ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ανοδο με διπλό στην Κοζάνη»

ανοδο-με-διπλό-στην-κοζάνη-446348

Ανεμος ευφορίας και αισιοδοξίας πνέει στις τάξεις της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου μετά τον θρίαμβο στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής επί του Αμπελώνα που έφερε τους κυανόλευκους στην κορυφή και αγκαλιά με την άνοδο. Παίκτες και τεχνική ηγεσία πάντως γνωρίζουν ότι τίποτα δεν τελείωσε.
 
Το παραπάνω μήνυμα πέρασε στους παίκτες του ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Ζαφειρούδης στην πρώτη προπόνηση μετά το ντέρμπι, ενώ το ίδιο ακριβώς υποστηρίζει μιλώντας στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ο εκ των πρωταγωνιστών της φετινής Νίκης Βόλου αλλά και του ντέρμπι του Σαββάτου Παναγιώτης Τσώλης, που τονίζει την αναγκαιότητα για την κατάκτηση του διπλού την Κυριακή στην Κοζάνη.
 
«Τίποτα δεν τελείωσε»
Ο Γιώργος Ζαφειρούδης μοίρασε συγχαρητήρια στους καλαθοσφαιριστές του κατά την επιστροφή τους στο γήπεδο μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε για να ξεκουραστούν από την ψυχολογική και σωματική κούραση του ντέρμπι με τον Αμπελώνα. Η προετοιμασία για το επόμενο ματς στην Κοζάνη κόντρα στον τοπικό Ηρακλή ξεκίνησε χωρίς προβλήματα, ωστόσο ο έμπειρος τεχνικός προσπάθησε να ρίξει τους τόνους. «Συγχαρητήρια για την μεγάλη προσπάθεια σας και για τη νίκη. Όμως ακόμα τίποτα δεν τελείωσε. Έχουμε μπροστά μας ακόμα πέντε παιχνίδια και από αυτά τα τρία είναι ιδιαίτερα δύσκολα και σημαντικά», μετέφερε στους παίκτες του. Το θετικό πάντως για τον Γιώργο Ζαφειρούδη είναι ότι δεν μετρά προβλήματα απουσιών, αφού και ο Θυμνιός που έδειξε να χωλαίνει στο ντέρμπι, ταλαιπωρήθηκε απλώς από κράμπες λόγω της υπερπροσπάθειας και πλέον είναι απολύτως καλά. 
 
«Διπλό στην Κοζάνη»
Οι παίκτες της Νίκης έχουν αρχίσει και οι ίδιοι από την πλευρά τους να συγκεντρώνονται στην συνέχεια. Γνωρίζουν άλλωστε ότι χωρίς το διπλό στην Κοζάνη στο επόμενο ματς, δεν θα έχει αξία η μεγάλη τους επιτυχία επί του Αμπελώνα. Άλλωστε την πρώτη θέση στον 1ο Βόρειο Όμιλο της Γ’ Εθνικής που τους εξασφαλίζει την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία, την κερδίζουν στην διαφορά πόντων. Ο Βολιώτης γκαρντ Παναγιώτης Τσώλης μίλησε στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ για το ντέρμπι με τον Αμπελώνα, για το επόμενο ματς και για τη συνέχεια.
«Το ντέρμπι πιστεύω ότι κρίθηκε στην πολύ καλή μας άμυνα. Παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα μας, κρατήσαμε τον αντίπαλο σε χαμηλά επίπεδα στο σκορ και εκεί ήταν που κερδίσαμε το ματς με τον Αμπελώνα. Όλα ξεκινάνε από την άμυνα και θεωρώ ότι με την ίδια τακτική και δίνοντας έμφαση στον τομέα αυτό θα πρέπει να παραταχθούμε και απέναντι στον Ηρακλή στην Κοζάνη την Κυριακή».
Ο 30χρονος καλαθοσφαιριστής θεωρεί κομβικό το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα για μας. Πρέπει να κάνουμε απαραίτητα διπλό την Κυριακή στην Κοζάνη. Αυτό το παιχνίδι κρίνεται το πιο δύσκολο από τα τρία σημαντικά που ακολουθούν μέσα στην πεντάδα που απομένει για το τέλος. Πάμε με την καλύτερη ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Αμπελώνα, αλλά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αν πάρουμε διπλό πιστεύω ότι θα πανηγυρίσουμε την άνοδο στο τέλος».
Φυσικά και οι παίκτες της Νίκης δεν ξεχνούν σε καμία περίπτωση τη συνεισφορά του κόσμου στο ντέρμπι με τον Αμπελώνα. Έτσι ο Παναγιώτης Τσώλης κράτησε για το τέλος ένα ευχαριστώ για τον κόσμο της ομάδας: «Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και μας στήριξε. Ήταν πάρα πολύ σημαντική η συμβολή του. Μας γέμισε με δύναμη και μας έβγαλε ακόμα περισσότερο πάθος. Τον θέλουμε δίπλα μας μέχρι το τέλος». 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου