ΤΟΠΙΚΟ

Πρωτιά για Αίαντα με διπλό στην Ευξεινούπολη

πρωτιά-για-αίαντα-με-διπλό-στην-ευξειν-616585

Ισόπαλοι αναδείχθηκαν στο Βελεστίνο Ρήγας Φεραίος και Διαγόρας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Αίαντα Σούρπης, που πέρασε με μεγάλο διπλό από την Ευξεινούπολη, να περάσει στην πρώτη θέση της Α’ ΕΠΣΘ μετά την 17η αγωνιστική.

Ρεπορτάζ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΚΟΡΙΝΗΣ

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ρήγας Φεραίος-Διαγόρας 0-0

Σε ένα δημοτικό ντέρμπι με πολύ κόσμο, δυναμισμό και φάσεις εκατέρωθεν, ο Ρήγας Φεραίος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του. Η πρώτη μεγάλη στιγμή ανήκε στο Ρήγα με το Γάρο να βρίσκεται απέναντι από τον Βουραζέρη μόλις στο 6ο λεπτό, όμως δεν πλάσαρε τόσο δυνατά και ο πεσμένος γκολκίπερ του Διαγόρα έδιωξε με το πόδι.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων δεν άργησε να έρθει και στο 9’ ο Αλέκος Κουβελάς ανάγκασε τον Παπαγιάννη ίσως στην απόκρουση της χρονιάς, όταν επιχείρησε την κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Γουτούλη από δεξιά, όμως δεν περίμενε σαφώς ότι ο τερματοφύλακας του Ρήγα θα μπορέσει να εκτιναχθεί έτσι στην αριστερή του γωνία και να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ. Η επόμενη φάση που «μύρισε» γκολ ήρθε στο 36’ με τον πολύ δραστήριο Γουτούλη να προσπαθεί να περάσει κάθετα την μπάλα σε συμπαίκτη του από δεξιά στην περιοχή, η μπάλα τελικά πήγε ύστερα από κόντρα στο Βαλωτή ο οποίος σούταρε από διαγώνια θέση αλλά ο Παπαγιάννης «τεντώθηκε» εκ νέου απομακρύνοντας.

Εξι λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Καραπλιάγκου πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στην επόμενη φάση, μία σέντρα του Κουρούμαλου από τα αριστερά πήρε περίεργη τροχιά, με τη μπάλα να χτυπά στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και να δίνεται κόρνερ, έχοντας βρει προφανώς τη μπάλα και ο Παπαγιάννης! Διανύοντας 9ο λεπτό στο δεύτερο μέρος, ο Νασιακόπουλος έβγαλε μπαλιά ακριβείας από τα αριστερά, βρίσκοντας τον Σέττο στην περιοχή. Αυτός “χόρεψε” με σομπρέρο τον αντίπαλό του και σούταρε με το αριστερό όμως είδε τη μπάλα να σταματά σχεδόν στη δεξιά συμβολή των δοκών, με τον Πάσχο στην επαναφορά να στέλνει τη μπάλα άουτ. Η κεφαλιά του Βαλωτή στο 65’ έφυγε εκτός αγωνιστικού χώρου για να έρθουμε στο 80ο λεπτό με τον Αραμπατζή να σουτάρει εκτός περιοχής και τη μπάλα να κοντράρει περνώντας έξω από το αριστερό δοκάρι του Βουραζέρη. Λίγο πριν το τέλος ο Τσιαντής αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη – κόκκινη κάρτα.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Γούτσιος, Καρλιάμπας, Γκάγκας, Σπαθής, Αλεξίου, Τσιαντής, Γάρος (63` Αραμπατζής), Νασιακόπουλος, Πάσχος (87` Σταμάτης), Σέττος.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ: Β. Βουραζέρης, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Πρασσάς, Λάιος, Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς (90+5` Ιωάννου), Γουτούλης, Αλαμάνης (66` Καραμανλής), Κυριάκος (89` Ν. Βουραζέρης), Βαλωτής (76` Μπλατσέρης).

Δήμητρα-Αίας 2-5

Σε ένα παιχνίδι με 7 γκολ ο Αίας πήρε μεγάλο διπλό στην Ευξεινούπολη απέναντι στην Δήμητρα με σκορ 5-2 και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 10ο λεπτό με τον Χειλά να ευστοχεί από κοντά. Στο δεύτερο μέρος σημειώθηκαν τα 6 από τα 7 τέρματα της αναμέτρησης. Ο Αραπίτσας που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Αίαντα πετυχαίνοντας χατ-τρικ, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 47 και έκανε και το 3-0 με κεφαλιά στο 50’. Η Δήμητρα μείωσε με τον Βούλγαρη στο 55’ σε 1-3 και στο 68’ σε 2-3 με Κεφαλιά του Στέλιου Τσάτσου. Ο Αίας δεν επηρεάστηκε από την μείωση του σκορ και πέτυχε άλλα 2 τέρματα στο 72’ με τον Τσόγκα και στο 85’ με τον Αραπίτσα που διαμόρφωσε το τελικό 2-5.

ΣΚΟΡΕΡ: (55’ Βούλγαρης, 68’ Σ. Τσιάτσιος- 10’ Χειλάς, 47’ , 50’ , 85’ Αραπίτσας, 72’ Τσόγκας).

ΔΗΜΗΤΡΑ: Μπράνος, Καψιώτης, Νικηφοράκης (60’ Μπαράκου), Κυριάκος (80’ Ζαντιώτης), Στεφανής, Θωμαΐδης (85’ Β. Τσάτσος), Κρανάς, Σ. Τσάτσος, Παπαδόπουλος, Βούλγαρης, Αραπίτσας

ΑΙΑΣ: Χαλάτσης, Παπανικολόπουλος, Πλαβός, Μιχόπουλος, Σιαμουρδάνης (70’ Μακανίκας), Μπιρτσάι, Τσόγκας (73’ Χουλιάρας), Χρηστέλος, Σιλάς, Κατσαβριάς (90’ Μπέλος), Αραπίτσας (90’ Ξηροκώστας).

Μαγνησιακός-Ηρακλής 0-1

Την νίκη με 1-0 πήρε ο Ηρακλής που επικράτησε του Μαγνησιακού στο Βασδέκειο, με τον Βασίλη Πανόπουλο να αντιμετωπίζει για πρώτη φορά την παλιά του ομάδα όπου βρισκόταν στον πάγκο της επί 20 χρόνια. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε με κεφαλιά ο Τσαντόπουλος στο 19ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσουκάλη. Με την νίκη αυτή οι φιλοξενούμενοι έκαναν ακόμα ένα βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

ΣΚΟΡΕΡ: (19’ Τσαντόπουλος)

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Βλαχόπουλος, Κρανάς, Γκέρτσος, Βασιλείου, Γκαμαλέτσος (71’ Μπαλλάς), Θεοδωρόπουλος, Ζενούνης, Μυλωνάς, Τσιάνος (65’ Τσένα), Χριστοδούλου (57’ Οικονόμου)

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πολυμέρου, Αλ. Γκίκας, Κικίδης, Τσαντόπουλος, Στρούγγης, Καραλής, Τσούκαλης, Δημητρίου, Παπαϊωάννου (65’ Χριστογιαννούλας), Πετρόπουλος, Τανός (89’ Πιέτρι)

Μυρμιδόνες-Αγία Παρασκευή 0-1

Την νίκη με 1-0 πήρε η Αγία Παρασκευή κόντρα στους Μυρμιδόνες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σιόβα στο 65’. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων κατά την διάρκεια του παιχνιδιού έχοντας παράλληλα και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι που δεν κατάφεραν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα για ακόμα μια αγωνιστική είχαν αρκετά παράπονα για την γενικότερη αντιμετώπιση της ομάδας από την διαιτησία με αποτέλεσμα να εκδώσουν την παρακάτω ανακοίνωση. «Η συνολική προκλητική διαιτησία που δέχεται η ομάδα μας από την αρχή της χρονιάς συνεχίστηκε και σήμερα. Σήμερα στο γήπεδο του Πλατάνου γίναμε μάρτυρες της προκλητικής διαιτησίας των κ.κ. Βλάχου, Σκρίμπα και Σαμαρά. Με τις αποφάσεις τους έδειξαν πως δε σέβονται την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών που ιδρώνουν μέσα στο γήπεδο για την ομάδα του χωριού τους, αλλά ούτε και των παραγόντων που ματώνουν οικονομικά, για να διατηρηθούν σωματεία όπως οι Μυρμηδόνες στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Απαιτούμε ισονομία σε όλα τα επίπεδα από τους διαιτητές και σεβασμό προς την ομάδα μας. Το ποτήρι ξεχείλισε, φτάνει πια».

ΣΚΟΡΕΡ: (65’ Σιόβας)

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ: Σαββίδης, Φαράντος, Κοντοβάς, Κατσαβριάς, Μάντζαρης, Μπίνας (70 Ν. Βούλγαρης), Μπούρχας, Δημητρίου, Αράπης (65’ Καρατέεφ), Ναούμ, Τετριμίδας

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ζήγρας, Χρόνης, Κουρτέλης, Λούμπαρδος, Χατζημητροφάνης, Πάσα (68’ Μαρμαρινός) , Μαστακούλης , Τσίλογλου (66’ Παπαδήμας), Ρακής (88’ Ρουσσάς), Σιόβας, Κατσαγεωργίου (88’ Πετρούλιας).

Πρωτεσίλαος-Αγία Αννα 0-2

Η Αγία Αννα επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας με 2-0 εκτός έδρας τον Πρωτεσίλαο σε ένα παιχνίδι που υπήρξαν αρκετές διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Σφάκας στο 22’ ενώ 5 λεπτά αργότερα ο ίδιος παίχτης είχε δοκάρι. Το 2-0 για την Αγία Αννα έκανε στο 70’ ο Καραλόπουλος.

ΣΚΟΡΕΡ(22’ Σφάκας, 70’ Καραλόπουλος)

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Μάνος, Ακριβούσης, Θ. Κόρκος (70’ Ι. Λάμπος), Σιαμανίκος, Χασιώτης(55’ Λειμονής), Κ. Κόρκος, Εράλντο, Νικογιάννης, Α. Λάμπος, Σούδης, Παναγιώτου

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Αιντίνι, Θ. Ζάγκας, Χατζητρακόσιας, Πετσιμέρης, Καραλόπουλος, Σ. Τσιουρέλης, Σφάκας (80’ Ζαφειρίου), Ζαρίφης, Αντωνίου, Κ. Τσιουρέλης, Φιλατσικιώτης(82’ Νικηφοράκης)

Σκιάθος-Σαρακηνός 1-1

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχτηκαν Σκιάθος και Σαρακηνός. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν πρώτοι τον δρόμο για τα δίχτυα με σουτ του Μανωλιού στο 30’. Ο Σαρακηνός έφτασε στην ισοφάριση στο 72’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζίκα.

ΣΚΟΡΕΡ: (30’ Μανωλιός – 72’ πεν. Τζίκας)

ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Α. Τζίκας, Νασιάκος, Τουρναβίτης, Κυπαρισός (73’ Σταμέλος, 85’ Σ. Αιντίνι), Γ. Γιαουράκης, Τάσος, Μανωλιός (74’ Δ. Γιαουράκης), Αλικά (80’ Χ. Τζελάι), Ν. Πρίφτι, Μιστάκου

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Ντούρο, Σιγαλάκος (46’ Σιώμος Αλ.Γ), Ρακής, Μοράλες, Μπακάλης, Θάνος, Καλαμάτας, Δαμάσκος, Τζίκας, Μόσιος

Πύρασος-Ακρόπολη 0-1

Την νίκη με 1-0 πανηγύρισε η Ακρόπολη στην έδρα του Πυράσου επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φόρα την ανοδική της πορεία στα τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι είχε σημαντικές ευκαιρίες και για τις 2 ομάδες με την Ακρόπολη να αποδεικνύεται πιο αποτελεσματική και να πετυχαίνει γκολ λίγο μετά την συμπλήρωση 1 ώρας παιχνιδιού. Το γκολ πέτυχε ο Κόκκας στο 65’ που βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

ΣΚΟΡΕΡ: (65’ Κόκκας)

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Στεργίου (46’ Δ. Τσάμης), Γιοβάνης, Γκίνης, Αποστόλου (70’ Τσάκαλος), Τσορμπαντζής,Ζαχαράκης, Φούκης, Νούσιας, Δανιλόπουλος, Γκάμπας (60’ Μπαρμπούτας).

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Στούκας, Γκατζούνας, Κ. Κολυμήτρας, Αν. Κολυμήτρας (67’ Κουτλούμπασης), Παγώνης, Χάνος, Τσεκούρας, Μαυρίδης, Κόκκας, Μίλτος (55’ Πασσιάς), Μερμίγγης (76’ Κατής).

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Γκολ Β.

1. Αίας 41-13 40

2. Διαγόρας 31-8 40

3. Δήμητρα 47-14 38

4. Ρήγας 45-8 38

5. Σαρακηνός 31-19 29

6. Ακρόπολη 33-26 26

7. Αγία Παρασκευή 29-32 25

8. Σκιάθος 26-33 21

9. Πύρασος 20-31 18

10. Αγία Αννα 18-30 18

11. Πρωτεσίλαος 14-30 16

12. Ηρακλής 15-36 14

13. Μαγνησιακός 10-46 8

14.Μυρμιδόνες 15-48 7

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου