ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ηττα με ψηλά το κεφάλι

ηττα-με-ψηλά-το-κεφάλι-445900

Αξιοπρεπή εμφάνιση πραγματοποίησε αν μη τι άλλο χθες το απόγευμα στο ΕΑΚ η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Απέναντι στον κυπελλούχο και πρωταθλητή Αθηναϊκό οι ερυθρόλευκες έκαναν μια πολύ καλή προσπάθεια παρά την ήττα τους με 67-50 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Α1 Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ Γυναικών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι διοίκηση και τεχνική ηγεσία έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το πρόσωπο που επέδειξαν οι καλαθοσφαιρίστριες της ομάδας, που μπορεί αγωνιστικό στόχο να μην είχαν στο συγκεκριμένο ματς, αλλά έπαιξαν για το γόητρο της ομάδας.
Μάλιστα ο Κώστας Ξενοκώστας χρησιμοποίησε όλες τις παίκτριες που είχε στον πάγκο του και έδωσε χρόνο συμμετοχής ακόμα και στις νεαρές Ξενοκώστα και Γκίνο, με την τελευταία να σκοράρει στα τελευταία δευτερόλεπτα με τρίποντο.
Όσον αφορά στο ματς, οι ερυθρόλευκες παρουσιάστηκαν άστοχες και ιδιαίτερα αγχωμένες στο ξεκίνημα που έδωσε την ευκαιρία στις φιλοξενούμενες να ξεφύγουν από νωρίς στο σκορ. Η διαφορά τους 25 πόντους με το κλείσιμο του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά στην τελευταία περίοδο οι ερυθρόλευκες κατάφεραν να μειώσουν. Γενικότερα πάντως η εμφάνισή τους απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο ήταν αρκετά καλή.
Οι ερυθρόλευκες έχουν ακόμα έναν αγώνα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1 και στη συνέχεια θα κληθούν να αγωνιστούν στην διαδικασία των πλέι άουτ. Βέβαια το να γίνει η έκπληξη και να μπορέσει η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά από την στιγμή που υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, οι παίκτριες του Ολυμπιακού Βόλου είναι υποχρεωμένες να τις εξαντλήσουν.
Τα δεκάλεπτα: 9-19, 19-37 (ημίχρονο), 26-51, 50-67 (τελικό)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ξενοκώστας): Κυριατζίδου 7 (2), Σουλτάνη, Ζήτη 3 (1), Γκίνο 3 (1), Μαγκλάρα 10, Κουτσουνούρη 17 (1), Ζίφκοβιτς 3, Κυριτσάκα, Θανασούλη 1, Ταντουρόφσκα, Ξενοκώστα, Δεληγιάννη 6.
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κτιστάκης): Λύμουρα 12, Χατζηνικολάου 12, Πολιτοπούλου 4, Σωτηρίου 3 (1), Κεχαγιά 3, Βελούδου, Κρες 10, Κοσμά 8, Ρίλεϊ 9, Ντέιβις 6.
 
Το πρόγραμμα της υπόλοιπης αγωνιστικής:
ΣΗΜΕΡΑ
16:00 Απόλλων Πτολ.-Εσπερίδες
17:00 Αμαρυλλίς-ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ
16:00 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
19:00 Πανιώνιος-Πρωτέας Βούλας
ΑΥΡΙΟ
12:00 Αρης- Ανω Λιόσια
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου