ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και μένει και βλέπει ψηλότερα

και-μένει-και-βλέπει-ψηλότερα-426462

Δεν αλλάζει κάτι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ολυμπιακού Βόλου όπως ανέφερε χθες  στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Αχιλλέας Μπέος, τονίζοντας πως παραμένει στην ΠΑΕ, ενώ βλέπει και ψηλότερα καθώς όπως επεσήμανε ο Ολυμπιακός θα παίξει για την πρωτιά στα play off!
Ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε πως καμία από τις επαφές που είχε με υποψήφιους αγοραστές της ΠΑΕ δεν κατέληξε κάπου, ενώ για μια ακόμη φορά καταφέρθηκε κατά τοπικών παραγόντων και μίλησε για τις κατασκευασμένες κασέτες και τα δήθεν στημένα παιγνίδια.
Ξεκαθάρισε ότι παραμένει προσωρινά ως ο ιδιοκτήτης της ομάδας, η οποία όμως παραμένει σε πώληση. Ωστόσο, όπως είπε, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!
Ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Vallis μίλησε για πολλά θέματα αποκάλυψε ότι θέλει να κατακτήσει ο Ατρόμητος το Κύπελλο, καθώς δεν πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα τερματίσει τελευταίος στα πλέι οφ και έτσι, σε αυτό το ενδεχόμενο, θα μείνει εκτός Ευρώπης. «Είναι μαλ… όσοι το πιστεύουν αυτό», είπε χαρακτηριστικά.
Ξεκαθάρισε ακόμη ότι θα πωληθούν 1,5 παίκτες, «ένας το πολύ δύο» όπως είπε και ότι θα αποκτηθούν 5 ως 7 ευρωπαϊκών προδιαγραφών, καθώς τη νέα σεζόν «ο Ολυμπιακός Βόλου θα παίζει στην Ευρώπη». Επιπλέον επεσήμανε ότι στόχος είναι η πρωτιά στα πλέι οφ, καθώς πιστεύει στην ομάδα του, αν και ξέρει τις δυσκολίες.
Για το «κασέτα gate» υποστήριξε ότι κάποιοι προσπαθούν να νομιμοποιήσουν ένα προϊόν υποκλοπής και ότι δεν θα έχει την εξέλιξη που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι, ενώ για τα ύποπτα παιχνίδια είπε ότι είναι μια αστεία υπόθεση που την έχουν ξεκινήσει οι δημοσιογράφοι.
Στην συνέντευξη Τύπου πιο αναλυτικά ο Αχιλλέας Μπέος είπε:
Για το θέμα της πώλησης της ομάδας και της δικής του στάσης: «Το τελευταίο διάστημα συναντήθηκα με 3-4 αγοραστές, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο πιο ζεστός και σοβαρός για να επενδύσει και σε αυτή αφιέρωσα τον περισσότερο χρόνο. Καμία συζήτηση δεν οδήγησε κάπου για να αλλάξει χέρια ο Ολυμπιακός Βόλου. Επειδή αυτό που γίνεται στον Βόλο είναι πρωτόγνωρο και απορίας άξιο για κάποιους, να θυμίσω πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια ιδέα. Και οι άνθρωποι καλούνται να την υπηρετήσουν από τη μια ή την άλλη θέση. Τα πρόσωπα έρχονται και παρέχονται, η ιδέα μένει. Εσείς να κοιτάτε την ομάδα και όχι τα πρόσωπα. Ουδείς αναντικατάστατος. Είχα πει σε μια κακιά στιγμή ότι ορκίζομαι στον πατέρα μου, που περνάει δύσκολες ώρες, ότι θέλω να φύγω και να πουλήσω και ότι αν δεν συμβεί αυτό θα πουλήσω όλους τους παίκτες έναντι ενός ευρώ. Δεν αρμόζει όμως κάτι τέτοιο στα ήθη και τα πιστεύω μου και στους 15.000 φίλους της ομάδας. Ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει να πωλείται μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος επενδυτής. Και ήδη ο Αχιλλέας Μπέος έχει αρχίσει τον σχεδιασμό της ομάδας. Από σήμερα οι συνεργάτες μου κι εγώ αρχίζουμε μια δουλειά, που για σας φαντάζει ένα όνειρο, ένα ταξίδι. Για όσο βρίσκομαι στο τιμόνι της ομάδας, θα διεκδικήσουμε ότι μπορούμε να πάρουμε κόντρα στις μεγάλες ομάδες, μέσα στο γήπεδο και κανένας δεν θα μας το στερήσει. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει κερδίσει νέους φιλάθλους και αυτό είναι επίτευγμα. Θέλω να οδηγήσω αυτή την ομάδα ψηλά, όσο δεν μπορούν να φανταστούν ορισμένοι. Προσωρινά μένω, αλλά όπως λένε, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».
Για τα πλέι οφ: «Η ομάδα που σας έχει κάνει υπερήφανος, και εμένα μια τους συνεργάτες μου, ξεκινά ένα μίνι πρωτάθλημα, τα πλέι οφ. Σας είχα πει το καλοκαίρι να ετοιμάζετε τα διαβατήριά σας. Ίσως δεν το πιστεύαμε ότι θα γίνει τόσο άμεσα. Εξάλλου, τώρα βγαίνουν γρήγορα τα διαβατήρια… Είχα πει πέρσι στη φιέστα, ότι αν νομίζετε πως ήρθα για ένα μετάλλιο στον Βόλο, είστε πολύ γελασμένοι. Εύχομαι να πάρει το Κύπελλο ο Ατρόμητος. Όσοι νομίζουν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα βγει πέμπτος στα πλέι οφ , είναι πολύ μαλ… Και σας το λέω επειδή, γενικά στη ζωή και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, το μπάτζετ και το χρήμα δεν είναι το παν.
Το μοντέλο στον Βόλο το ζηλεύουν εχθροί και φίλοι, το κάναμε με πολύ μεράκι και πετύχαμε, την ώρα που ομάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν τα έχουν καταφέρει. Την Παρασκευή μετά την κλήρωση που θα μάθουμε τη σειρά των αγώνων, θα διεκδικήσουμε την πρώτη θέση των πλέι οφ. Είναι κάτι που κάναμε όλη τη χρονιά και θα συνεχίσουμε έτσι».
Για το μεταγραφικό ενδιαφέρον ομάδων για παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου: «Η οργάνωση της προετοιμασίας θα κριθεί από το αν θα βγούμε στο Champions League ή στο Europa League. Δεν μπορούμε να πούμε ακόμα για την προετοιμασία. Είναι πράγματα που τα δουλεύουμε. Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές, ενόψει των πλέι οφ και επειδή η ομάδα πρέπει να μείνει ενωμένη και δυνατή και αφοσιωμένη, δεν υπάρχει καμία συζήτηση. Υπάρχει δέσμευση ότι ο κορμός κατά 90% δεν θα χαλάσει και θα παραμείνει όπως έχει. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα κάνει από 5 μέχρι 7 μεταγραφές. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, για παίκτες που έχουμε δει. Δεν είναι της συζήτησης. Η ομάδα θα πουλήσει ανάλογα με την αξία του, 1,5 παίκτη. Δηλαδή έναν, άντε δύο. Και θα τον αναπληρώσουμε με καλύτερο. Του χρόνου θα υπάρχουν υψηλότεροι στόχοι».
 
 
Για το Champions League: «Μια κουβέντα είπαμε. Ένα παράδειγμα έφερα. Ακόμα και 6οι να μέναμε, θα ήμουν πολύ περήφανος για την ομάδα. Ο Ολυμπιακός Βόλου έπρεπε να τερματίσει ακόμα και 3ος. Πουθενά δεν ήμασταν τυχεροί. Στο 90′ μας ισοφαρίζανε. Μέχρι και στο τελευταίο παιχνίδι, αγανάκτησε ο Θεός και μας έδωσε τη νίκη».
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου