ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ερυθρόλευκο το ντέρμπι και η κορυφή με τον Ολυμπιακό να κερδίζει 2-0 την Νίκη

ερυθρόλευκο-το-ντέρμπι-και-η-κορυφή-με-616484

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής, επικρατώντας με 2-0 της Νίκης Βόλου στο ντέρμπι της Γ’ Εθνικής στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ζγκούρι στο 1ο λεπτό και Οικονομόπουλος στο 34ο οι σκόρερ των γηπεδούχων, που έμειναν με παίκτη λιγότερο από το 47’ μετά την αποβολή Ναζίμ, αλλά κράτησαν εύκολα το υπέρ τους σκορ μέχρι τέλους, για να ανέβουν έτσι στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Πως παρατάχθηκαν

Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε τερματοφύλακα τον Γιακουμή, στα δεξιά της άμυνας τοποθετήθηκε ο Νικολακάκης, στ’ αριστερά ο Μπουτζίκος και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ρόκας και Οικονομόπουλος. Τα αμυντικά χαφ αποτέλεσαν οι Ναζίμ και Ριζογιάννης, με τον Λώττα να έχει ρόλο επιτελικού μέσου. Στα άκρα τοποθετήθηκαν οι Ζγκούρι και Σερτζίνιο, ενώ ο Μάντζιος ήταν η αιχμή του δόρατος για την ομάδα του Περικλή Αμανατίδη, που ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1

Για τη Νίκη Βόλου, ο Αποστολίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, την ώρα που οι Μετούσι και Παπαδόπουλος τοποθετήθηκαν στα άκρα της άμυνας, με τους Παπαδήμα και Καρτσαμπά να συνθέτουν το δίδυμο των στόπερ. Ρόβας και Ιορδανίδης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Ταβάρες είχε ρόλο οργανωτή και στην τριάδα της επίθεσης από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Κέρι, Μαντζίρης και Δεμηρτζόγλου

Το α’ μέρος

Ντέρμπι προμηνυόταν απ’ όλες τις πλευρές… και το γήπεδο πήρε φωτιά μόλις στο 1’, με τον Ζγκούρι να χρίζεται σκόρερ και να βάζει μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό Βόλου. Μια οργανωμένη προσπάθεια των ερυθρόλευκων είχε αποδέκτη της μπάλας τον έμπειρο μέσο που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Αποστολίδη και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ, για το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμού από την εξέδρα.

Οι κυανόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν από την πλευρά τους για οφσαϊντ, ωστόσο ο διαιτητής Καραντώνης έδειξε τη σέντρα, στο παιχνίδι που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Ο Ολυμπιακός, μετά την επίτευξη του γρήγορου γκολ, προσπάθησε να ηρεμήσει το παιχνίδι, με τη Νίκη να εμφανίζεται σαφώς αιφνιδιασμένη και να προσπαθεί να βρει τα πατήματά της, έχοντας πάντως την πρώτη καλή στιγμή στο 12’. Ο Δερμητζόγλου επωφελήθηκε από κόντρες, διέσχισε την αριστερή πλευρά, σέντραρε, με τους ερυθρόλευκους να διώχνουν σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ρόκας κέρδισε επιθετικό φάουλ και έτσι ο κίνδυνος για την άμυνα του Ολυμπιακού αποσοβήθηκε.

Οι μάχες στον χώρο του κέντρου κυριαρχούσαν στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, με πολλά φάουλ και… εκατέρωθεν διαμαρτυρίες, από τους παίκτες και την εξέδρα να διακόπτουν τη ροή του αγώνα. Φάουλ του Λώττα από τα δεξιά στο 17’ εκτελέστηκε στην καρδιά της περιοχής, αλλά ο επερχόμενος Μάντζιος δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε -και με τον Αποστολίδη εξουδετερωμένο-, με τους παίκτες της Νίκης να απομακρύνουν.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και έως έναν βαθμό το έκαναν, χωρίς ωστόσο να μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις καλής ανάπτυξης και δημιουργίας φάσεων. Η πρώτη τους τελική προσπάθεια έγινε στο 26’, με τον Κέρι να βγάζει τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, και τον Μαντζίρη να πιάνει την κεφαλιά από κοντά, που δεν ανησύχησε ωστόσο τον Γιακουμή, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά.

Κι ενώ η Νίκη δεν απειλούσε, ο Ολυμπιακός στο 34’ κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 2-0. Σκόρερ χρίστηκε ο Οικονομόπουλος, που με κοντινή προβολή, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λώττα από τα δεξιά νίκησε τον Αποστολίδη, δημιουργώντας ντελίριο ενθουσιασμού και στις εξέδρες των οργανωμένων και μη φιλάθλων των γηπεδούχων.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις φάσεις και για τρίτο τέρμα, κάτι που επιθυμούσαν και οι φίλαθλοί τους, ενώ η Νίκη έμοιαζε αγνώριστη, χωρίς συνοχή. Ενα μακρινό σουτ του Λώττα, που βρέθηκε αμαρκάριστος στο χώρο έξω από την περιοχή, στο 43’ κατέληξε στην αγκαλιά του Αποστολίδη, ενώ στις καθυστερήσεις ο Καρτσαμπάς προσπάθησε να σουτάρει, με τον Ναζίμ να επεμβαίνει και να απομακρύνει την μπάλα. Ετσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με το ισχυρό προβάδισμα του Ολυμπιακού με 2-0 να σηματοδοτεί και την εικόνα του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους σαφώς ανώτερους από τη μέτρια συμπολίτισσα Νίκη Βόλου.

Το β’ μέρος

Με μια σημαντική αλλαγή στις αριθμητικές ισορροπίες ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με το Ναζίμ να αποβάλλεται στο 49’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήνει τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του παιχνιδιού.

Οι ερυθρόλευκοι δεν το έβαλαν κάτω και με αντεπιθέσεις προσπαθούσαν να φτάσουν στα καρέ της Νίκης. Στο 56’ ο Λώττας εκτέλεσε φάουλ από τ΄ αριστερά, με τον Ζγκούρι να πιάνει μια κεφαλιά προς τα πίσω, που χωρίς δυσκολία κατέληξε στα χέρια του Αποστολίδη.

Στο 63’ ο Κέρι έκανε την κάθετη μπαλιά στον Μαντζίρη, που σούταρε από τα αριστερά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, μερικά εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Γιακουμή. Η Νίκη, μετά την αποβολή του Ναζίμ προσπαθούσε να βρει ανοιχτούς διαδρόμους, οι παίκτες όμως του Ολυμπιακού τους έκλειναν αποτελεσματικά.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ στο 67’, με τον Λώττα να το εκτελεί και τους αμυνόμενους της Νίκης να απομακρύνουν, ενώ ένα λεπτό αργότερα η Νίκη ζήτησε πέναλτι, με τον διαιτητή να διατάζει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στην αντεπίθεση, ο Λώττας συνδυάστηκε με το Νικολακάκη, που πέρασε και τον Ρόβα, ο οποίος έπεσε για τάκλιν ανεπιτυχώς, αλλά απέναντι από τον Αποστολίδη σούταρε ψηλά άουτ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 3-0.

Κεφαλιά του Βουκομάνοβιτς από κοντά στο 70’, μπλόκαρε ο Γιακουμής, με το παιχνίδι να παίζεται για τα επόμενα λεπτά κυρίως στο κέντρο, χωρίς εκατέρωθεν φάσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 2-0

Πανθεσσαλικό Στάδιο

19η αγωνιστική, 4ος Ομιλος – Γ’ Εθνική

Σκόρερ: 1’ Ζγκούρι, 34’ Οικονομόπουλος

Κίτρινες: 25’ Ζγκούρι – 3’ Αποστολίδης, 45’ Δερηρτζόγλου

Κόκκινη: 49’ Ναζίμ (δεύτερη κίτρινη)

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Παπαδάκης, Γιαντσής (Ημαθίας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Νικολακάκης (85’ Παπαϊωάννου), Μπουτζίκος, Ριζογιάννης, Οικονομόπουλος, Ναζίμ, Σερτζίνιο (93’ Σαχινίδης), Ρόκας, Μάντζιος, Λώττας (86’ Κόλα), Ζγκούρι (74’ Φλίγκος)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι, Παπαδόπουλος, Ρόβας (83’ Τσιώλης), Παπαδήμας, Καρτσαμπάς, Ταβάρες (57’ Βουκομάνοβιτς), Ιορδανίδης, Μαντζίρης, Κέρι, Δερμητζόγλου (73’ Ντινιωτάκης)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου