Μετάλλια στον Παρνασσό και χιονογιορτή στο Πήλιο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-03-08, 12:04:26
Μετάλλια στον Παρνασσό και χιονογιορτή στο Πήλιο

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαρτίου η αγωνιστική δράση για το αλπικό σκι και τον ΕΟΣ Βόλου, που συμμετείχε στο Κύπελλο Ελλάδος στις κατηγορίες παίδων κορασίδων (Π2-Κ2) και μικρών παίδων-κορασίδων (Π1-Κ1). Παράλληλα ο αγώνας ήταν και διεθνής. Συνολικά ο σύλλογος συμμετείχε με δεκατρείς αθλητές και αθλήτριες και κατέκτησε δεκατρία μετάλλια εκ των οποίων έξι χρυσά.

Αναλυτικά, την πρώτη ημέρα έγινε το αγώνισμα τις γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης, με τον Ασβεστά Δημήτρη να κατακτά την 1η θέση, ενώ ο Κορολής Βασίλης δεν κατάφερε να τερματίσει στην κατηγορία παίδων. Στους μικρούς παίδες ο Βουγιούκας Απόστολος ήταν 3ος, ο Παπακρίβος Βασίλης 4ος, ο Κλαψόπουλος Γιώργος 9ος και ο Γκοντουράς Βασίλης 19ος. Στις κορασίδες η Δημητρώφ Ευρυδίκη κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ η Καλτσογιάννη Μαρία-Νικολέτα δεν τερμάτισε. Τέλος στις μικρές κορασίδες η Καλτσογιάννη Ρεγγίνα Ελευθερία ήταν 3η, η Μακρυγιάννη Δήμητρα 5η, η Ασβεστά Αννα 8η ενώ επίσης συμμετείχαν η Σκιαθίτη Ελένη και Παπακυρίτση Μαρία.

Την Κυριακή 3/3 πραγματοποιήθηκε το αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης. Στους παίδες ο Ασβεστάς Δημήτρης ήταν πάλι 1ος ενώ ο Κορολής Βασίλης δεν τερμάτισε. Στους μικρούς παίδες ο Βουγιούκας Απόστολος ήταν 2ος, ο Κλαψόπουλος Γιώργος 5ος, ο Παπακρίβος Βασίλης 10ος και ο Γκοντουράς Βασίλης 15ος. Στις κορασίδες η Καλτσογιάννη Μαρία Νικολέτα ήταν 1η και η Δημητρώφ Ευρυδίκη 6η. Τέλος, στις μικρές κορασίδες η Καλτσογιάννη Ρεγγίνα Ελευθερία ήταν 1η, η Ασβεστά Αννα 5η, η Μακρυγιάννη Δήμητρα 6η, η Παπακυρίτση Μαρία 10η και η Σκιαθίτη Ελένη 15η.

Αξίζει να αναφερθούν και τα μετάλλια του διεθνή αγώνα. Ετσι ο Ασβεστάς Δημήτρης ήταν 1ος και τις δυο ημέρες στην κατάταξη του διεθνή, η Καλτσογιάννη Μαρία Νικολέτα και Καλτσογιάννη Ρεγγίνα Ελευθερία κατέλαβαν τη 2η θέση στην κατηγορία τους στην τεχνική κατάβαση του διεθνή και τέλος ο Βουγιούκας Απόστολος ήταν 3ος στην κατάταξη του διεθνή αγώνα τεχνικής κατάβασης.

Ο ΕΟΣ Βόλου συγχαίρει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς και τους προπονητές τους Παπακρίβο Κώστα και Τσακνάκη Αλέξανδρο για την άξια εκπροσώπηση του συλλόγου σε όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Επίσης με τη χιονογιορτή 2019 οι αθλητές του φυτωρίου καταβάσεων του ΕΟΣ Βόλου ολοκλήρωσαν ένα μεγάλο μέρος των προπονήσεών τους. Σε εορταστική και ανοιξιάτικη διάθεση στήθηκε ο αγωνιστικός στίβος στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου  την Κυριακή 3/3. Εκρηκτικό πνεύμα επέδειξαν οι ανερχόμενοι αθλητές των αλπικών αγωνισμάτων, καταβάλλοντας όλες τους τις δυνάμεις, γλιστρώντας με επιδεξιότητα στη λευκή πίστα. Ο συναγωνισμός δεξιοτεχνίας και γνώσεων χειροκροτήθηκε απλόχερα και σκόρπισε θερμά χαμόγελα. Ολοι αναδείχτηκαν νικητές και τα επινίκια αποδόθηκαν σε πλουσιοπάροχο μπουφέ που παρέθεσε ΕΟΣ Βόλου, απογειώνοντας το γιορτινό κλίμα. «Ενα τεράστιο ευχαριστώ στους προπονητές, που ως μέντορες κληρονομούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στην επόμενη γενιά των πρωταθλητών».

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
5
=