ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τύρναβος στο προσκήνιο

τύρναβος-στο-προσκήνιο-445687

Η προετοιμασία για τη δύσκολη έξοδο στον Τύρναβο ξεκίνησε χθες για τη Νίκη Βόλου. Οι κυανόλευκοι αν θέλουν να διατηρήσουν τις ελάχιστες ελπίδες -που φαίνεται πως είναι μόνο μαθηματικές πλέον- για την άνοδο, θα πρέπει να κερδίσουν μέσα σε μια δύσκολη έδρα την Τετάρτη, την μοναδική ομάδα που κατάφερε να φύγει με διπλό φέτος από το Παντελής Μαγουλάς. Η ομάδα του Βέλικο Ντόβενταν χρειάζεται να ξεπληρώσει τους Τυρναβίτες με το ίδιο νόμισμα για την ήττα του πρώτου γύρου και παράλληλα θα εύχεται να μην αναδείξει νικητή το ντέρμπι της Άμφισσας ανάμεσα σε Φωκικό και Γιαννιτσά.
 
Τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές έχουν αφήσει πίσω τους το άτυχο ματς και την λευκή ισοπαλία στο Παντελής Μαγουλάς που τους στέρησε την δυνατότητα να βρεθούν σε θέση ισχύος και από χθες προετοιμάζονται για το παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου της Football League 2. Ο Τύρναβος όμως δεν είναι καθόλου εύκολη έδρα για νίκη. Μόνο η Επανωμή και τα Γιαννιτσά έχουν φύγει με διπλό στις αποσκευές τους. Η ισοπαλία είναι το… «αγαπημένο» αποτέλεσμα του Τυρνάβου στο «σπίτι» του, αλλά και να έρθει δεν φτάνει για τους κυανόλευκους, που χρειάζονται μόνο τους τρεις βαθμούς. «Προσπάθεια μέχρι τέλους» και ό,τι βγει είναι το σλόγκαν που ακολουθούν αυτή την στιγμή στη Νέα Ιωνία και περιμένουν να δουν μήπως η τύχη έστω και στο τέλος τους ευνοήσει.
 
Υστερεί η Νίκη έναντι των άλλων
Αυτή τη στιγμή ο Φωκικός και τα Γιαννιτσά ισοβαθμούν στον βαθμολογικό πίνακα και στην τρίτη προνομιούχο θέση με 46 πόντους. Η Νίκη ακολουθεί με 44. Τα Γιαννιτσά έναντι Φωκικού και Νίκης έχουν το πλεονέκτημα ότι έκαναν το ρεπό τους και έχουν τέσσερα παιχνίδια μπροστά τους. Η κυανόλευκη ομάδα και αυτή της Αμφισσας θα δώσουν τρία ματς ακόμα, αφού μεσολαβεί και το ρεπό.
Από την άλλη όμως τα Γιαννιτσά που φαντάζουν ως το φαβορί για την κατάκτηση της τρίτης θέσης αφού έχουν να δώσουν ένα παιχνίδι περισσότερο, έχουν αρκετά δύσκολο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα την ερχόμενη αγωνιστική αγωνίζονται φιλοξενούμενοι του Φωκικού στην Αμφισσα, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει για αυτούς και εκτός έδρας ματς και κόντρα στην πρωτοπόρο Επανωμή. Τα παιχνίδια στην έδρα τους είναι με Κοζάνη και Εορδαϊκό.
Δύσκολο πρόγραμμα όμως συν το ρεπό έχουν και οι κυανόλευκοι που βρίσκονται δυο βαθμούς πίσω στην κατάταξη και διατηρούν αναλογικά τις λιγότερες ελπίδες για την τρίτη θέση των πλέι οφ. Η Νίκη παίζει με Τύρναβο την Τετάρτη εκτός, κάνει στη συνέχεια ρεπό και έπειτα αγωνίζεται στην Αναγέννηση Σερρών και τελειώνει το πρωτάθλημα από το Παντελής Μαγουλάς κόντρα στους Πόντιους Κατερίνης.
Από την άλλη ο Φωκικός αν κερδίσει τα Γιαννιτσά στο επόμενο ματς στην έδρα του φαίνεται πως έχει τα πάνω χέρι παρά το ρεπό του. Στη συνέχεια αγωνίζεται στον Τύρναβο, ενώ θα δώσει για το κλείσιμο της σεζόν ακόμα ένα ματς στο «σπίτι» του με την Κοζάνη.
Αρκετά κρίσιμη ενόψει της συνέχειας είναι η επόμενη αγωνιστική. Ουσιαστικά το ντέρμπι ανάμεσα στον Φωκικό και στα Γιαννιτσά αναμένεται να κρίνει πολλά. Αυτό το ματς συμφέρει τη Νίκη να έρθει ισοπαλία, ώστε με πιθανό δικό της διπλό σε μια πολύ δύσκολη όμως έξοδο στον Τύρναβο να βρεθεί και πάλι σε θέση διεκδίκησης, αν και το ρεπό που μεσολαβεί ίσως την φέρει ξανά πίσω στην βαθμολογία…
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου