος σκόρερ είναι οι αριθμοί που σχηματίζουν την ιστορία των τελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, οι οποίοι περιμένουν την αλλαγή τους το σημερινό βράδυ της 30 Απριλίου.
Ο Ατρόμητος θα γράψει το όνομά του, τουλάχιστον στους φιναλίστ, ελπίζοντας να γίνει η 12η ομάδα που στέφεται Κυπελλούχος, ενώ η ΑΕΚ έχει το 14ο Κύπελλο.
Λίγες ώρες πριν από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, στον οποίο θα αναμετρηθούν Ατρόμητος και ΑΕΚ, οι προπονητές των δυο ομάδων, Γιώργος Δώνης και Μανόλο Χιμένεθ, αντίστοιχα, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ και συμφώνησαν ότι θα τα δώσουν όλα προκειμένου να σηκώσουν τρόπαιο.
Ο Μανόλο Χιμένεθ, δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος που μπορώ να διεκδικήσω το κύπελλο Ελλάδας. Για άλλη μια φορά να πω συγχαρητήρια στο ρόστερ της ομάδας, ακόμα και τους παίκτες που δεν είναι τώρα στην ΑΕΚ αλλά πήραν μέρος στα πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης. Είμαι ικανοποιημένος και περήφανος γιατί ο δρόμος ήταν πολύ δύσκολος».
Στην επόμενη του τοποθέτηση ο Ισπανός προπονητής, είπε: «Στα προημιτελικά ήταν δύσκολη η κλήρωση γιατί παίξαμε με πολύ δυνατές ομάδες. Θα ήθελα επίσης να πω ότι αν κατακτήσουμε το Κύπελλο θα πρέπει να πούμε συγχαρητήρια και στους αντιπάλους που βρήκαμε στο δρόμο μας. Τον Πανθρακικό, τη Λάρισα, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Συγχαρητήρια και στον Ατρόμητο που έφτασε στον τελικό και εύχομαι να παρουσιάσουμε ένα καλό θέαμα αύριο».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αρχηγός της ΑΕΚ, Παντελής Καφές, ο οποίος σημείωσε: «Για εμάς είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θέλουμε να πάρουμε το Κυπέλλου που σημαίνει πολλά για την οικογένεια τη ΑΕΚ, να γίνει ένα σκαλοπάτι για να πάει η ΑΕΚ ψηλότερα. Είμαστε ήρεμοι, έχουμε προπονηθεί καλά όλο αυτό το διάστημα και είμαστε έτοιμοι».
Τόσο ο Ισπανός προπονητής όσο και ο Έλληνας μέσος συμφώνησαν σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ότι η ΑΕΚ πρέπει να κατακτήσει το Κύπελλο, έτσι ώστε να επιστρέψει στους τίτλους και να δώσει χαρά στον κόσμο της.
 
Ο Μανόλο Χιμένεθ μάλλον θα παίξει με το 4-4-2 με ρόμβο. Ο Ανδαλουσιανός φανέρωσε σκέψεις για ενδεχόμενη χρησιμοποίηση του Καφέ (αντί του Μίτσελ), ενώ φάνηκε να καταλήγει στον Ίσμαελ Μπλάνκο -αντί του «άκαπνου» Ναμπίλ Μπαχά. Έτσι, η ΑΕΚ -κατά πάσα πιθανότατα- θα παραταχθεί με γκολκίπερ τον Σάχα, μπακ τους Γεωργέα-Καράμπελα και δίδυμο στα στόπερ τον Δέλλα και τον Ματέος
Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ θα είναι ο Ντιόπ, μπροστά του θα είναι οι Μάκος και Καφές ή Μίτσελ (ενώ τη θέση του επιτελικού θα πάρει ο Λυμπερόπουλος (και όχι ο Γκερέιρο). Στην επίθεση, δε, παρτενέρ του «σίγουρου» Νάτσο Σκόκο πιθανότατα θα είναι ο Ίσμαελ Μπλάνκο (χωρίς, πάντως, να αποκλείεται και η χρησιμοποίηση τελικά του Μπαχά).
 
 
Ο προπονητής του Ατρομήτου, Γιώργος Δώνης δεν έκρυψε τη χαρά του για την παρουσία της ομάδας στον τελικό του Κυπέλλου και επεσήμανε το σεβασμό που τρέφει προς του αντιπάλους: «Είμαστε χαρούμενοι με την παρουσία μας στον τελικό. Ξέρουμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού, σεβόμαστε τον αντίπαλό μας που είναι μια μεγάλη ομάδα όμως οι ποδοσφαιριστές μου ξέρουν τι μπορούν να κάνουν και θα διεκδικήσουμε κάθε πιθανότητα που έχουμε. Μπορώ να πω ότι θα ξεπεράσουμε και τα όρια μας, ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να δείξουμε σε ένα ακόμα παιχνίδι τη φιλοσοφία μας και να δείξουμε την ποιότητά μας για να γείρουμε την πλάστιγγα υπέρ μας».
 
Το 4-3-3 φαίνεται πως θα διατηρηθεί στον Ατρόμητο σύμφωνα με όσα έχουν δοκιμαστεί τις προηγούμενες ημέρες. Έτσι η ενδεκάδα θα απαρτίζεται από τον Μιχαηλίδη κάτω από τα δοκάρια. Ο Σκόνδρας θα είναι στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Νάστος στο αριστερό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Μπαζίνσκι και Σαμπού.
Από εκεί και πέρα οι Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης και Σαρμιέντο θα είναι στον άξονα και από εκεί και πέρα υπάρχει ο γρίφος. Ο Σαγκανόφσκι πρέπει να θεωρείται δεδομένος, ενώ δοκιμές έγιναν με τους Καμαρά, Αναστασάκο και Καραγκούνη. Από τους τρεις τελευταίους ένας θα μείνει εκτός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου