ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βοσνία-Ελλάδα 2-2: Γλίτωσε το κάζο, άγγιξε τον θρίαμβο

βοσνία-ελλάδα-2-2-γλίτωσε-το-κάζο-άγγιξε-574926

Ναι, αυτή η Εθνική δημιουργεί… οπαδούς! Αφήνοντας πίσω το τραγικό της πρώτο 20λεπτο που δέχθηκε δύο γκολ, η Ελλάδα με «καρυδάτη» εμφάνιση και σκόρερ Φορτούνη, Κολοβό πήρε τον βαθμό (2-2) στη Βοσνία για την 2η αγωνιστική του 10ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2020.

Πραγματικά αυτή η Εθνική μας είχε λείψει!

Παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε απροετοίμαστη και επηρεασμένη από την «καυτή» Ζένιτσα, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε δύο παιδικά γκολ στο πρώτα 15 λεπτά, ο Άγγελος Αναστασιάδης και οι ποδοσφαιριστές του διόρθωσαν τα λάθη που τους έκαναν δύσκολη τη ζωή και με εκπληκτική εμφάνιση από το 30’ και μετά, πήραν έναν βαθμό… μαγκιάς και αυτοπεποίθησης, με το 2-2 να τους αφήνει και με την «πίκρα» ότι θα μπορούσαν ακόμα και τη νίκη.

Με γκολ των Βίστσα (10’) και Πιάνιτς (15’) η Βοσνία έδειχνε να «καθαρίζει» από νωρίς το παιχνίδι, ωστόσο η βελτιωμένη Εθνική αφού έχασε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε τα γκολ στο δεύτερο. Με πέναλτι του Φορτούνη στο 64’ (το κέρδισε ο ίδιος από τον Σούνιτς) και με εκπληκτική κεφαλιά του Κολοβού στο 85’ από σέντρα του ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ Ζέκα, που έπαιξε σε 3 θέσεις (αμυντικό χαφ, δεξί εξτρέμ και δεξί μπακ), η Ελλάδα πήρε τον βαθμό και πλέον έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει για τη 2η θεση.

Βοσνία (Ρόμπερτ Προσινέτσκι, 4-3-3): Σέχιτς – Μπίτσακτσιτς, Σούνιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς – Μπέσιτς, Πιάνιτς, Τσίμιροτ (93’ Κρούνιτς) – Βίστσα, Τζέκο (90’ Γκόγιακ), Ντούλιεβιτς (80’ Μιλόσεβιτς)

Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης, 3-5-2): Βλαχοδήμος – Μπακάκης (Κουλούρης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κουρμπέλης, Κούτρης – Ζέκα (67’ Κολοβός), Μπουχαλάκης (46’ Μασούρας), Σάμαρης – Φορτούνης, Δώνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου