ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βάλσαμο η διακοπή για τον Ολυμπιακό

βάλσαμο-η-διακοπή-για-τον-ολυμπιακό-426462

Ως βάλσαμο αναμένεται λειτουργήσει η διακοπή του πρωταθλήματος της Super League για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου η οποία προέρχεται από την μεγάλη νίκη και το διπλό επί της Καβάλας την περασμένη Κυριακή. Οι ερυθρόλευκοι μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια για κύπελλο και πρωτάθλημα έχουν χρυσή ευκαιρία για ανασύνταξη των δυνάμεων τους πριν την επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.
Ο αγώνας κόντρα στην ομάδα της Καβάλας ήταν και ο τελευταίος για τον μήνα Μάρτιο αφού οι υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα ξεκινούν και πάλι στις 3 Απριλίου κόντρα στην ομάδα της Ξάνθης. Αυτός είναι και το πρώτο παιχνίδι από τα τρία για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου πριν από την λήξη του φετινού πρωταθλήματος της Super League στην οποία θέλει να βρεθεί στην προνομιούχο τετράδα των play – off.
Το διπλό και η κατάκτηση των τριών βαθμών επί της Καβάλας απέδειξαν πως ο Ολυμπιακός παραμένει ζωντανός παρά την απογοήτευση από τον αποκλεισμό την περασμένη εβδομάδα κόντρα στον Ατρόμητο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.
Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μην έπιασαν την καλύτερη τους απόδοση στο φετινό πρωτάθλημα στο ματς της Καβάλας έδειξαν όμως πως παραμένουν ομάδα στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα και με τεράστια ψυχικά αποθέματα μπορούν να καταφέρουν ακόμη περισσότερα.
Το κλίμα πλέον έχει αλλάξει  και αυτό λειτουργεί προς όφελος της ομάδας αλλά και του κόσμου που βλέπει πως ο στόχος για την είσοδο στην πρώτη πεντάδα της είναι πιο εφικτός από ποτέ αφού μόλις τρία παιχνίδια απομένουν.
Στο πρώτο από αυτά ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Σκόντα Ξάνθη κόντρα στην οποία θέλει το τρίποντο και την άτυπη ρεβάνς του 1-0 του πρώτου γύρου. Με 41 βαθμούς μετά από 27 παιχνίδια ο Ολυμπιακός προηγείται με ένα τρίποντο της Καβάλας η οποία στα επόμενα τρία παιχνίδια έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά τον Ολυμπιακό Πειραιώς (εκτός), την Σκόντα Ξάνθη (εντός) αλλά και τον Ατρόμητο (εκτός) στο πέσιμο της αυλαίας της Super League.
Ο Ολυμπιακός Βόλου θα φιλοξενεί την Σκόντα Ξάνθη και στην συνέχεια θα παίξει με τον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Τελευταίο παιχνίδια για την ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη βάσει προγράμματος θα είναι αυτό με τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό στις 17 Απριλίου.
Την ίδια ώρα πάντως στο παιχνίδι για την κατάληψη της 5ης θέσης βρίσκεται και ο Αρης ο οποίος μπορεί να απέχει από τους Βολιώτες κατά πέντε βαθμούς έχει όμως μαθηματικές ελπίδες.
Το πρόγραμμα φέρνει τους κιτρινόμαυρους του Σάκη Τσιώλη να φιλοξενούνται αρχικά από τον Αστέρα Τρίπολης και στην συνέχεια να φιλοξενούν τον Ολυμπιακό Βόλου. Τελευταία αγωνιστική για την ομάδα της Θεσσαλονίκης θα είναι αυτή απέναντι στην Ξάνθη(εκτός). Πάντως για να πετύχει ο Αρης την κατάληψη της 5ης θέσης θα πρέπει να κάνει αρχικά το απόλυτο ως το τέλος και η Καβάλα με τον Ολυμπιακό να χάσουν βαθμούς.
Το βέβαιο είναι πως όλα τελειώνουν αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει έξι βαθμούς σε τρία παιχνίδια ωστόσο αυτό μπορεί να μην είναι και το μόνο επιθυμητό αν οι αντίπαλοι στραβοπατήσουν.
Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός περάσει στα play-off μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη ακόμη και αν δεν κατακτήσει κάποια από τις τρεις πρώτες θέσεις του μίνι πρωταθλήματος. Η μοναδική περίπτωση να μην βγει Ευρώπη κάποια ομάδα από εκείνες που θα παίξουν στα play off είναι αν ο Ατρόμητος πάρει το κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ και την ίδια ώρα να τερματίζει στην 4η και τελευταία θέση.
                                                           
Φιλικό το Σάββατο
Οι ερυθρόλευκοι προκειμένου να σπάσουν την μονοτονία των προπονήσεων που θα συνεχισθούν ως την Παρασκευή θα δώσουν το Σάββατο στις 3μ.μ. φιλικό παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο κόντρα στην ομάδα Νέων του Αντώνη Μάνδαλου.
Ο Μάκης Κατσαβάκης θα έχει την ευκαιρία να δει αλλά και να δοκιμάσει νέα σχήματα αλλά κυρίως να φρεσκάρει τους ποδοσφαιριστές του. Η χθεσινή προπόνηση για την ομάδα του Ολυμπιακού ήταν απογευματινή και διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού Σταδίου.
Από αυτή απουσίαζαν οι Αλβαρες και Μόνχε που είναι τραυματίες ενώ ο Ζαραδούκας ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός βρίσκονταν ανάμεσα στους 11 που θα ξεκινούσαν στο παιχνίδι με την Καβάλα ωστόσο ένοιωσε ενοχλήσεις από την κούραση των συνεχόμενων παιχνιδιών και έτσι την τελευταία στιγμή αντικαταστάθηκε από τον Ψυχογιό ο οποίος κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και στα αριστερά έπαιξε ο Σέλεζι. Όσον αφορά τον Αλβαρεζ ο αργεντινός μέσος αναμένεται να κάνει αγώνα δρόμου ώστε να προλάβει το ματς με την Ξάνθη με τον αρχηγό να έχει γλιτώσει τα χειρότερα. Επίσης εκτός αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα μείνει ο Μόνχε που χάνει τα επόμενα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος έχοντας πάθει υποτροπή στην θλάση που είχε αποκομίσει στο ματς κόντρα στην Κέρκυρα. Εκτός από τα επόμενα παιχνίδια θα μείνει όμως και ο Πίτερ Ντολεζάι με τον Σλοβάκο αμυντικό να έχει συμπληρώσει επτά κίτρινες κάρτες χάνοντας έτσι τα ματς με Ξάνθη και Αρη, ενώ κόντρα στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης δεν θα αγωνιστεί και ο Σέλεζι που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες.
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου