ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επίδειξη δύναμης

επίδειξη-δύναμης-429052

Επίδειξη δύναμης έκανε χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέας Μπέος που μέσω της Γενικής Συνέλευσης της Σούπερ Λίγκας έδειξε πως έχει την εμπιστοσύνη και των άλλων ΠΑΕ, που τον εξέλεξαν ως εκπρόσωπό του συνεταιρισμού στο Δ.Σ. της ΕΠΟ!

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος, όπως αποκλειστικά έγραψε από χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, είχε εκφράσει την επιθυμία του να είναι εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκα στην ΕΠΟ, θέση που έμεινε κενή μετά την παραίτηση τού μέχρι πριν λίγο καιρό αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Β. Θαν. Κανελλόπουλου και από χθες έχει τη θέση αυτή, σήμερα δε μπορεί να παραστεί στο προγραμματισμένο αλλά και κρίσιμο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λίγκα μόνο δύο ομάδες δεν ψήφισαν τον Αχιλλέα Μπέο την ίδια ώρα που έξι απουσίαζαν από τη διαδικασία.

Το «παρών» στη Γενική Συνέλευση έδωσαν 10 από τις 16 ομάδες, από τις οποίες 8 ψήφισαν τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση. Οι ΠΑΕ που τον καταψήφισαν ήταν ο Ατρόμητος και η SKODA Ξάνθη.

Οι ομάδες που εμπιστεύτηκαν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Αχιλλέα Μπέο για να τους εκπροσωπεί στην ΕΠΟ ήταν οι Ολυμπιακός Π., Αστέρας Τρίπολης, Πανσερραϊκός, Ηρακλής, Πανιώνιος, Εργοτέλης, Κέρκυρα και φυσικά ο Ολυμπιακός Βόλου.

Της διαδικασίας απείχαν οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Άρης και Καβάλα, ενώ ο ΠΑΟΚ (με επιστολή του προς τη Γενική Συνέλευση) εξέφραζε στήριξη στο πρόσωπο του Αχιλλέα Μπέου.

Σημειώνεται ότι υποψηφιότητα για τη θέση είχε βάλει από την Τετάρτη και ο πρόεδρος του Πανιωνίου Γεράσιμος Βεντούρης, ο οποίος ωστόσο την απέσυρε πριν ξεκινήσει η χθεσινή διαδικασία και στήριξε στη συνέχεια τη βολιώτικη υποψηφιότητα.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης της Λίγκας ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε χαρακτηριστικά: «Το αποτέλεσμα αυτό είναι μια ηθική στήριξη της Σούπερ Λίγκας προς το πρόσωπό μου. Από ‘δω και πέρα, θα εκπροσωπώ τα συμφέροντα της Λίγκας στο Δ.Σ. της ΕΠΟ».

Αναφορικά με την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από την Εισαγγελία για την υπόθεση των κασετών, ο Μπέος τη σχολίασε ως εξής:

«Καθημερινά ασκούνται 100.000 ποινικές διώξεις στους Έλληνες πολίτες. Εγώ πιστεύω ότι αυτή η δίωξη είναι πολιτική και όχι ποινική. Υπάρχει στοχοποίηση στο πρόσωπό μου, αλλά σύντομα θα πάνε κάποιοι άλλοι ως κατηγορούμενοι και όχι εγώ. Είναι εύκολο να γίνω στόχος, λόγω του χαρακτήρα μου. Θεωρώ ότι ο βασικός άνθρωπος που με έχει στοχοποιήσει είναι ο κ. Μπιτσαξής».

Στη συνέχεια μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΕ Ολυμπιακός έγινε και η εξής δήλωση από τον Αχ. Μπέο: «Πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ ότι ασκήθηκε σε βάρος μου ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Πρόκειται για ποινική δίωξη «σκοπιμότητας» που ολοκληρώνει το σχεδιασμό στοχοποίησής μου, από αυτούς που έσπευσαν με τη διαρροή και δημοσιοποίηση προϊόντων υποκλοπής και πλαστογραφίας, να με εκθέσουν στην κοινή γνώμη.

Το τεκμήριο αθωότητας, στην Ελλάδα του «φαίνεσθαι», προφανώς δεν ισχύει.

Εγώ οφείλω, όπως και θα πράξω, να αποδείξω την αθωότητά μου.

Από τη μεριά τους, η ελληνική έννομη τάξη και τα θεσμοθετημένα όργανα της οφείλουν να αποδείξουν ότι δεν ανέχονται η παραβίαση θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων, να νομιμοποιεί την ποινική δίωξη ενός ανθρώπου».

Να σημειωθεί ότι η χθεσινή δίωξη από τον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου για την υπόθεση των κασετών είναι για απόπειρα εκβίασης και είναι σε βαθμό πλημμελήματος και έχει χαρακτηρισθεί ως κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά έτσι κι αλλιώς ο Αχιλλέας Μπέος δεν κινδυνεύει να εκπέσει από κάποιο από τα αξιώματα που κατέχει.

Η χθεσινή πάντως εκλογή του Αχιλλέα Μπέου ως εκπροσώπου της Σούπερ Λίγκα στην ΕΠΟ εκτός από επίδειξη δύναμης είναι και ένα μήνυμα ότι ο πρόεδρος της βολιώτικης ΠΑΕ δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό…

Ακόμη για μετά το Πάσχα αναβλήθηκε η απολογία του Αχιλλέα Μπέου στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου επρόκειτο να τεθεί ενώπιον του οργάνου της διοργανώτριας αρχής με την κατηγορία της φραστικής επίθεσης στον Τάσο Κάκο, διαιτητή του αγώνα της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου με τον Άρη για την 29η αγωνιστική, όπου και η ομάδα είχε αδικηθεί.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου