ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παραμένει «ζωντανός» ο Ολυμπιακός μετά την νίκη επί του Θησέα με 2-0

παραμένει-ζωντανός-ο-ολυμπιακός-με-633291

Τα γκολ των Σερτζίνιο στο 57’ και Ναζίμ στο 88’ ήταν εκείνα που έκριναν το ντέρμπι Μαγνησίας, ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και Θησέα Αγριάς, για την 17η αγωνιστική του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, κρατώντας τους ερυθρόλευκους στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και τη διαφορά των τριών πόντων από την πρωτοπόρο Νίκη Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη, μπροστά σε μερικές εκατοντάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού, επικράτησε με 2-0 του Θησέα, ξεπερνώντας ένα ακόμη εμπόδιο στη μάχη για την πρώτη θέση, ενώ αντίθετα οι Αγριώτες παρέμειναν στους 23 πόντους.

Το α’ μέρος

Με τον Ολυμπιακό να πιέζει για γκολ και να προσπαθεί να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων ξεκίνησε το παιχνίδι, με την πρώτη πάντως αξιοσημείωτη στιγμή να σημειώνεται στο 12’ με τον Σερτζίνιο να εκτελεί φάουλ και την κεφαλιά του Οικονομόπουλου να μην είναι εύστοχη, αφού η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία -και μάλιστα διπλή- για τέρμα ανήκε στους ερυθρόλευκους στο 18’, με τον Σερτζίνιο να εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά, τον Ναζίμ να μην μπορεί σκοράρει από κοντά, ενώ νέο σουτ του Οικονομόπουλου στην εξέλιξη της φάσης, απέκρουσε ο Κουτσιρίμπας.

Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι του Θησέα «κλείνονταν» αποτελεσματικά, καλύπτοντας τους χώρους, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να ξεκλειδώσουν τα καρέ του Κουτσιρίμπα. Στο 22’ κεφαλιά του Καμπλιώνη κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα του Θησέα, ενώ ένα λεπτό αργότερα, σε σουτ του ίδιου παίκτη η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουτσιρίμπα.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά και η επόμενη καλή στιγμή ανήκε στους ερυθρόλευκους, με τον Κόλα να εκτελεί φάουλ στο 40’ και την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Κουτσιρίμπα. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του ημιχρόνου, που ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες, χωρίς τέρματα, τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να επιτεθεί αποτελεσματικά και τον Θησέα να αμύνεται σθεναρά.

Το β’ μέρος

Ο Θησέας είχε για πρωταγωνιστή τον Κουτσιρίμπα, που επενέβαινε σε κάθε περίπτωση και αποσοβούσε τον κίνδυνο. Στο 54’ ήταν και πάλι εκείνος που έσωσε τον Θησέα δύο φορές, καθώς απέκρουσε αρχικά προβολή του Σαχινίδη, έπειτα από πάσα του νεοαποκτηθέντα Νικολακάκη, ενώ έπραξε το ίδιο και σε σουτ του Ζγκούρι στην εξέλιξη της φάσης.

Ο Ολυμπιακός όμως πίεζε και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 57’ με τον Σερτζίνιο να χρίζεται σκόρερ με κοντινή προβολή έπειτα από σέντρα του Ζγκούρι από τα δεξιά, για το 1-0 υπέρ των ερυθρόλευκων.

Με το άγχος να φεύγει από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά στο 67’, το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Ριζογιάννης κατέληξε στην αγκαλιά του Κουτσιρίμπα.

Δύο κεφαλιές του Ναζίμ στο 76’ και το 81’, σε φάσεις που προήλθαν από εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ του Λώττα αντίστοιχα, πέρασαν άουτ. Από την άλλη, η μοναδική καταγεγραμμένη για τον Θησέα ευκαιρία ήρθε στο 83’ με τον Γιαουπλάρι να εκτελεί φάουλ πολλά μέτρα μακριά από την εστία, με την μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιακουμή.

Κι ενώ, γυριστό σουτ του Οικονομόπουλου μετά από κόρνερ του Λώττα πέρασε άουτ στο 86’, δύο λεπτά αργότερα ο Ναζίμ έβαλε τη δική του πινελιά, για το 2-0, «κλειδώνοντας» τη νίκη για τους ερυθρόλευκους. Συγκεκριμένα, ο Λώττας δημιούργησε το γκολ, καθώς εκτέλεσε κόρνερ, με τον μέσο του Ολυμπιακού να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του παιχνιδιού, αποβλήθηκε ο Γιαουπλάρι, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με το τελευταίο σφύριγμα από τον Αγγελούλη να βρίσκει τους ερυθρόλευκους να γίνονται μια αγκαλιά, πανηγυρίζοντας ένα ακόμα τρίποντο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΘΗΣΕΑΣ 2-0

Πανθεσσαλικό στάδιο

17η αγωνιστική – 4ος Ομιλος – Γ’ Εθνική

Σκόρερ: 57’ Σερτζίνιο, 88’ Ναζίμ.

Κίτρινες: 43’ Οικονομόπουλος-30’ Ζάχος, 38’ Γιαουπλάρι.
Κόκκινη: 92’ Γιαουπλάρι.
Διαιτητής
: Αγγελούλης (Λάρισας).
Βοηθοί: Μάνος, Δεδικούσης (Λάρισας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιακουμής, Νικολακάκης, Μπουτζίκος, Ριζογιάννης, Οικονομόπουλος, Ναζίμ, Σερτζίνιο, Κόλα (46’ Λώττας), Σαχινίδης (59’ Φλίγκος), Παπαϊωάννου, Καμπλιώνης (46’ Ζγκούρι).

ΘΗΣΕΑΣ: Κουτσιρίμπας, Διαμαντόπουλος, Γαλανόπουλος (79’ Παναγιώτου), Γιαουπλάρι, Βαν Ντε Γουΐχε, Χατζησταμάτης, Φραγκογιάννης (88’ Φουρκιώτης), Αγιασιώτης, Τσιουρής (85’ Κακάλιας), Ζάχος (46’ Βλάχος), Δημητριάδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου