ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με το μυαλό στον τίτλο!

με-το-μυαλό-στον-τίτλο-599558

Με το μυαλό στον τίτλο συνεχίζει ο Ολυμπιακός Βόλου θέλοντας άλλα 4 βήματα για την άνοδο και ένα για το νταμπλ, καθώς το ερχόμενο Σάββατο δεν έχει πρωτάθλημα, άλλα τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνών ΕΠΣΘ (16.00 με Αίαντα Σούρπης).

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το σύνθημα παραμένει πάντα το ίδιο. Σοβαρότητα σε όλα τα ματς και προσπάθεια ώς το τέλος κάτι που φάνηκε και στην 7η σερί νίκη την Κυριακή επί του Αστέρα Ιτέας στις καθυστερήσεις.

Το κίνητρο του πρωταθλητισμού ζυγίζει περισσότερο…από κάθε άλλο ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου μετά την 7η σερί νίκη ο προπονητής του Ολυμπιακού Περικλής Αμανατίδης που έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια, αλλά και στον κόσμο που τους «έσπρωξε»… Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των «ερυθρολεύκων»: «Καταρχάς θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Ηταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που είχαν διαφορετικά κίνητρα. Ωστόσο, το κίνητρο του πρωταθλητισμού είναι πολύ μεγάλο και ζυγίζει περισσότερο. Από την άλλη, είναι πολύ θεμιτό κάθε αντίπαλος να έχει το δικό του κίνητρο. Είπα στους παίκτες, πως το δικό μας κίνητρο είναι μεγαλύτερο και θα πρέπει να το δείξουμε με τρομερό πάθος και με τρομερή θέληση. Νομίζω ότι το δείξαμε. Μετά το 80’ η ομάδα μας – και διαφωνώ με συνάδερφό μου – ότι κάναμε λάθη, έπαιξε ορθολογικά. Πήγαμε σε πολύ οργανωμένες επιθέσεις και με τον Κόλα και με τους Νικολακάκη και Μπουτζίκο. Πήγαμε τη μπάλα στα πλάγια, εκεί κερδίσαμε τα φάουλ και νομίζω ότι προσπαθήσαμε να βάλουμε ένα γκολ, απέναντι σε μία ομάδα, που όσο περνούσε ο χρόνος πίστευε ότι θα πάρει από αυτό το παιχνίδι κάτι και έφτασε πολύ κοντά. Αυτοί που κάνουν πρωταθλητισμό και ο κ. Ανδράλας ως ποδοσφαιριστής το έχει ζήσει, έχουν περάσει από τέτοια διαδικασία. Να κυνηγάς, δηλαδή, ένα στόχο. Στο τέλος ήρθε η νίκη μετά από πολύ προσπάθεια.

Δίνουμε, λοιπόν, διπλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας, γιατί δεν απογοητεύτηκαν και έδειξαν ψυχή. Είχε πάρα πολλά κοινά στοιχεία το παιχνίδι αυτό, με εκείνο που παίξαμε με τον Φωκικό. Όλα αυτά, όμως, είναι ένα μέρος του μαγικού παιχνιδιού που λέγεται ποδόσφαιρο.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο του Ολυμπιακού για τη συμπεριφορά του μετά το 80’. Είχα την αίσθηση, πως όλοι μαζί σπρώχναμε τη μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή. Μερικές φορές οι ίδιοι οι παίκτες που γιγαντώνονται σ’ ένα παιχνίδι, μπορεί να χάσουν κάποια στιγμή τη συγκέντρωσή τους, τον καλό τους εαυτό. Χωρίς να είναι κακοί, να χάσουν κάτι από τη σπιρτάδα τους, την αποτελεσματικότητά τους. Τα ίδια παιδιά που γιγαντώθηκαν με τη Νίκη Βόλου, πλέον, έχοντας και λίγο άγχος, έφτασαν σε μία πολύ σκληρή νίκη. Τώρα ο στόχος είναι ακόμη πιο κοντά. Όποιος στον Ολυμπιακό Βόλου μιλήσει πριν τις 14 Απριλίου για σίγουρη άνοδο, τον θεωρώ αντίπαλο της ομάδας μας, τον θεωρώ ότι είναι απέναντι ή ότι δεν καταλαβαίνει την πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μάθει μέσα σε αυτή τη διάρκεια των χρόνων από διάφορες καταστάσεις και είναι υποχρεωμένος να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό.

Αν πραγματικά κάποιοι πιστεύουν και συγκεκριμένα ο κ. Ανδράλας, ότι κάποιος από τον Ολυμπιακό Βόλου ζήτησε χάρη, για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα για να ζητά τέτοιου είδους χάρες. Δίνω συγχαρητήρια στην ομάδα της Ιτέας για την προσπάθειά της, αλλά και πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μας που είναι η νικήτρια. Συνεχίζουμε αυτόν τον τρόπο ζωής, που είναι ο πρωταθλητισμός. Θέλω να πω κάτι τελευταίο, που για μένα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Σ’ αυτή τη διαδικασία του πρωταθλητισμού δοκιμάζονται και ψυχές. Νομίζω ότι έχουμε όλα εκείνα τα στοιχεία για να αλλάξουμε κατηγορία. Δεν αξίζει αυτή η κατηγορία στον Ολυμπιακό. Κι αυτό πρέπει να το αποφασίσουμε εμείς πρώτοι και είμαστε αποφασισμένοι να το αλλάξουμε».

Να σημειωθεί πάντως ότι η ομάδα της Ιτέας σε χθεσινή της ανακοίνωση …είδε «απόπειρα εκφοβισμού αλλά και συνεχείς τραμπουκισμούς που κλιμακώθηκαν στα τελευταία δέκα λεπτά προς τους παίχτες και το προπονητικό τιμ της ομάδας μας, από δίμετρα μπολ μπόις, παράγοντες αλλά και προπονητικό τιμ της γηπεδούχου ομάδας»!!

Στον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣΘ το επόμενο Σάββατο με τον Αίαντα Σούρπης θα λείψει ο Μπάμπης Οικονομόπουλος που μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Ιτέας επεδίωξε δεύτερη κίτρινη και συνεπώς την κόκκινη και θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής.

Μοίρασαν συγχαρητήρια οι Austrian Boys

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Austrian Boys, αναφορικά με το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Ιτέας, συγχαίροντας διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές για τη νίκη που σημείωσε η ομάδα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά και το προχθεσινό αποτέλεσμα επαληθεύτηκε ποιο είναι το αφεντικό στην κατηγορία. Συγχαρητήρια στους παίκτες, συγχαρητήρια στο προπονητικό τιμ, συγχαρητήρια στη διοίκηση, συγχαρητήρια στον κόσμο που μετέτρεψε το Πανθεσσαλικό σε ΕΑΚ και κάναμε το ματς δικό μας.

Επίσης, ευχαριστούμε και τον θρύλο της ομάδος μας, ΙΜΡΕ ΜΠΟΝΤΑ, που έδωσε το «παρών» και με τη θετική του ενέργεια βοήθησε κι αυτός στο επιτυχές αποτέλεσμα.

Εσείς τα γκολ… Εμείς τη φωνή…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου