ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κέρδισε και πήγε τη διαφορά στο +6

κέρδισε-και-πήγε-τη-διαφορά-στο-6-637602

Η ΠΑΕ Βόλος έκανε επίδειξη δύναμης στο Αιγίνιο με 1-4 στο εξ αναβολής παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στην αύξηση της διαφοράς από τους διώκτες του προχώρησε χθες η ΠΑΕ Βόλος που επίστρεψε σε τροχιά επιτυχιών περνώντας εύκολα με 1-4 από την έδρα του Αιγινιακού σε εξ αναβολής παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής.

Ετσι, οι πρωτοπόροι άφησαν πίσω την ήττα από τον Ηρακλή και με 35 βαθμούς είναι ξανά στο +6 από την Κέρκυρα, με τους γηπεδούχους από την πλευρά τους να παραμένουν ουραγοί με 9 πόντους.

Ο Βόλος ΝΠΣ ΠΑΕ ήταν ανώτερος παρά τις απουσίες των Καμπαγέρο, Ουνγιαλίδη και Κότο, ενώ καθαρίζοντας νωρίς το ματς ο Φεράντο έδωσε χρόνο συμμετοχής και στο νεοαποκτηθέντα Κόκκορη.

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης, μόλις στο 2ο λεπτό ο Μάντζης έκανε το σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 4’ πάλι ο πρώτος σκόρερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά νικήθηκε από τον Καραγκιόζη.

Ένα λεπτό αργότερα ο Γκαλίτσιος έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ, με την υπεροχή του Βόλου να καρποφορεί εντέλει στο 16’ και ήταν ο Ντεντάκης αυτός που με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ…για να έρθει και το 0-2 στο 30’ με κεφαλιά του Δημόπουλου ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 34’ ο Ηλιόπουλος στην αντεπίθεση αξιοποίησε πάσα του Λούκας Γκαρσία, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 0-3, ενώ ο Παπαδόπουλος στο 52’ σκόραρε μετά από ασίστ του Γιαλαμούδη μειώνοντας σε 3-1.

Στην πρώτη του συμμετοχή ο Κόκκορης πέναλτι στο 66’ σε ανατροπή του από Πετρούση και Βελκόσκι και με τον Φράγκο να το εκτελεί εύστοχα ένα λεπτό μετά έγινε το 1-4.

Από εκεί και πέρα έλειψαν οι καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και η ομάδα του Χουάν Φεράντο πήρε επιβλητικά το τρίποντο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βουρνέλης (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 68’ Παπαδόπουλος – 76’ Φράγκος, 86’ Πίσπας.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Μιρσάντ Γιονούζ): Καραγκιόζης, Προκυνητόπουλος (46’ Ζαννάκης), Γιαλαμούδης, Πετρούσης, Στάνιτς, Βελκόσκι, Πιαστόπουλος, Ζήσης (70’ Παπάζογλου), Παπαδόπουλος, Κούστα (46’ Έππας), Γρανάδος.

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Γκαλίτσιος, Καρρίκι, Πέντα, Πίτου Γκαρσία (60’ Κόκκορης), Δόρης, Λούκας Γκαρσία (46’ Φράγκος), Μάντζης (46’ Πίσπας), Ηλιόπουλος.

Τα άλλα ματς

Στα άλλα χθεσινά ματς η Δόξα Δράμας σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση έπειτα από το 2-0 επί της ΑΕ Καραϊσκάκης (σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 11 αγωνιστική), που διαμορφώθηκε με το δυνατό σουτ του Πατράλη στο 28’ και το εύστοχο πέναλτι του Ροζέριο στο 32ο λεπτό.

Ο Αήττητος Σπάτων πέρασε με 0-1 από την έδρα του Απόλλωνα Πόντου. Ο Λύρας με ατομική προσπάθεια και τελείωμα στο 58’ έκρινε το ματς.

Σκόνταψε στις καθυστερήσεις ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος ήρθε 1-1 στα Τρίκαλα (σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 12η αγωνιστική), που συνεχίζουν να έχουν σφιγμένη θηλιά στον λαιμό. Η ομάδα του Τρόιζι και έφτασε τους 23 βαθμούς και απέχει 6 από την Κέρκυρα και τη δεύτερη θέση, ενώ οι γηπεδούχοι παραμένουν εντός της επικίνδυνης ζώνης με 13. Ο Γκουντρουμπής άνοιξε το σκορ στο 79’ με προβολή και ο Καπός ισοφάρισε στα… χασομέρια.

Η βαθμολογία

1. ΠΑΕ Βόλος 35

2. Κέρκυρα 29

3. Απόλλων Λ. 26

4. Πλατανιάς 23

5. Δόξα Δράμας 22

6. Καλαμαριά 21

7. Παναχαϊκή 21

8. Εργοτέλης 20

9. Ηρακλής 20

10. Καραϊσκάκης 17

11. Κισσαμικός 15

12. Ηρόδοτος 15

13. Τρίκαλα 13

14. Σπάρτη 11

15. Αήττητος 13

16. Αιγινιακός 9

Πανυτσίδης (Κοζάνης) στον Βόλο

Φουλ αγωνιστική δράση έχουμε και το Σαββατοκύριακο 2-3 Φεβρουαρίου στη Β’ Εθνική, καθώς διεξάγεται η 15η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, με την ΚΕΔ/ΕΠΟ να κάνει χθες γνωστούς τους διαιτητές που θα σφυρίξουν στα ματς.

Ο Κωνσταντίνος Πανυτσίδης (Κοζάνης) θα είναι στον Βόλο για το ματς του πρωτοπόρου με τον Αήττητο Σπάτων.

Για τον Πανυτσίδη είναι το 3ο φετινό (4 πέρσι) ματς στη Β΄ Εθνική που ως τώρα είχε δυο «διπλά» (Κισσαμικός – Ηρακλής 0-1 και ΑΕ Καραϊσκάκης – Απόλλων Λάρισας 0-1).

Φέτος στη Γ΄ σφύριξε σε 4 ματς μεταξύ των οποίων το Ολυμπιακός Β.-Μετέωρα 2-0, ενώ πέρσι είχε βρεθεί και στη Νεάπολη στο Βόλος ΝΠΣ – Νίκη Βόλου 1-1.

Στο Παναχαϊκή – Κέρκυρα, ορίστηκε ο Αριστείδης Βάτσιος του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής, ενώ ο Ανδρέας Βλάχος (Ανατολικής Αττικής) θα πάει στο Παγκρήτιο για το Εργοτέλης – Δόξας Δράμας και στο Ηρακλής – Πλατανιάς ο Δημήτρης Μαλούτας του Συνδέσμου Ημαθίας.

Το ματς του ΑΟΧ-Κισσαμικού με τον Απόλλωνα Πόντου την Κυριακή (3/2) θα ξεκινήσει τελικά στις 14.00, αντί για τις 15.00 που είχε οριστεί αρχικά, για να διευκολυνθεί στην επιστροφή της η ομάδα της Καλαμαριάς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ορισμοί:

Σάββατο (2/2)

15:00 Ηρακλής – Πλατανιάς

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας)

Βοηθοί: Παπαδάκης (Ημαθίας), Παρασίου (Ημαθίας)

4ος: Δραγούσης (Κιλκίς)

Κυριακή (3/2)

14:00 ΑΟΧ-Κισσαμικός – Απόλλων Πόντου

Διαιτητής: Ανδριανός (Αχαΐας)

Βοηθοί: Οικονόμου (Αχαΐας), Γαρεφαλάκης (Ηρακλείου)

4ος: Τσουκαλάς (Αθηνών)

15:00 Τρίκαλα – Α.Ε. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Αντωνίου (Ανατολικής Αττικής)

Βοηθοί: Αρμακόλας (Κυκλάδων), Νικζάς (Λάρισας)

4ος: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)

15:00 Βόλος ΝΠΣ- Αήττητος Σπάτων

Διαιτητής: Πανυτσίδης (Κοζάνης)

Βοηθοί: Μπαλιάκας (Κοζάνης), Βρούζος (Πιερίας)

4ος: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

15:00 Σπάρτη – Αιγινιακός

Διαιτητής: Γκαμαρης (Αθηνών)

Βοηθοί: Καραλής (Ηλείας), Κολλιάκος (Αθηνών)

4ος: Περράκης (Αθηνών)

15:00 Παναχαϊκή – Κέρκυρα

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

Βοηθοί: Πριόνας (Ευβοίας), Φραγκούλης (Πρέβεζας)

4ος: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

15:00 Απόλλων Λάρισας – Ηρόδοτος

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Γρεβενών)

Βοηθοί: Γούτας (Χαλκιδικής), Τίκας (Θεσπρωτίας)

4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

15:00 Εργοτέλης – Δόξα Δράμας

Διαιτητής: Βλάχος (Ανατολικής Αττικής)

Βοηθοί: Καραθανάσης (Ανατολικής Αττικής), Τριαντάφυλλος (Κορινθίας)

4ος: Κολύτας (Λασιθίου)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου