ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναμονή για το καλύτερο

αναμονή-για-το-καλύτερο-426462

Εβδομάδα αναμονής είναι αυτή που ξεκίνησε χθες για τον Ολυμπιακό και όλοι εύχονται η αναμονή να τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλα τα επίπεδα και αγωνιστικά και διοικητικά… Το ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι σε δυο μέτωπα αφού θέλει να τελειώσει θετικά την καλύτερή του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, ενώ αγωνία υπάρχει και για τη συνέντευξη του Αχιλλέα Μπέου που θα ανοίξει τα χαρτιά του για το μέλλον του στην Βολιώτικη ΠΑΕ.

Το ενδιαφέρον πέρα από τα αγωνιστικά στρέφεται σε διοικητικό και ιδιοκτησιακό επίπεδο, αφού ο Αχιλλέας Μπέος ίσως την Δευτέρα κάνει γνωστούς και τους πιθανούς διαδόχους του στα ηνία της ομάδας που ο ίδιος δημιούργησε.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι επιχειρηματίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τα διοικητικά του Ολυμπιακού Βόλου, ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν τελικά θα αποχωρήσει οριστικά από την εταιρεία ο Αχιλλέας Μπέος.

Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ πάντως θα ανοίξει τα… χαρτιά του τη Δευτέρα 4 Απριλίου, μια μέρα μετά το ματς με την Ξάνθη κι ενώ θα έχουν δρομολογηθεί όλες οι εξελίξεις και θα έχει ενημερωθεί και το υπόλοιπο Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου αναμένεται να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του σχετικά με το μέλλον του στην ΠΑΕ στους συνεργάτες του δύο ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα το Σάββατο 2/4 που θα γίνει διοικητικό συμβούλιο.

Επίσης πιο πριν την Παρασκευή 1/4 ο Αχιλλέας Μπέος θα είναι στο Βόλο για να παραθέσει γεύμα στο ποδοσφαιρικό και τεχνικό τιμ ντοπάροντας τους και για νίκη επί της Ξάνθης

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ, έχει ήδη κάνει γνωστή την απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι, έχει κάνει κάποιες κινήσεις με τους υποψήφιους αγοραστές αν και στη συνέχεια άφησε ένα παράθυρο ανοικτό …που άνοιξε και μετά την “ατάκα” στη Σούπερ Λίγκα “δύσκολα αφήνεις τέτοιο δημιούργημα” και έκλεισε με την άλλη ατάκα ότι έχει ορκισθεί πως θα φύγει!

Ενώ πάντως έχουν ακουστεί κάποια ονόματα, όλοι πλέον περιμένουν το τι θα πει ο Αχιλλέας Μπέος, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που τονίζουν πως η ομάδα δεν πρέπει στην παρούσα φάση να επηρεασθεί από τις φήμες και να μείνει προσηλωμένη στα αγωνιστικά και στο στόχο της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός με 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 6 ήττες έχει κάνει φέτος αρκετά ρεκόρ, με αήττητο σερί αλλά και με τις λιγότερες ήττες στην μεγάλη κατηγορία. Τώρα θέλει νίκη στο επόμενο ματς, που με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να σημάνει και οριστικά πεντάδα…και μετά Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός Β. εξασφαλίζοντας θέση στην 5άδα μπορεί κα να εξασφαλίσει και θέση στην Ευρώπη χωρίς άγχος στα πλέι οφ. Αυτό θα γίνει μόνο αν η ΑΕΚ στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδος, γιατί αν το τρόπαιο κατακτήσει ο Ατρόμητος, τότε από το πρωτάθλημα θα αναδειχθούν η ομάδα που θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και οι άλλες δύο ομάδες που θα αγωνιστούν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία στα πλέι οφ θα μείνει εκτός Ευρώπης.

Βέβαια ο Ολυμπιακός από τα πλέι οφ θεωρητικά μπορεί να διεκδικήσει και συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στην κατάταξη των πλέι οφ θα πάρει μέρος στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα που θα καταλάβει την 2η θέση στα πλέι οφ θα συμμετάσχει στον δ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η 3η της κατάταξης θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Γιουρόπα Λιγκ από τον γ’ προκριματικό γύρο. Όπως προαναφέραμε, εφόσον το Κύπελλο Ελλάδος κατακτήσει η ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ θα συμμετάσχει και η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία στα πλέι οφ, παίζοντας στον β’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους οι ομάδες στα πλέι οφ προκύπτει με βάση τη διαφορά που έχει κάθε ομάδα με την πέμπτη της Σούπερ Λίγκας διαιρούμενη δια του πέντε, με τις απαραίτητες στρογγυλοποιήσεις. Έτσι αν τέλειωνε σήμερα το πρωτάθλημα, στη βαθμολογία μόνο ο Παναθηναϊκός θα είχε 3 βαθμούς και από το μηδέν θα ξεκινούσαν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Β.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου