ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεχώρισε στη Βίγλα και το Αιγίνιο ο ΕΟΣ Βόλου

ξεχώρισε-στη-βίγλα-και-το-αιγίνιο-ο-εοσ-579016

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βίγλας-Πισοδερίου διεξάγεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα χιονοδρομίας στα αλπικά αγωνίσματα έως και 25 Μαρτίου για όλες τις κατηγορίες, με εξαίρεση τους παμπαίδες-παγκορασίδες. Το διήμερο 15 και 16 Μαρτίου διεξήχθησαν τα αγωνίσματα των μικρών παίδων-κορασίδων (Π1-Κ1). Ο ΕΟΣ Βόλου πρωταγωνίστησε για άλλη μια φορά.

Το Σάββατο στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης ο Βουγιούκας Απόστολος κατέλαβε τη 2η θέση, ο Κλαψόπουλος Γιώργος και ο Παπακρίβος Βασίλης την 4η και 5η θέση αντίστοιχα ενώ ο Γκοντουράς Βασίλης την 21η θέση. Στις μικρές κορασίδες η Καλτσογιάννη Ρεγγίνα Ελευθερία ήταν 1η, η Μακρυγιάννη Δήμητρα 5η, η Ασβεστά Αννα 7η, η Παπακυρίτση Μαρία 12η και τέλος η Σκιαθίτη Ελένη δεν τερμάτισε.

Το απόγευμα του Σαββάτου διεξήχθη το αγώνισμα του ατομικού παράλληλου. Οι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου ξεχώρισαν για άλλη μια φορά, με τους Βουγιούκα Απόστολο, Παπακρίβο Βασίλη και Κλαψόπουλο Γιώργο να καταλαμβάνουν την 2η, την 3η και την 4η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία των μικρών παίδων (Π1). Στις μικρές κορασίδες (Κ1) κατακτήσαμε ένα ασημένιο μετάλλιο από την Καλτσογιάννη Ρεγγίνα Ελευθερία και μια 8η θέση από τη Ασβεστά Αννα, ενώ οι Παπακυρίτση Μαρία και Μακρυγιάννη Δήμητρα συμμετείχαν στον προημιτελικό του αγωνίσματος.

Στη συνέχεια διεξήχθη το αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης και οι επιτυχίες για τον Σύλλογο μας συνεχίστηκαν. Ο Παπακρίβος Βασίλης ήταν 2ος, ο Βουγιούκας Απόστολος 4ος, ο Κλαψόπουλος Γιώργος 7ος και ο Γκοντουράς Βασίλης 24ος. Στα κορίτσια η Καλτσογιάννη Ρεγγίνα Ελευθερία κατετάγη 2η, η Σκιαθίτη Ελένη 6η, η Μακρυγιάννη Δήμητρα 7η και η Παπακυρίτση Μαρία 11η.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς και στους προπονητές τους Παπακρίβο Κώστα και Τσακνάκη Αλέξανδρο, που ανεβάζουν τον Σύλλογο ψηλά, έναν Σύλλογο που σε έναν χρόνο συμπληρώνει 90 χρόνια ιστορίας και επιτυχιών.

Ακόμη, στο Αιγίνιο Πιερίας ταξίδεψε η ομάδα αγωνιστικής αναρρίχησης του ΕΟΣ Βόλου, προκειμένου να συμμετάσχει στον 14o περιφερειακό αγώνα Βορείου Ελλάδος, ο οποίος δίνει την πρόκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στον Βόλο τον Απρίλιο. Στους αγώνες συμμετείχαν 123 αθλητές και αθλήτριες στο αγώνισμα ταχύτητας.

Από τον ΕΟΣ Βόλου στην κατηγορία γυναικών η Καρακατσέλη Χατζηπαναγιώτου Μαρία κατέκτησε την 3η θέση. Στους νέους α΄ ο Χατζόπουλος Αχιλλέας ήταν 4ος, ο Καραμανιώλας Ιωνας 7ος και ο Νιφόρος Χαράλαμπος 8ος. Στην κατηγορία νέες β΄ η Τσιούκα Σοφία και η Φεργάδη Φωτεινή ήταν 14η και 15η αντίστοιχα. Στις μικρότερες κατηγορίες και συγκεκριμένα στους παίδες α΄ ο Παλτατζής Παναγιώτης ήταν 7ος και ο Καραμανιώλας Χαράλαμπος 9ος. Στις κορασίδες α΄ η Κουθουρίδου Αννα Ροούζ ήταν 7η ενώ τέλος στην κατηγορία κορασίδων β΄ η Γεροβασίλη Αννα ήταν 5η και η Μαργαριτοπούλου Ελένη 6η.

Την αποστολή συνόδεψε ο προπονητής Νίκος Μαγγίτσης. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και τον προπονητή της.

Επίσης, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18/3 η εκδήλωση της βράβευσης των κορυφαίων αθλητών του 2018 στο κλειστό θέατρο του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας. Πρόκειται για μια γιορτή του ερασιτεχνικού αθλητισμού με πρωταγωνιστές τους αθλητές και τις αθλήτριες με τις υψηλότερες διακρίσεις από σωματεία του Δήμου Βόλου.

Για ακόμη μια χρονιά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μία τέτοια εκδήλωση ο ΕΟΣ Βόλου.

Χιονοδρομία

Τσιόβολου Μαρία Ελένη

5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Αλπικών Αγωνισμάτων στο Αλπικό Σύνθετο κατηγορίας U18

6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Αλπικών Αγωνισμάτων στην Υπεργιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση κατηγορίας U18

Αναρρίχηση

Γεροβασίλη Ολγα

1η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Αναρρίχησης Νέων στην κατηγορία Youth F

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

Τσιάρας Βασίλης

1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης στην κατηγορία «Νέοι Δ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Χιονοδρομία

Ασβεστάς Δημήτριος

1η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Αλπικών Αγωνισμάτων Π2-Κ2 στην Τεχνική Κατάβαση στην κατηγορία Παίδων

Τσιόβολου Μαρία-Ελένη

1ες θέσεις στους Πανελλήνιους Αγώνες Αλπικών Αγωνισμάτων στην Τεχνική Κατάβαση και στην Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση στην κατηγορία Νεανίδων

Δημητρώφ Ευρυδίκη

1ες θέσεις στους Πανελλήνιους Αγώνες Αλπικών Αγωνισμάτων στην Τεχνική Κατάβαση και στην Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση στην κατηγορία Κορασίδων 1

Κορολής Βασίλειος

1η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Αλπικών Αγωνισμάτων στην Τεχνική Κατάβασηστην κατηγορία Παίδων 1

Σκιαθίτη Ελένη

1η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Αλπικών Αγωνισμάτων στη Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση COMBI στην κατηγορία Παγκορασίδων

Καλτσογιάννη Μαρία-Νικολέτα

1η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Αλπικών Αγωνισμάτων Π2-Κ2 στην Τεχνική Κατάβαση στην κατηγορία Κορασίδων.

Γ.Σ. ΕΟΣ στις 31/3

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου (ΕΟΣ Βόλου) προσκαλεί τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του να συμμετάσχουν στην τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου που θα γίνει την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 20:30 στα γραφεία του Συλλόγου στον Βόλο επί της οδού Δημητριάδος αρ. 186. Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο την Δευτέρα 1 Απριλίου και ώρα 20:30 χωρίς άλλη πρόσκληση.

Τα θέματα της γενικής συνέλευσης είναι:
1) Εκλογή προέδρου και γραμματέα της γενικής συνέλευσης.
2) Ανάπτυξη πεπραγμένων Δ.Σ έτους 2018.
3) Εγκριση των πεπραγμένων και απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου.
4) Εγκριση απολογισμού 2018 και προϋπολογισμού 2019.
5) Διάφορα θέματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου