ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Εξάρα» τίτλου από τον Ολυμπιακό, που ξέφυγε στο +2 από τη Νίκη Βόλου

εξάρα-τίτλου-από-τον-ολυμπιακό-που-ξ-567693

Δύο βήματα απέμειναν για τον Ολυμπιακό Βόλου, ώστε να στεφθεί πρωταθλητής στον 4ο Ομιλο της Γ’ Εθνικής, με τους ερυθρόλευκους να συνδυάζουν όμορφο ποδόσφαιρο και γκολ, επικρατώντας με 6-1 του Φωκικού στο Πανθεσσαλικό, για την 24η αγωνιστική.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι Βολιώτες έκαναν το καθήκον τους, σημειώνοντας έξι τέρματα για να βάλουν πλώρη για επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες, εκμεταλλευόμενοι και το «στραβοπάτημα» της Νίκης Βόλου, στην Τσαριτσάνη, αφού αποσπάστηκαν 2 βαθμούς από τους συνδιεκδικητές του τίτλου, μένοντας μόνοι πρώτοι στην κορυφή της κατάταξης, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της αγωνιστικής σεζόν.

Η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη, που πίεζε τον αντίπαλο από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο προηγήθηκε με 2-0, με τον Μάντζιο να σημειώνει δύο τέρματα, στο 31’ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο μέρος, οι ερυθρόλευκοι σημείωσαν, άλλα τέσσερα, με τους Οικονομόπουλο στο 53’, Σερτζίνιο στο 60’ και δύο τέρματα του Καμπλιώνη στο 80’ και το 91’. Ενδιάμεσα για τους φιλοξενούμενους που παρατάχθηκαν χωρίς αλλαγή, είχε μειώσει σε 5-1 ο Τσιούτσιας στο 86’.

Το α’ μέρος

Με στόχο το γρήγορο γκολ μπήκε στο γήπεδο ο Ολυμπιακός Βόλου, καταγράφοντας την πρώτη του καλή στιγμή στο 4’, με τον Λώττα να σουτάρει, από πλάγια θέση άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι, σαφείς κυρίαρχοι του αγώνα προσπαθούσαν από τα πρώτα λεπτά να πιέσουν και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ. Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 10’, με τον Λώττα να κάνει την κάθετη μπαλιά και τον Μάντζιο να πλασάρει από κοντά, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα του Φωκικού, Παπαδόπουλο, σε δύσκολη απόκρουση, σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπουτζίκος σούταρε δυνατά για να αποκρούσει εκ νέου ο Παπαδόπουλος, πριν τα πράγματα γίνουν επικίνδυνα για την εστία του. Οι Βολιώτες σφυροκοπούσαν την εστία των φιλοξενούμενων, χάνοντας νέα ευκαιρία στο 15’, με τον Ζγκούρι αυτή την φορά να σουτάρει, έπειτα από μπαλιά του Λώττα, με τον Παπαδόπουλο να επεμβαίνει και πάλι σωτήρια.

Στο επόμενο λεπτό, ο Λώττας ήταν και πάλι δημιουργός, εκτελώντας φάουλ από τ’ αριστερά, με τον Μάντζιο να πλασάρει από κοντά, για να μπλοκάρει σταθερά ο πορτιέρε του Φωκικού.

Οι στιγμές πίεσης μπροστά από την εστία του Παπαδόπουλου συνεχίζονταν, με τον «πανταχού» παρόντα Λώττα να εκτελεί κόρνερ στο 18’ και τον Ναζίμ να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει εκατοστά άουτ, από την αντίπαλη εστία.

Δύο σουτ του Οικονομόπουλου στο 19’ και το 25’, με το πρώτο να περνά ελάχιστα άουτ και το δεύτερο να καταλήγει στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου ήταν οι προάγγελοι του τέρματος που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο 31’, «σπάζοντας το ρόδι» και ανοίγοντας το σκορ. Δράστης, για το σύνολο του Περικλή Αμανατίδη, ο συνήθης ύποπτος Μάντζιος, που έγραψε το 1-0 με κοντινό πλασέ.

Ο Φωκικός έκανε την πρώτη του ευκαιρία, με τον Τσιούτσια να σουτάρει από πλάγια θέση, άουτ, στο 32’ ενώ ακολούθησαν νέες ευκαιρίες από τους ερυθρόλευκους, που ήθελαν και άλλο γκολ, πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Σουτ του Ζγκούρι στο 35’, του Σερτζίνιο στο 40’ και του Ναζίμ στο 43’ δεν βρήκαν στόχο, καθώς είτε η μπάλα κατέληξε άουτ, στην πρώτη και την τρίτη περίπτωση, ενώ στη δεύτερη, ο Παπαδόπουλος παρενέβη, διώχνοντας για μία ακόμη φορά τον κίνδυνο.

Παράλληλη μπαλιά του Ναζίμ στο 45’ ευνόησε τον Μάντζιο, που σούταρε αλλά μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Ο τερματοφύλακας της ομάδας από την Άμφισσα όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο κοντινό πλασέ που επιχείρησε ο Μάντζιος, έπειτα από σέντρα του Μπουτζίκου και με το οποίο σημειώθηκε το 2-0, για την ομάδα του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν αυτό που ήθελαν στις καθυστερήσεις, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με ασφαλές υπέρ τους προβάδισμα.

Το β’ μέρος

Οπως τελείωσε το πρώτο, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τους Βολιώτες, που ήθελαν και τρίτο τέρμα, προκειμένου να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ. Σουτ του Ριζογιάννη στο 47’, του Σερτζίνιο στο 51’ και του Μπουτζίκου στο 52’, που δεν είχαν στόχο προανήγγειλαν το τρίτο γκολ, που ήρθε στο 53’, με σκόρερ τον Οικονομόπουλο.

Ο Λώττας εκτέλεσε κόρνερ από τ’ αριστερά, με τον στόπερ του Ολυμπιακού να παίρνει την κεφαλιά και να νικά τον Παπαδόπουλο, για το 3-0.

Το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου, με τον Σερτζίνιο να γράφει το 4-0 στο 60’, πλασάροντας εύστοχα τον Παπαδόπουλο έπειτα από μπαλιά ακριβείας του Λώττα. Οι Βολιώτες είχαν και δοκάρι με τον Φλίγκο να κάνει σέντρα-σουτ από τα δεξιά και την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο του Παπαδόπουλου στο 69’.

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν τα λεπτά που απέμεναν, ωστόσο οι ερυθρόλευκες μηχανές συνέχισαν να δουλεύουν. Ένα μακρινό σουτ του Καμπλιώνη στο 80’ κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, για το 5-0, ενώ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 86’ με ψηλοκρεμαστό σουτ του Τσιούτσια. Ο επίλογος γράφτηκε με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Καμπλιώνη στο 91’ για το τελικό 6-1.

Εξαλλα πανηγυρίστηκε από την ερυθρόλευκη εξέδρα, η ευρεία νίκη επί του Φωκικο, με τους φιλάθλους να γίνονται ένα κουβάρι με τους παίκτες, μαθαίνοντας και το αποτέλεσμα στο παιχνίδι της συμπολίτισσας Νίκης με τον Οικονόμο. Πλέον ο Ολυμπιακός κοιτάζει την τελευταία έξοδο για φέτος, στη Νεοκαισάρεια, όπου κοντράρεται με τον Αχιλλέα την ερχόμενη Κυριακή 7 Απριλίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΦΩΚΙΚΟΣ 6-1

Πανθεσσαλικό στάδιο

Γ’ Εθνική – 24η αγωνιστική

Σκόρερ: 31’, 45’+3’ Μάντζιος, 54’ Οικονομόπουλος, 59’ Σερτζίνιο, 80’, 91′ Καμπλιώνης-85’ Τσιούτσιας

Κίτρινες: 38’ Ριζογιάννης – 45’ Βατίστας

Διαιτητής: Μπουρουζίκας (ΕΠΣ Λάρισας)

Βοηθοί: Καραγιάννης, Δεδικούσης (ΕΠΣ Λάρισας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Σκοπελίτης (68’ Σαχινίδης), Μπουτζίκος, Ριζογιάννης (62’ Πατσής), Οικονομόπουλος, Ναζίμ, Σερτζίνιο, Παπαϊωάννου, Μάντζιος (62’ Καμπλιώνης), Λώττας, Ζγκούρι (68’ Φλίγκος).

ΦΩΚΙΚΟΣ: Παπαδόπουλος, Καρδάσης, Πιέτρι, Κοτσάι, Κωνσταντινίδης, Κακάμης, Παπαευθυμίου, Κουρέλης, Χατζηστάμου, Τσιούτσιας, Βατίτσας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου