ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Εύχομαι ο επόμενος να βάλει περισσότερα»

εύχομαι-ο-επόμενος-να-βάλει-περισσότ-430958

Για ακόμα μια φορά η Νίκη έρχεται αντιμέτωπη με μια κατάσταση που δυστυχώς δεν ξεπεράστηκε όπως έπρεπε τις προηγούμενες φορές, αλλά απλά προσπεράστηκε και με τις δυσκολίες βγήκε ξανά στην επιφάνεια. Βέβαια αν η ομάδα είχε καταφέρει να πετύχει τους αγωνιστικούς της στόχους στο φετινό πρωτάθλημα της FootballLeague 2, θα ήταν όλα αλλιώς. Όμως έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, βρίσκεται ξανά μπροστά σε αδιέξοδο και σε σημείο «μηδέν». Χθες ο Στράτος Γιδόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας εύχεται ο επόμενος να δώσει περισσότερα από αυτόν και αφήνει να εννοηθεί ότι αποχωρεί.
 
Η στάση του Γιδόπουλου
Ο Στράτος Γιδόπουλος την τελευταία εβδομάδα και μετά την καταδικαστική ήττα στον Τύρναβο, που έβγαλε τη Νίκη οριστικά εκτός στόχων, ήταν άφαντος. Δεν σήκωνε το τηλέφωνο σε ποδοσφαιριστές που προσπαθούσαν να του… πάρουν μια κουβέντα, ώστε να στηριχτούν σε αυτή και να ξέρουν και οι ίδιοι τι πρέπει να κάνουν. Επικοινώνησε με τον Δημήτρη Ιωαννίδη αλλά και πάλι δεν ξεκαθάρισε τη θέση του. Χθες τελικά αποφάσισε να εκδώσει μια ανακοίνωση που αφήνει να εννοηθεί ότι αποχωρεί και ουσιαστικά είναι η απάντηση στα όσα ανέφεραν στη δική τους που προηγήθηκε, οι οργανωμένοι. Πάντως δεν ξεκαθαρίζει τι θα κάνει με τις μετοχές, που στο περιβάλλον του διαρρέει ότι θα κρατήσει, αφού πληροφορίες τον θέλουν να κάνει ενέργειες για να μετοχοποιήσει τα χρήματα που έχει ξοδέψει. Αν βρεθεί κάποιος να τις πουλήσει θα τις δώσει, ενώ αν δεν βρεθεί άγνωστο το τι μέλλει γενέσθαι.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που υπογράφει ο ίδιος αναφέρει: «Διαβάζοντας την ανακοίνωση των οργανωμένων συμφωνώ απόλυτα μαζί τους. Όσοι χρέωσαν την ομάδα πρέπει να πληρώσουν. Εγώ πρώτος, μιλώντας για τον εαυτό μου, σας δηλώνω ότι από τον Αύγουστο του 2008 που ανέλαβα έχω πληρώσει:
1) Επί τρία χρόνια δόσεις Εφορίας (49.000 ευρώ)
2) Επί τρία χρόνια δόσεις και προκαταβολές ρυθμίσεων ΙΚΑ (157.000). Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι 6-7 δόσεις περίπου έχουν πληρωθεί από τον κ. Δημήτρη Ιωαννίδη, τον κ. Γιώργο Βαλαχή και από εισπράξεις αγώνων.
3) Πλήρωσα περίπου 500.000 ευρώ για 41 παλιότερες προσφυγές μεταξύ 2004-2007.
4) Πλήρωσα για 81 νέους ποδοσφαιριστές για μισθούς και συμβόλαια σε τρία χρόνια περίπου 1.000.000 ευρώ
5) Προσωπικό, μασέρ, προπονητές περίπου 200.000 ευρώ
6) Εγγυητικές 50.000 ευρώ
7) ΕΠΟ 65.000 ευρώ
8) Δελτία έκδοσης 26.000
Για την ενημέρωσή σας λοιπόν στην τριετή ενασχόλησή μου με τη Νίκη Βόλου έβαλα πάνω από 1.800.000 ευρώ και όλα αυτά με αποδείξεις. Εδώ σημειώνω ότι ουδέποτε χρέωσα την ομάδα έστω και με ένα ευρώ για τα έξοδα που έκανα αυτά τα χρόνια ερχόμενος στον Βόλο ή πηγαίνοντας σε όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας (βενζίνες, αεροπορικά εισιτήρια ξενοδοχεία), σε αντίθεση με άλλες εποχές.
Πιστεύω λοιπόν ότι αφού ελέγξετε όλα τα παραπάνω να μου αναγνωρίσετε τι έκανα εγώ για τη Νίκη. Εύχομαι ο επόμενος να βάλει περισσότερα χρήματα και να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Αυτά γιατί η αχαριστία έχει τα όριά της».
 
Η υπόλοιπη διοίκηση
Τα μέλη της διοίκησης στο Βόλο είναι με «δεμένα τα χέρια». Δεν μπορούν να αναλάβουν καμία απολύτως πρωτοβουλία από τη στιγμή που δεν ξεκαθαρίζει ο Στράτος Γιδόπουλος τι ακριβώς θέλει να κάνει με τις μετοχές, ορισμένοι δεν δείχνουν και διάθεση να συνεχίσουν να βοηθούν, ενώ άλλοι έχουν πάψει εδώ και καιρό να ασχολούνται. Ο Δημήτρης Ιωαννίδης είναι ο άνθρωπος που συνεχίζει να αγωνιά για να βρεθεί λύση, ωστόσο ούτε αυτός μπορεί να προδικάσει το μέλλον. Προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον Στράτο Γιδόπουλο και να τον πείσει τουλάχιστον να μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές για να ολοκληρώσει η ομάδα το πρωτάθλημα χωρίς άλλες απώλειες στο ρόστερ, αλλά και προσπαθεί να του περάσει ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί η κατάσταση των δυο τελευταίων καλοκαιριών, τονίζοντας πως ό,τι και να αποφασιστεί να γίνει για τη νέα σεζόν, είτε με τον Γιδόπουλο είτε χωρίς αυτόν, θα πρέπει να αρχίσει ο προγραμματισμός από νωρίς. Όμως όπως διαφάνηκε και από τη χθεσινή ανακοίνωση ο Γιδόπουλος αφήνει να εννοηθεί ότι αποχωρεί, αλλά δεν ανακοινώνει ο,τιδήποτε έχει να κάνει με το μετοχικό κεφάλαιο, που είναι το σημαντικότερο.
 
Στον «αέρα» η επιστροφή των παικτών  
Οι ποδοσφαιριστές αποχώρησαν χωρίς να πάρουν χρήματα για το Πάσχα και αρκετοί είναι αυτοί που σκέφτονται να αποχωρήσουν. Αποφάσισαν να κάνουν λίγες ημέρες ακόμα υπομονή, αλλά αν συνεχίσει και επιμένει ο Γιδόπουλος να μην σηκώνει το τηλέφωνο και να μην παίρνει θέση, τότε θα κληθεί να αποφασίσει ο καθένας για τον εαυτό του. Σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο είναι κάποιοι παίκτες να μην επιστρέψουν μετά το Πάσχα και μάλιστα το έχουν μεταφέρει στους συμπαίκτες τους, ενώ μερικοί σκέφτονται και την προσφυγή. Γενικότερα οι ποδοσφαιριστές που έχουν απομείνει μετά τις φυγές των Σωτρίνη και Καλαμιώτη, αποφάσισαν να κάνουν υπομονή. Υπάρχουν και εκείνοι που έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα μείνουν μέχρι το τέλος για να ολοκληρώσουν κανονικά το πρωτάθλημα, αλλά και άλλοι που δεν ξέρουν μέχρι πότε θα αντέξουν, φλερτάροντας με τα όριά τους. Άπαντες περιμένουν μήπως και υπάρξει μια θετική εξέλιξη μέχρι την Τρίτη του Πάσχα που έχει οριστεί η επιστροφή…
 
Οι φίλαθλοι
Την ίδια ώρα οι φίλαθλοι συντονίζουν τις νέες αντιδράσεις τους. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να φτάσει ξανά ο Αύγουστος για να γνωρίζουν τι θα γίνει με την αγαπημένη τους ομάδα. Αυτή την φορά έχουν αποφασίσει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η σκληρή ανακοίνωση του οργανωμένου Συνδέσμου Blue Club Παναγιώτης Ντοκούζης ήταν μόνο η αρχή. Οι οργανωμένοι ζητούν να φύγουν όσοι αποτελούν την τωρινή διοίκηση, να αποπληρώσουν τα όποια χρέη έχουν δημιουργήσει και να αφήσουν τις μετοχές και σίγουρα η χθεσινή απάντηση του Στράτου Γιδόπουλου δεν τους ικανοποίησε. Χθες αργά το βράδυ αναμενόταν να αποφασιστεί και η στάση των Blue Angels μετά από συνέλευση που θα γινόταν στα γραφεία του συνδέσμου. 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου