ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεκούραση πριν την τελική ευθεία

ξεκούραση-πριν-την-τελική-ευθεία-582732

Ξεκούραστα θα κυλήσει η τρέχουσα εβδομάδα για τον Ολυμπιακό Βόλου και πάνω απ’ όλα μη αγχωτικά, αφού οι ερυθρόλευκοι θα πάρουν στα χαρτιά το παιχνίδι απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας, που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου δεν θέτει σε εγρήγορση τους ερυθρόλευκους, που ήδη εδώ και μήνες γνωρίζουν πως θα πανηγυρίσουν τρεις βαθμούς ξεκούραστα, όπως κάθε άλλη ομάδα, στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ετσι το σύνολο του Περικλή Αμανατίδη έχει συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στη συνδιεκδικήτρια του τίτλου ομάδα της Νίκης Βόλου και οι παίκτες περισσότερες μέρες να ξεκουραστούν και να ηρεμήσουν, μετά τις καθόλα φορτωμένες βδομάδες που προηγήθηκαν.

Οι Βολιώτες «έβγαλαν» την υποχρέωση και κέρδισαν με 3-1 τον ΑΟ Σελλάνων στο προηγούμενο παιχνίδι, κάνοντας ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για διατήρηση της κορυφή και άνοδο. Οι ερυθρόλευκοι, στο παιχνίδι αυτό, έδειξαν χαρακτήρα και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, κατάφεραν ψύχραιμα να αντιδράσουν, να προηγηθούν με τη λήξη του ημιχρόνου και έπειτα να πετύχουν ακόμα ένα τέρμα, σφραγίζοντας τη νίκη και πανηγυρίζοντας την, με τους οπαδούς τους, που βρέθηκαν και πάλι μαζικά στο Πανθεσσαλικό.

Οι δηλώσεις τόσο του προπονητή των ερυθρόλευκων Περικλή Αμανατίδη όσο και του Φίλιππου Σκοπελίτη αμέσως μετά το παιχνίδι, αποτύπωσαν την ομοιογένεια και το θερμό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις των Βολιωτών. Συγκεκριμένα ο Φίλιππος Σκοπελίτης, αφιερώνοντας τη νίκη επί της ομάδας των Σελλάνων στους τραυματίες Γιακουμή και Ζγκούρι που δεν αγωνίστηκαν σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, είμαστε πολύ μεγάλη ομάδα και με τη βοήθεια του κόσμου μας καταφέραμε και ανατρέψαμε το σκορ, παίρνοντας μια σημαντική νίκη. Θέλουμε να την αφιερώσουμε στον κόσμο μας, αλλά και στους συμπαίκτες μας, που ήταν τραυματίες και δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν».

Η υπόθεση άνοδος περνάει για τον Ολυμπιακό από τρία παιχνίδια -τα τελευταία στη σεζόν- που θα κρίνουν και τον πρωταθλητή του 4ου Ομίλου. Επειτα από το κυριακάτικο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας, που δεν θα διεξαχθεί, οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν έως το τέλος του μήνα ένα παιχνίδι με τον Φωκικό στον Βόλο (31/3). Ο τίτλος θα έχει κριθεί πριν το Πάσχα, καθώς οι Βολιώτες θα κλείσουν το πρωτάθλημα με το εκτός έδρας παιχνίδι στη Νεοκαισάρεια (7/4) και το εντός έδρας μαγνησιώτικο ντέρμπι με τον Γ.Σ. Αλμυρού (14/4).

Εως ότου ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός πρέπει να παραμείνει σοβαρός, να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να είναι συγκεντρωμένος στον στόχο του. Οσον αφορά στο κομμάτι των προπονήσεων, οι ερυθρόλευκοι χθες είχαν ρεπό και από σήμερα ουσιαστικά ξεκινούν την προετοιμασία τους, για το εντός έδρας παιχνίδι με τον Φωκικό, που θεωρητικά μπορεί να μοιάζει εύκολο, αλλά οι βαθμοί θα κερδηθούν στο γήπεδο.

Σκοπελίτης,Οικονομόπουλος, Λώττας, Φλίγκος που συμπληρώσαν 4 κίτρινες κάρτες θα εκτίσουν τις ποινές τους στο άνευ αγώνα, ματς με την ΑΣΑ, οπότε ουσιαστικά, οι απουσίες τους δεν αποτελούν πονοκέφαλο για τον Περικλή Αμανατίδη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου