ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην τελική ευθεία

στην-τελική-ευθεία-447768

Στην τελική ευθεία μπαίνει από αύριο ο Ολυμπιακός Βόλου, που μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League δεν θέλει να ξεφύγει από το στόχο και κάνοντας μια ανασύνταξη δυνάμεων να τελειώσει θετικά το πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Ολυμπιακού προέρχεται από την μεγάλη νίκη και το διπλό επί της Καβάλας την περασμένη Κυριακή και αυτό που πλέον σκέφτεται είναι ο Απρίλιος, αφού οι επίσημες υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα ξεκινούν και πάλι στις 3/4 κόντρα στην ομάδα της Ξάνθης, όπου ο στόχος είναι η νίκη που μπορεί να εξασφαλίσει την θέση της βολιώτικης ομάδας στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας στα play – off του Μαΐου (11-29/5) και τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά στην ιστορία.
Στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος μπορεί να υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα,όμως υπάρχει αισιοδοξία και πίστη για το στόχο που φαίνεται να είναι πιο εφικτός από ποτέ αφού απομένουν μόλις τρία παιχνίδια.
Στο πρώτο από αυτά την ερχομένη Κυριακή ο Ολυμπιακός θα παίξει στο Πανθεσσαλικό με την Σκόντα Ξάνθη κόντρα στην οποία θέλει το τρίποντο και την ρεβάνς του 1-0 του πρώτου γύρου τον περασμένο Δεκέμβρη (5/12) που είχε σπάσει το σερί των αήττητων 7 αγωνιστικών για τους ερυθρολεύκους (17/10/10 Ατρόμητος – Ολυμπιακός 2-2 , 23/10/10 Ολυμπιακός – Λάρισα 1-1 , 31/10/10 Ηρακλής – Ολυμπιακός 0-0 , 6/11/10 Ολυμπιακός – Κέρκυρα 1-0, 15/11/10 Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός 2-2 ,20/11/10 Ολυμπιακός -Αστέρας Τρίπολης 1-1 και 28/11/10 Ολυμπιακός-Καβάλα 1-1).
Τώρα με 41 βαθμούς μετά από 27 παιχνίδια ο Ολυμπιακός είναι στην πεντάδα της βαθμολογίας προηγείται με +3 της Καβάλας και +5 του Άρη.
Ο Ολυμπιακός Βόλου εκτός από την Ξάνθη στην συνέχεια θα παίξει 10 Απριλίου με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και το τελευταίο παιχνίδι θα είναι με τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό στις 17 Απριλίου.
Η Καβάλα τον Απρίλιο στις 3 τελευταίες στροφές θα παίξει με τον Ολυμπιακό Πειραιά στο «Καραϊσκάκη», με την Ξάνθη εντός έδρας και με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Όσο για τον Άρη, θα αγωνιστεί κατά σειρά με Αστέρα Τρίπολης (εκτός), Ολυμπιακό Βόλου (εντός) και με τη Σκόντα στην Ξάνθη.
Η 28η αγωνιστική που είναι η αμέσως επόμενη ενδέχεται πάντως να κρίνει πολλά ίσως και τα πάντα για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ, καθώς οι θεωρούμενοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού αγωνίζονται εκτός έδρας.
Η Καβάλα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη», ενώ ο Άρης πηγαίνει στην Τρίπολη, με τον Αστέρα να «καίγεται» για τους βαθμούς, στην προσπάθεια που καταβάλλει για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός θέλει να κερδίσει την Ξάνθη, η οποία μετά τη νίκη επί του Αστέρα την περασμένη αγωνιστική εξασφάλισε ουσιαστικά την παραμονή στην κατηγορία και με τη νίκη του να περιμένει τα άλλα αποτελέσματα.
Το πιο ευνοϊκό σενάριο για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι η βολιώτικη νίκη και η ήττα για Καβάλα και Άρη. Στην περίπτωση αυτή οι «ερυθρόλευκοι» εξασφαλίζουν και μαθηματικά την συμμετοχή τους στα πλέι οφ, ακόμη και αν ηττηθούν στα δύο τελευταία παιχνίδια (με Άρη και Παναθηναϊκό).
Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός περάσει στα play-off μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη ακόμη και αν δεν κατακτήσει κάποια από τις τρεις πρώτες θέσεις του μίνι πρωταθλήματος. Η μοναδική περίπτωση να μην βγει Ευρώπη κάποια ομάδα από εκείνες που θα παίξουν στα play off είναι αν ο Ατρόμητος πάρει το κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ και την ίδια ώρα να τερματίζει στην 4η και τελευταία θέση.
Στον Ολυμπιακό αισιοδοξούν πως τελικά και στην πρώτοι πεντάδα του πρωταθλήματος θα τερματίσουν και δεν θα έχουν άγχος στα πλέι οφ, αφού πιστεύουν πως στις 30 Απρίλη στον τελικό του κυπέλλου που δεν βρέθηκε η ερυθρόλευκη ομάδα η ΑΕΚ θα κατακτήσει το τρόπαιο και οι Βολιώτες θα πανηγυρίσουν την ευρωπαϊκή έξοδο τους… γράφοντας ιστορία…
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου