ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τίμησαν τους κορυφαίους Βολιώτες

τίμησαν-τους-κορυφαίους-βολιώτες-435604

Τίμησαν τους κορυφαίους Βολιώτες καλαθοσφαιριστές και όχι μόνο και παράλληλα έστειλαν ένα «ζεστό» κοινωνικό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης όσοι βρέθηκαν χθες στην κερκίδα του κλειστού γυμναστηρίου της Νέας Δημητριάδας. Χθες το απόγευμα στο παρκέ του ΕΑΚ ζωντάνεψαν αναμνήσεις από το παρελθόν…
 
Επέστρεψαν για να αγωνιστούν εκεί όπου ξεκίνησαν τα πρώτα τους βήματα δυο μεγάλοι παίκτες του ελληνικού μπάσκετ, οι Νίκος Μπουντούρης και Παναγιώτης Λιαδέλης, υπό το βλέμμα του «μεγάλου» Βασίλη Γκούμα και με συμπαίκτες τους μεγάλες δόξες του ελληνικού μπάσκετ. Σφύριξε τον αγώνα ο εκ των κορυφαίων Έλληνας διαιτητής Κώστας Κορομηλάς και παράλληλα τιμήθηκε ένας σημαντικός και ανιδιοτελής άνθρωπος του βολιώτικου μπάσκετ, ο Χαράλαμπος Βάτσιος.
Το κλειστό της Νέας Δημητριάδας μπορεί να μη γέμισε, ίσως γιατί ήταν και το εργάσιμο της ημέρας, αλλά σύμφωνα με τους διοργανωτές η ανταπόκριση του κόσμου στην αγορά εισιτηρίων για τη συμπαράσταση στα δυο μέλη της οικογένειας του μπάσκετ που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας, ήταν μεγάλη, ενώ υπήρξε σε γενικές γραμμές ικανοποιητική προσέλευση. Πάντως η ατμόσφαιρα στο κλειστό γυμναστήριο υπήρξε ιδιαίτερα θερμή.
Παίκτες όπως ο Σιγάλας, ο Μπουντούρης, ο Λιαδέλης, ο Λημνιάτης, ο Γαλακτερός, ο Ρεντζιάς, αλλά και οι παλαίμαχοι του Βόλου ζωντάνεψαν την ιστορία του ελληνικού και του μαγνησιώτικου μπάσκετ μπροστά στα μάτια του κοινού.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών επικράτησε της Μικτής Παλαιμάχων Βόλου με 77-83. 
Τη χθεσινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ροδούλα Ζήση, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, και προσωπικότητες του μπάσκετ όπως οι Ντέιβιντ Στεργάκος, Χρήστος Ιορδανίδης.
 
Τιμήθηκαν μεγάλες προσωπικότητες
Στο ημίχρονο έγιναν οι βραβεύσεις των τιμώμενων προσώπων του χθεσινού αγώνα. Ο πρώτος που κλήθηκε να παραλάβει την πλακέτα του ήταν ο Χαράλαμπος Βάτσιος. Ό,τι και να πει κανείς για την προσφορά αυτού του ανθρώπου είναι πραγματικά λίγο. Η πλακέτα που πήρε χθες από τα χέρια του Δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη είναι πολύ μικρή μπροστά στο έργο του κι όμως έφτανε για να τον συγκινήσει και για να νιώσει ότι αναγνωρίζεται η προσφορά του. «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Χαίρομαι που υπηρέτησα ένα τόσο όμορφο άθλημα όπως είναι το μπάσκετ. Πιστεύω η άνοδος του αθλήματος να συνεχιστεί» ήταν τα λόγια του αμέσως μετά την τιμή που του επεφύλασσε η πόλη στην οποία υπηρέτησε τόσα χρόνια τον αθλητισμό της.
Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Βασίλη Γκούμα να τιμηθεί από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό. «Νιώθω μεγάλη χαρά που συναντώ εδώ παλιούς συμπαίκτες και φίλους. Έτσι ζούμε ξανά όμορφες αναμνήσεις του παρελθόντος. Ο κόσμος και η νεολαία με τέτοιους αγώνες μαθαίνει για το μπάσκετ και την ιστορία του… Όλοι οι παλιοί άσοι έχουν σηκώσει στις πλάτες τους το ελληνικό μπάσκετ», είχε δηλώσει λίγο πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης, ενώ αμέσως μετά την βράβευσή του κάλεσε τα παιδιά της πόλης να ασχοληθούν με το μπάσκετ: «Συγχαρητήρια στον κόσμο που βρίσκεται εδώ και στους καλαθοσφαιριστές που δόξασαν τη χώρα μας. Το γήπεδο αυτό το εγκαινιάσαμε πριν 40 χρόνια. Η θέση των παιδιών αυτής της πόλης είναι μέσα σε αυτό το γήπεδο, για να βγάλουμε όχι μόνο καλούς αθλητές αλλά και καλούς ανθρώπους για την κοινωνία μας».
Ο Νίκος Μπουντούρης τιμήθηκε από τους κ.κ. Ψωμιάδη, Στεργάκο και Ιορδανίδη. «Ευχαριστώ για την παρουσία όλων σας εδώ. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Ο Ντέιβιντ Στεργάκος είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ ιδιαίτερα. Τον Ιορδανίδη τον είχα προπονητή στην εθνική εφήβων και χωρίς αυτόν ίσως να μην έπαιζα μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα συλλογικό και ομαδικό. Ενας από όλους εμάς να έλειπε σήμερα, από την δική μας την ομάδα, από την Μικτή Βόλου, από τους διοργανωτές, από τον κόσμο και από τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης, δεν θα ήταν τόσο πετυχημένη». 
Ο Παναγιώτης Λιαδέλης ήταν ο επόμενος που κλήθηκε για να τιμηθεί. Η κ. Ροδούλα Ζήση έκανε την απονομή και ο Βολιώτης καλαθοσφαιριστής ευχαρίστησε όλους όσοι έδωσαν το παρών: «Είναι μεγάλη τιμή να με τιμούν οι καλαθοσφαιριστές και η πόλη μου. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ο σύλλογος των παλαιμάχων διοργανώνει διάφορες τέτοιες εκδηλώσεις και συμπαραστέκεται όπου υπάρχει ανάγκη. Ευχαριστώ όλους όσους βρίσκονται εδώ». 
Ο παλιός διεθνής διαιτητής Κώστας Κορομηλάς παρέλαβε την τιμητική του πλακέτα από τον Ευθύμη Ρεντζιά. «Με τον σημερινό αγώνα περνάμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι είμαστε ενωμένοι. Αν το κάνουν όλοι θα έχουμε μια καλύτερη κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.
Πλακέτα απονεμήθηκε από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου και τον πρόεδρό του Φώτη Λαμπρινίδη και από την ΕΣΚΑΘ και τον αντιπρόεδρο της Νίκο Φαρμάκη στον Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος. Επίσης τιμήθηκαν οι χορηγοί της εκδήλωσης το Ξενοδοχείο Πορταριά, η 3Ε και η ΑΓΕΤ. 
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Μικτή Παλαιμάχων Βόλου (Κουρκούμπας – Παπαθανασίου, έφορος Νίκος Φαρμάκης): Πρέκας, Λιαδέλης, Μπουντούρης, Κοσμάτος, Δεληκούρας, Μυριντζής, Βλιώρας, Ντάκης, Αυγερινός, Καλογερόπουλος, Βόντζος, Καρακατσούνης, Παρασχάκης, Γιαννίκος, Μπόγδανος, Κατσαλής, Καρακώστας.
Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος: Λημνιάτης, Λιαδέλης, Χρυσανθόπουλος, Κωνσταντινίδης, Σιγάλας, Μπαλογιάννης, Γαλακτερός, Ανδριόπουλος, Μπουντούρης, Ρεντζιάς, Λαλάκης. Γενικός αρχηγός της ομάδας ήταν ο Βασίλης Γκούμας.
Τον αγώνα «σφύριξαν» οι Βολιώτες διαιτητές, Κώστας Κορομηλάς, Γιώργος Μιναρετζόπουλος και Δημήτρης Τζαφλέρης.
 
«Προς τιμήν τους»
Στο γεγονός ότι τιμήθηκαν μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και στον φιλανθρωπικό σκοπό του χθεσινού αγώνα στάθηκαν με δηλώσεις τους οι πρωταγωνιστές της χθεσινής εκδήλωσης. Συγκεκριμένα:
Νάσος Γαλακτερός: «Οποιος δεν ήρθε σήμερα στο γήπεδο πραγματικά έχασε. Τιμάμε σημαντικούς ανθρώπους του μπάσκετ οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και μεγάλες προσωπικότητες. Ως Σύνδεσμος Βετεράνων οργανωνόμαστε ώστε να έχουμε την δυνατότητα να συνεχίσουμε να κάνουμε τέτοια παιχνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα».
Γιώργος Σιγάλας: «Είναι υποχρέωση για εμάς τους καλαθοσφαιριστές που έχουμε σταματήσει την ενεργό δράση να τιμούμε την ιστορία μας. Αυτοί οι παίκτες που τιμούμε σήμερα έχουν αφήσει το στίγμα τους στο ελληνικό μπάσκετ. Η τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει πάντα να βοηθά να διοργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις. Με την βοήθεια του κόσμου επιδιώκουμε παράλληλα να βοηθήσουμε δυο συνανθρώπους μας με μεγάλη ανάγκη.
Ντέιβιντ Στεργάκος: «Βρίσκομαι εδώ για να τιμήσω τον παλιό μου φίλο Βασίλη Γκούμα, αλλά και όλους τους υπόλοιπους καλαθοσφαιριστές. Είναι ωραίο να θυμόμαστε τις ρίζες μας. Αυτοί οι καλαθοσφαιριστές βοήθησαν σημαντικά το ελληνικό μπάσκετ, που τώρα περνά δύσκολες μέρες, όπως γενικότερα και η χώρα μας».
Γιώργος Λημνιάτης: «Σκοπός του Συλλόγου Βετεράνων είναι να συμμετέχει σε τέτοια παιχνίδια που έχουν σκοπό να τιμήσουν αθλητές που έχουν προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ και να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».  
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου