ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

90 λεπτά από την άνοδο και τον τίτλο ο Ολυμπιακός

90-λεπτά-από-την-άνοδο-και-τον-τίτλο-ο-ολυ-558600

Στο «κατακόκκινο» από κόσμο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, ο Ολυμπιακός Β κέρδισε με 2-0 τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας για την 25η αγωνιστική του 4ου Ομίλου, κάνοντας το προτελευταίο αποφασιστικό βήμα για επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι με τον ενθουσιασμό και τη στήριξη της εξέδρας, που φώναξε «παρούσα» στις προσπάθειές τους κατάφεραν να πάρουν μία ακόμα νίκη αποδεικνύοντας την ανωτερότητά τους έναντι της ομάδας της Κατερίνης και φθάνοντας τους 68 βαθμούς σε 25 παιχνίδια.

Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πέτυχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, με τον Σερτζίνιο στο 33’ να βάζει τους φιλοξενούμενους σε θέση οδηγού, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, με ανατροπή, που κέρδισε ο ίδιος και τον Σκοπελίτη με πλασέ στο 69’ να «κλειδώνει» την υπόθεση νίκη για τους Βολιώτες.

Οι τρεις υπεροπολύτιμοι βαθμοί που μπήκαν στο σακούλι των ερυθρόλευκων, τους διατήρησαν στην κορυφή της κατάταξης του Ομίλου, μία στροφή πριν τη λήξη της φετινής κούρσας. Τελευταίο παιχνίδι για τους Βολιώτες, είναι την επόμενη Κυριακή 14 Απριλίου, με αντίπαλο τον Γ.Σ. Αλμυρού στο Πανθεσσαλικού, εκεί όπου ήδη προετοιμάζονται εκπλήξεις από τη διοίκηση του Ολυμπιακού.

Το α’ μέρος

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πίεζε την ομάδα του Αχιλλέα ο Ολυμπιακός, θέλοντας να διώξει από νωρίς το άγχος με ένα γρήγορο τέρμα.

Μόλις στο 2’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λώττα, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Ζγκούρι και πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα πλασέ του Μάντζιου έδιωξε με τα πόδια ο Παπαθανασίου, στην πρώτη ουσιαστική μεγάλη στιγμή για τους ερυθρόλευκους.

Επειτα από σέντρα του Σερτζίνιο από τ’ αριστερά, ο Ζγκούρι έκανε την κεφαλιά, με τον Παπαθανασίου να μπλοκάρει, στο 13’, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Λώττας έβγαλε μπαλιά ακριβείας με αποδέκτη τον Μπουτζίκο, που μπήκε μέσα στην περιοχή, γύρισε την μπάλα στον Σερτζίνιο, το σουτ του οποίου όμως δεν βρήκε στόχο, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Οι ερυθρόλευκοι… είχαν κέφια, έχοντας άλλωστε την πλήρη κατοχή της μπάλας, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Στο 21’ ο Μάντζιος εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ νέα καλή στιγμή σημειώθηκε στο 29’ με τους Λώττα και Σερτζίνιο να συνδυάζονται και τον τελευταίο να σουτάρει δυνατά, έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Νέο δυνατό σουτ έγινε από τον Λώττα στο επόμενο λεπτό, το οποίο απομάκρυνε με γροθιές ο Παπαθανασίου, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο ίδιος παίκτης σούταρε και πάλι άουτ.

Το σκορ για τον Ολυμπιακό άνοιξε στο 32’ με τον Σερτζίνιο να κερδίζει από τον Δερμίση -που ανέτρεψε τον χαφ των Βολιωτών- και να εκτελεί εύστοχα πέναλτι, για το 1-0, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς.

Με το ρυθμό να πέφτει μετά την επίτευξη του τέρματος, οι Βολιώτες είχαν μία ακόμα καλή στιγμή με ένα σουτ του Ναζίμ να περνά ψηλά άουτ, στο 45’ και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το ισχνό προβάδισμα του Ολυμπιακού.

Το β’ μέρος

Ορεξάτος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, καταγράφοντας την πρώτη του ευκαιρία στο 47’ με ένα σουτ του Νικολακάκη που έφυγε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Μάντζιος απείλησε την εστία του Παπαθανασίου, αλλά δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε, όντας σε πλεονεκτική θέση και έτσι η νέα ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να βρουν και δεύτερο τέρμα, προκειμένου να «κλειδώσουν» την υπόθεση νίκη, έχοντας πολύ καλή στιγμή στο 68’, μετά από 20 λεπτά, που ο ρυθμός είχε πέσει. Συγκεκριμένα, ο Σερτζίνιο βρήκε ωραία τον Ζγκούρι μέσα στην περιοχή, που σούταρε δυνατά, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ζγκούρι, πάντως, ήταν ο δημιουργός του δεύτερου τέρματος για τον Ολυμπιακό Βόλου, κάνοντας μπαλιά για τον Σκοπελίτη, που ψύχραιμα με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή, στο 69’ έκανε δύο τα τέρματα των ερυθρόλευκων για το 2-0. Οι πολλές αλλαγές από τις δύο πλευρές έριξαν και πάλι το ρυθμό της αναμέτρησης, με τα τελευταία είκοσι λεπτά, να είναι εξάλλου, διαδικαστικού χαρακτήρα.

Στο 90’, πάντως, αποβλήθηκε για την ομάδα της Νεοκαισάρειας ο Τσιμπούκας, αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αφήνοντας την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από το διαιτητή Γουματζίδη βρήκε νικητές τους ερυθρόλευκους, να γίνονται μια αγκαλιά με τον κόσμο του Ολυμπιακού πανηγυρίζοντας ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα στο δρόμο προς την άνοδο.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2

Α’ ΔΑΚ Κατερίνης

Σκόρερ: 32’ Σερτζίνιο, 69’ Σκοπελίτης

Διαιτητής: Γουματζίδης (Πέλλας)

Βοηθοί: Παρασίου, Παπαδάκης (Πέλλας)

Κίτρινες: 35’ Παπαϊωάννου – 20’ Τσιμπούκας, 32’ Δερμίσης, 82’ Ναλμπαντίδης

Κόκκινη: 90’ Τσιμπούκας (δεύτερη κίτρινη)

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ: Παπαθανασίου, Παγωνίδης, Δερμίσης, Κραγιόπουλος (68’ Χαλκίδης), Τσιμπούκας, Κ. Ιτσιος, Δ. Ιτσιος, Αποστολίδης (79’ Τζήκας), Κατσαμάγκας, Παπαδόπουλος (82’ Ρούντος), Ναλμπαντίδης (86’ Καραφέργιος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Νικολακάκης, Μπουτζίκος, Οικονομόπουλος, Παπαϊωάννου, Ριζογιάννης, Ναζίμ (77΄Κόλα), Σερτζίνιο, Ζγκούρι (83’ Καμπλιώνης), Λώττας (66’ Φλίγκος), Μάντζιος (58’ Σκοπελίτης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου