ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το «χρυσό» μέλλον του Ε.Ο.Σ. Βόλου

το-χρυσό-μέλλον-του-ε-ο-σ-βόλου-571558

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου έπεσε η αυλαία του εθνικού πρωταθλήματος για τις αγωνιστικές κατηγορίες των αλπικών αγωνισμάτων για τη χιονοδρομική περίοδο 2018-2019.

Οπως έχει συμβεί αναρίθμητες φορές στο παρελθόν, έτσι και ο μήνας Μάρτιος επεφύλασσε ιδιαίτερα σημαντικές επιτυχίες για τις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων (Π2-Κ2) του Ε.Ο.Σ. Βόλου, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Επιτυχίες ιδιαίτερα σημαντικές με πρωτιές και κατατάξεις που δικαιολογούν περίτρανα το γεγονός ότι ο Σύλλογος κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων.

Αναμφισβήτητα λοιπόν, οι επιτυχίες, που οι αθλητές του Συλλόγου έφεραν το διάστημα που μας πέρασε, έρχονται να εγκαθιδρύσουν τον Ε.Ο.Σ. στην κορυφή των κατηγοριών, αλλά και να επιβεβαιώσουν με τον πιο περίτρανο τρόπο το γεγονός ότι επί σειρά ετών ο Σύλλογος παράγει πρωταθλητές, σε όλο το εύρος των χειμερινών αγωνισμάτων, στελεχώνοντας επάξια τις εθνικές μας ομάδες.

Πιστοί, λοιπόν, στο ραντεβού τους με τις επιτυχίες οι αθλητές του Συλλόγου κατάφεραν για μια ακόμη φορά να διακριθούν τόσο σε επίπεδο κατάταξης, όσο και επιδόσεων, θέτοντας με τον σαφέστερο τρόπο σοβαρή υποψηφιότητα για να επανδρώσουν τις εθνικές ομάδες στο μέλλον που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις επόμενες Χειμερινές Ολυμπιάδες. Προϋπόθεση βέβαια γι’ αυτό είναι να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά, κάτι που μάλλον θεωρείται βέβαιο, αν λάβουμε υπόψη τη συνέπεια με την οποία δουλεύουν τόσο η διοίκηση του Συλλόγου, όσο και το προπονητικό του επιτελείο.

Οι αθλητές μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κατάφεραν να πλασαριστούν μέσα στην 6άδα δίνοντας βαθμούς στον Σύλλογο.

Οι δύο πρωταθλητές μοιράστηκαν τα χρυσά στην τεχνική κατάβαση στις 25/3:

1η) Καλτσογιάννη Μαρινίτα, 1ος) Ασβεστάς Δημήτριος,

4η) Δημητρώφ Ευρυδίκη, 13ος) Κορολής Βασίλης.

Στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση στις 24/3 είχαμε:

2η Καλτσογιάννη Μαρινίτα, 3ος Ασβεστάς Δημήτρης, 5η Δημητρώφ Ευρυδίκη.

Στις 26/3 έγινε ένα πολύ όμορφο αγώνισμα που δεν έχουμε δει πολλές φορές στην Ελλάδα, αυτό του παράλληλου ατομικού σλάλομ. Οι αθλητές διαγωνίζονται σε πίστα διαμορφωμένη με 2 παράλληλες – από εδώ προκύπτει και το όνομα του αθλήματος – διαδρομές, που οι αθλητές σε ζευγάρια μπαίνουν σε αυτές ταυτόχρονα και κυριολεκτικά κοντράρονται για τη νίκη.

Αλλη μια μεγάλη πρωτιά για τους αθλητές μας:

1η) Καλτσογιάννη Μαρινίτα, 1ος) Ασβεστάς Δημήτριος,

4η) Δημητρώφ Ευρυδίκη.

Επίσης το Σάββατο 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε, το εξ αναβολής αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης των κατηγοριών Παίδων-Κορασίδων (Π2-Κ2) του 1ου Κυπέλλου Ελλάδος αλπικών αγωνισμάτων. Στην κατηγορία των Παίδων ο αθλητής Ασβεστάς Δημήτριος κατέλαβε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ο Κορολής Βασίλης την 9η θέση. Στις Κορασίδες η Καλτσογιάννη Μαρινίτα κέρδισε τον αγώνα και την 1η θέση και η Δημητρώφ Ευρυδίκη την 4η θέση.

Δίχως λοιπόν αμφιβολία οι αθλητές του Ε.Ο.Σ. Βόλου στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους για το 2018-2019 πραγματοποίησαν εντυπωσιακές κυριολεκτικά εμφανίσεις, καθιστώντας τον Σύλλογο κυρίαρχο σε αυτό το επίπεδο και αφήνοντας σημαντικές υποσχέσεις για το μέλλον για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου