ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η αδικία… που πεισμώνει !

η-αδικία-που-πεισμώνει-429052

Ο Ολυμπιακός αν και με πολλές απουσίες το πάλεψε και απέδειξε ότι δικαιούταν από χθες να πανηγυρίζει, αλλά τελικά επέστρεψε με ήττα και αδικημένος από τη Θεσσαλονίκη, αφού ηττήθηκε 2-1 από τον Άρη και έχοντας παράπονα από τον Κερκυραίο διαιτητή Τάσο Κάκο, όταν στο φινάλε της αναμέτρησης έκλεισε τα μάτια σε καταφανέστατο πέναλτι… παρατείνοντας έτσι την αγωνία των Βολιωτών για την είσοδο στα play off του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός με την προχθεσινή αδικία να τον πεισμώνει περισσότερο πλέον θα διεκδικήσει την ερχόμενη Κυριακή με τον κόσμο στο πλευρό του την είσοδο στα play off με νίκη επί του Παναθηναϊκού… ενώ με τον Άρη του αρκούσε η ισοπαλία που του στέρησαν… να πανηγυρίσει…

Ο Ολυμπιακός πάντως μπορεί να έχασε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά παραμένει στην πέμπτη και προνομιούχο θέση και την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό, κάνει το όνειρο πραγματικότητα, αφού ό,τι και να κάνουν οι «κίτρινοι» στην Ξάνθη αυτός θα συμμετάσχει στο μίνι πρωτάθλημα για την έξοδο στη Ευρώπη.

Με τα μέχρι στιγμής βαθμολογικά δεδομένα ο Παναθηναϊκός θα μπει στα πλέι οφ με 3 βαθμούς, η ΑΕΚ με 1 και οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου με 0.

Μετά το ματς στην Θεσσαλονίκη ο Άρης έφτασε τους 42 βαθμούς και μείωσε τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό Βόλου στους δυο βαθμούς, παραμένοντας όμως στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Αυτή ήταν η δωδέκατη εφετινή νίκη των «κίτρινων» στο εφετινό πρωτάθλημα και όγδοη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τέταρτη συνεχόμενη και μάλιστα με ανατροπή για τον Τσιώλη, ενώ ο Ολυμπιακός γνώρισε την έβδομη ήττα του στο πρωτάθλημα και τέταρτη εκτός έδρας.

Στο κυριακάτικο ματς ο Ολυμπιακός Βόλου παρατάχθηκε με 4-4-2 και με τον Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Τομάς και Γκότοβο στο κέντρο της άμυνας. οι Ψυχογιός και Ρόκας αγωνίστηκαν στα άκρα της άμυνας, ενώ οι Ακόστα και Μητρόπουλος ήταν οι δυο αμυντικοί χαφ. Οι Ούμπιντες και Μπρέσκα ήταν οι παίκτες που αγωνίστηκαν στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Σολάκης και Μαρτίν.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Σολάκης έπιασε στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν το μυαλό τους περισσότερο στην επίθεση και σε μια γρήγορη αντεπίθεση έφυγε στην πλάτη της άμυνας. Στην προσπάθειά του να αποφύγει τον Βελλίδη ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα και ο διαιτητής Κάκος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Ούμπιντες ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 32′, ανοίγοντας το σκορ.

Στον Άρη κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή με τους Πορτίγια στο 49′ και Νέτο στο 58′, αλλά ο Ολυμπιακός ξαναβγήκε μπροστά όταν ο Άρης έδωσε χώρο προσπαθώντας να κρατήσει το υπέρ του σκορ και σε συνδυασμό με την απόφαση του Τσιώλη να οπισθοχωρήσει την ομάδα του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι λιγότερο απειλητικοί οι «κίτρινοι» στην επίθεση και ο Ολυμπιακός Βόλου να βρει ευκαιρίες για να απειλήσει την εστία του Βελλίδη. Στην καλύτερη από αυτές ο Μαρτίν δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα ένα τέταρτο πριν το φινάλε της αναμέτρησης σε θέση τετ-α-τετ κι ενώ το ρευστό αποτέλεσμα έφερε άγχος στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός Βόλου είχε δοκάρι, όταν σε σέντρα – σουτ του Ούμπιντες από τα δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστία του Βελλίδη, δεν δόθηκε και το πέναλτι σε σουτ του Ρόκα στο χέρι του Μίσελ… ενώ η κακή διαιτησία ολοκλήρωσε το έργο της με την αποβολή του Γιακούποβιτς στο τέλος.

Άρης (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Νέτο, Ρονάλντο, Τόχα (70′ Καζναφέρης), Τσέζαρεκ, Μίσελ, Πορτίγια, Μενδρινός (37′ Κόκε), Μπομπαντίγια (62′ Περέιρα), Λαζαρίδης, Βανγκέλι.

Στον πάγκο: Μπαρέρο, Κουλουχέρης, Παπαζαχαρίας, Τσεζνάουσκις.

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς,Ψυχογιός, Ρόκας, Τόμας, Γκοτοβος (83′ Μπερτόλντι), Μητρόπουλος, Ακόστα, Ούμπιντες, Σολάκης (87′ Ροντρίγκεζ), Μάρτιν, Μπρέσκα (62′ Νέμεθ).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου