ΠΟΛΟ

Αναγέννηση από τις …στάχτες του

αναγέννηση-από-τις-στάχτες-του-621668

Νέα σελίδα για το πόλο της Νίκης Βόλου, που βαδίζει με πλάνο πενταετίας για να επανέλθει ανταγωνιστικά στη θέση που του αξίζει, σηματοδότησε η συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στην αίθουσα Τύπου του Πανθεσσαλικού Σταδίου οι ιθύνοντες του τμήματος.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Στη διάρκειά της ανακοινώθηκαν και παρουσιάστηκαν οι παίκτες που θα στελεχώσουν την αντρική ομάδα που θα παλέψει για την παραμονή της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Στέργιος Φάτσης που υπογράμμισε ότι δεν θέλει και δεν θα αναφερθεί στο παρελθόν, καθώς όπως σημείωσε:

«Γίνεται μια νέα προσπάθεια από το μηδέν και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τις σωστές βάσεις, ώστε το πόλο να βρει τον σωστό δρόμο για τις επόμενες κατηγορίες», ενώ δε παρέλειψε να ευχαριστήσει τους παίκτες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο που δέχθηκαν χωρίς χρήματα να βοηθήσουν τη Νίκη Βόλου, να φορέσουν το σκουφάκι της, σημειώνοντας παράλληλα πως θα θυμόνται ακόμα, έπειτα από χρόνια, την προσπάθεια επανασύστασης και επανεκκίνησης του τμήματος.

Ο κ. Φάτσης ευχαρίστησε τους κ.κ Χάρη Μαγγιώρη από το Μαρούσι και Δημήτρη Κύρκο έφορο της Ηλιούπολης που έσπευσαν να βοηθήσουν το τμήμα, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά τη συνεργασία με παίκτες του συλλόγου της Ηλιόπουλης, που θα βοηθήσουν τη Νίκη Βόλου στη Β’ Εθνική.

Ο κ. Φάτσης άλλωστε αναφέρθηκε σε επικείμενη επίσκεψή του στην Αθήνα, προκειμένου να συμφωνηθεί και επίσημα η συνεργασία των δύο συλλόγων, ενώ επεσήμανε πως πέντε υδατοσφαιριστές από την ομάδα του Γ.Σ. Ηλιούπολης θα ενισχύσουν τη Νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής παρουσίασε άλλωστε στους εκπροσώπους του Τύπου και ευχαρίστησε παράλληλα και τον Σωτήρη Καλογήρου, που αγωνίστηκε επί σειρά ετών σε ΝΟ Βουλιαγμένης και Παναθηναϊκό και διαμένει εδώ και μία 15ετία στον Βόλο. Με τη σειρά του θα βοηθήσει αρχικά τον βολιώτικο σύλλογο, με τις γνώσεις του πάνω στον τομέα του marketing.

Μιλώντας για τους συντελεστές του δύσκολου εγχειρήματος της παραμονής της Νίκης στη Β’ Εθνική, ο κ. Φάτσης σημείωσε ότι ο προπονητής Νίκος Κωνσταντέλιας θα έχει δύσκολο έργο, αλλά και τη στηρίξη να αναπτύξει το έργο του. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους «Ηρακλή Κοσκινά και Λάμπρο Τσιώλη, δύο παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα της Νίκης και έχουν ενεργό ρόλο στο οπαδικό κίνημα της Νίκης Βόλου. Αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια και θα είναι δίπλα στο τμήμα, με όλες τους τις δυνάμεις».

Τέλος, ο κ. Φάτσης επεσήμανε πως το πόλο της Νίκης είναι όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα και όχι όσοι διατείνονται πως «είναι και εδώ Νίκη Βόλου». Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Από την παλιά ομάδα έχουν μείνει μόνο τα σκουφάκια κι αυτά όχι όλα. Το τμήμα πόλο της Νίκης είμαστε εδώ, όχι κάποιοι που λένε «και εδώ Νίκη είμαστε». Ο άγγελος της Νίκης είναι τυπωμένος στην καρδιά και στο μυαλό μας αυτούσιο. Δεν βάζουμε αυτοκόλλητα, όπως κάποιοι άλλοι. Το πόλο της Νίκης είναι εδώ και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε».

Κωνσταντέλιας: Να γιγαντωθεί το πόλο της Νίκης

Παίρνοντας τον λόγο ο νέος τεχνικός του τμήματος Νίκος Κωνσταντέλιας σημείωσε πως γνωρίζει σε ποιο σύλλογο έχει έρθει, την αξία και την ιστορία του και παρουσίασε το πλάνο του, που, όπως τόνισε, καλύπτει πενταετία και για το οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση στο μηδέν ή και υπό του μηδενός. Αλλά για να βάλεις σωστές βάσεις και να δουλέψεις σωστά, ίσως χρειάζεται να ξεκινήσεις από το μηδέν. Δεν είχα κανέναν ενδοιασμό να αναλάβω αυτό το έργο. Κάποιοι μου είπαν «τι πας να κάνεις». Μηδέν ήμασταν σε ό,τι αφορά στους αθλητές. Η Νίκη όμως δεν είναι μηδέν. Είναι πολύ πιο πάνω από το μηδέν. Ολοι πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε εδώ για τη Νίκη Βόλου και μετά για τον εαυτό μας. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον έφορο, γιατί είδα ότι είναι άνθρωποι που μπορώ να εμπιστευτώ.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο της Νίκης που με συμπεριέλαβε στην οικογένεια με αγάπη και μεγάλη συμπαράσταση. Ξεκινάμε ένα πολύ δύσκολο έργο. Στην ακαδημία αυτή τη στιγμή έχουμε δέκα παιδιά. Πήραμε κάποιους παίκτες από την Ηλιούπολη, που είναι πολύ καλά παιδιά και καλοί αθλητές και ξέρουν ότι έχουν έρθει σε έναν μεγάλο και ιστορικό σύλλογο. Εμείς θέλουμε έστω και κάθε μήνα να προσθέτουμε ένα παιδί παραπάνω στην ακαδημία. Εχουμε ένα πρόγραμμα πενταετίας και θέλουμε να φέρουμε την ομάδα σε πέντε χρόνια εκεί που πρέπει να είναι βασιζόμενοι στα παιδιά της ακαδημίας και στους αθλητές που ήδη υπάρχουν. Η ανδρική ομάδα θα κατέβει στη Β’ Εθνική. Το Σάββατο παίξαμε το πρώτο φιλικό και την Κυριακή το δεύτερο. Εγώ ήξερα τα παιδιά και το βιογραφικό τους. Η παραμονή είναι ο βασικός μας στόχος, ο οποίος είναι πάρα πολύ δύσκολος».

Παράλληλα επεσήμανε πως πρώτος στόχος για τον ίδιο προσωπικά και το επιτελείο είναι η γιγάντωση της Νίκης, που πρέπει να μπει σε σωστές βάσεις, εκείνες που αξίζουν στον σύλλογο, τονίζοντας πως αυτό θα γίνει βήμα-βήμα.

Παρεμβαίνοντας ο κ. Φάτσης σημείωσε: «Οικονομικά ο ΟΥΚ γιγαντώθηκε, γιατί του δώσαμε ένα μεγάλο ποσό ανά μήνα, που μπορεί να φτάνει και τις 2.000 ευρώ. Να το πω στα ίσια και δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Αγωνιστικά αν γιγαντώθηκε θα φανεί στην πισίνα».

Στη συνέχεια μίλησε ο έφορος του τμήματος πόλο Ηρακλής Κοσκινάς, ευχαρίστησε τον έφορο της Ηλιούπολης Δημήτρη Κύρκο και τον Στέλιο Βούλγαρη για την οικονομική βοήθεια στο τμήμα, τονίζοντας: «Προσωπικά δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο. Το έφεραν οι συγκυρίες να ασχοληθώ. Προπονητής και πρόεδρος είναι δύο άνθρωποι που μπορώ να συνεννοηθώ. Να ευχαριστήσω και την Ελενα Νταβλέρη, που βοηθά πάρα πολύ. Στήνουμε το τμήμα από την αρχή. Θα κάνουμε τα πάντα για να είναι το τμήμα όπως πρέπει κι όπως είπε κι ο προπονητής στόχος είναι η παραμονή στη Β’ Εθνική. Ηδη υπάρχει κινητοποίηση και στους φιλάθλους».

Ο αρχηγός των παικτών Βαγγέλης Γεωργάκης μεταξύ των άλλων τόνισε χαρακτηριστικά, πως «παίζουμε με τη Νίκη για τη Νίκη» και ανέφερε πως «παίζουμε επειδή μας αρέσει το πόλο και θέλουμε να βοηθήσουμε μια τόσο ιστορική ομάδα όπως η Νίκη Βόλου να πετύχει τους στόχους της».

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο Σωτήρης Καλογήρου, που παρουσίασε τις ιδιότητές του ως μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης, απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού και με μεγάλη αγάπη για το πόλο, το οποίο υπηρέτησε. Ο ίδιος αποκάλυψε πως έχει ήδη παρουσίασε ένα marketing plan στον κ. Φάτση, το οποίο αν ακολουθηθεί μπορεί να είναι πολύ κερδοφόρο. Ο κ. Καλογήρου επεσήμανε ότι ο Βόλος αδικείται ως πόλη, που δεν έχει μία δυνατή ομάδα στη μεγαλύτερη κατηγορία, ενώ πρόσθεσε ότι το brand name του συλλόγου της Νίκης είναι ιδιαίτερα δυνατό.

Το ρόστερ του τμήματος πόλο της Νίκης Βόλου

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Ζαχαρής Γιώργος, από ΟΕΑΝΑΒ γεν. 1999

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ

Λιβογιάννης Παναγιώτης, από ΟΕΑΝΑΒ γεν. 1999

Αναστασόπουλος Σπύρος, από ΟΕΑΝΑΒ γεν. 1982

Βλαχογιάννης Κωνσταντίνος, από ΚΟΠΙ, Γ.Σ. Ηλιούπολη γεν. 1995

Γεωργάκης Βαγγέλης (αρχηγός της Νίκης), με θητεία σε Ολυμπιάδα Ιωαννίνων, Πύρρο Ιωαννίνων, Γ.Σ. Ηλιούπολης γεν. 1974

Μιχαλόπουλος Γεώργιος, από Γ.Σ. Ηλιούπολης γεν. 2000

Ξιάρχος Ανδρέας, με θητεία σε Τρίτωνα Αμαρουσίου, Μίλωνα Νέας Σμύρνης, Γ.Σ. Ηλιούπολης γεν. 1991

Μικρομάστορας Παντελής με θητεία Τρίαινα Βούλας, ΝΟ Σύρου γεν. 1995

ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΟΙ

Μαρίνης Νίκος με θητεία σε Μακεδονικό και Οξυγόνο γεν. 1994

Παλάσκας Αργύρης από ΟΕΑ ΝΑΒ γεν. 1974.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου