ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάλεσαν τον κόσμο να συμμετέχει στη γιορτή

κάλεσαν-τον-κόσμο-να-συμμετέχει-στη-γι-435604

Ενας αγώνας διαφορετικός από τους υπολοίπους θα δοθεί την Μεγάλη Τετάρτη το απόγευμα (7 μ.μ.) στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου Βάκης Παρασκευόπουλος. Παλιές δόξες του ελληνικού μπάσκετ του Συλλόγου Βετεράνων Ελληνων Καλαθοσφαιριστών, προς τιμήν των Βολιωτών Βασίλη Γκούμα, Νίκου Μπουντούρη, Παναγιώτη Λιαδέλη και του διαιτητή Κώστα Κορομηλά, αλλά και για φιλανθρωπικούς σκοπούς θα αναμετρηθούν κόντρα στην Μικτή Παλαιμάχων Βόλου. Χθες δόθηκε συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση μέσω της οποίας έγινε κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει τον αγώνα.

Ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, ο εκ των κορυφαίων Βολιώτης καλαθοσφαιριστής Νίκος Μπουντούρης, η παλιά δόξα του ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλιεβιτς, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης που έχει περάσει από τη Νίκη και ο Βολιώτης πρώην διεθνής διαιτητής Κώστας Κορομηλάς βρέθηκαν στο πάνελ και έστειλαν μήνυμα και «πρόσκληση» στον κόσμο να συμμετέχει μαζί τους στη γιορτή. Εκτός από τους παραπάνω τον αγώνα θα τιμήσουν μεγάλες παλιές δόξες του ελληνικού μπάσκετ, όπως οι Αλβέρτης, Μπαλογιάννης, Ρεντζιάς, Σιγάλας, Τσέκος, Λημνιάτης, Τζαλάλης κ.α.

Το εισιτήριο θα κοστίζει 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν σε δυο ανθρώπους που προέρχονται από την οικογένεια του μπάσκετ και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Κάλεσμα στον κόσμο

Την χθεσινή συνέντευξη Τύπου άνοιξε όπως ήταν φυσικό ο οικοδεσπότης. Ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή να έχει δίπλα του τόσο σημαντικούς ανθρώπους του ελληνικού μπάσκετ, ενώ στάθηκε στην παρουσία του κόσμου: «Εχουμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά και να έχουμε μαζί μας ανθρώπους που έχουν τιμήσει το ελληνικό μπάσκετ. Ο Σύλλογος Βετεράνων πήρε αυτή την πρωτοβουλία για να τιμήσει τους Βολιώτες, Νίκο Μπουντούρη, Παναγιώτη Λιαδέλη, Βασίλη Γκούμα και τον διαιτητή Κώστα Κορομηλά και ο Δήμος Βόλου αποφάσισε να συνδράμει και παράλληλα να τιμήσει έναν ανιδιοτελή εργάτη του μπάσκετ τον Χαράλαμπο Βάτσιο που επί σειρά ετών διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στην ΕΣΚΑΘ. Παράλληλα αφού συμπίπτει με τις άγιες ημέρες του Πάσχα εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία για να δώσουμε στην συγκεκριμένη εκδήλωση φιλανθρωπικό χαρακτήρα και να βοηθήσουμε με τα έσοδα δυο συμπολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας και προέρχονται από την οικογένεια του μπάσκετ. Το εισιτήριο ορίστηκε στα 5 ευρώ και καλούμε τους Βολιώτες να το προμηθευτούν ακόμα κι αν δεν έρθουν στο γήπεδο. Βέβαια τους θέλουμε όλους να δώσουν το παρών για να δούνε από κοντά δόξες του μπάσκετ που τίμησαν τα ελληνικά χρώματα».

Ο Νίκος Μπουντούρης, ο Βολιώτης καλαθοσφαιριστής που τίμησε τον Βόλο σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο με την καριέρα του και τις επιτυχίες του, κάλεσε του Βολιώτες φιλάθλους να μην τον διαψεύσουν: «Ο σύλλογος Βετεράνων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών αποτελείται από μια μπασκετική παρέα που στην πορεία αποφασίσαμε να κάνουμε αγώνες και να τιμούμε ανθρώπους που προσέφεραν στο μπάσκετ. Αυτό είδαμε ότι είχε δυναμική ότι ο κόσμος το αγκάλιαζε και έτσι αποφασίσαμε δίνοντας πολλές φορές και φιλανθρωπικό χαρακτήρα να δώσουμε πίσω στον κόσμο την πολλή αγάπη που μας έχει δώσει. Βοηθήσαμε ευπαθείς ομάδες, ανθρώπους που είχαν ανάγκη και μέσα από αυτή την προσπάθεια αισθανθήκαμε πολύ καλύτερα. Θέλαμε να έρθουμε στο Βόλο και ειδικά εγώ και κάποια άλλα παιδιά, γιατί έχουμε ιδιαίτερη σχέση με αυτή την πόλη. Θα έχω την χαρά να με τιμήσουν σε αυτό το ματς παλιοί φίλοι και συμπαίκτες. Εγώ θα ζητήσω να τιμήσει ο Βόλος αυτή την προσπάθεια, που κάνουμε για έναν τόσο σημαντικό σκοπό, για τους δυο ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Πιστεύω να μην διαψευστώ από τον Βολιώτη φίλαθλο, να δω το γήπεδο γεμάτο και να στείλουμε όλοι μαζί ένα κοινωνικό μήνυμα».

Στη συνέχεια ο Μπάνε Πρέλιεβιτς απεύθυνε το δικό του κάλεσμα στον κόσμο: «Θα επιμείνω και εγώ στην παρουσία του κόσμου. Να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και θα αποζημιωθεί από τις παρουσίες εκεί. Κάποιοι παίκτες είναι ακόμα σε πολύ καλό επίπεδο και μπορούν να παίξουν ακόμα και τώρα σε εθνική κατηγορία».

Να αγκαλιάσει ο Βόλος την εκδήλωση ευχήθηκε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης: «Χαίρομαι που είμαι στον Βόλο και βλέπω φίλους. Όσο γίνεται θα πρέπει να έρθει περισσότερος κόσμος. Μέχρι σήμερα όπου κι αν έχουμε πάει μας έχουν αγκαλιάσει παντού. Πιστεύω να μας αγκαλιάσουν και οι Βολιώτες».

Τέλος τον λόγο πήρε το μέλος της ΚΕΔ και πρώην διεθνής διαιτητής, Κώστας Κορομηλάς, που τόνισε ότι πρέπει να εστιαστεί η προσπάθεια στο φιλανθρωπικό σκοπό: «Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω αυτά τα παιδιά που ανέλαβαν μια τέτοια πρωτοβουλία. Είναι πάρα πολύ ωραία προσπάθεια. Πρέπει να εστιάσουμε στο φιλανθρωπικό σκοπό. Επίσης θα πρέπει να πω ότι χάρηκα ιδιαίτερα που ο Δήμος Βόλου αποφάσισε να τιμήσει αυτό τον ανιδιοτελή εργάτη Μπάμπη Βάτσιο. Όσοι τον γνωρίζουμε ξέρουμε πραγματικά τι έργο έχει επιτελέσει».

Να σημειωθεί ότι η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσεις και προμηθεύονται από τον ΑΟΔΒ, από το κλειστό Βάκης Παρασκευόπουλος και από το κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βασίλης Πολύμερος.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου