ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από την Καβάλα…για την Ευρώπη

από-την-καβάλαγια-την-ευρώπη-426462

Από την Καβάλα πέρασε με επιτυχία ο Ολυμπιακός Βόλου, που κερδίζοντας στην μακεδονική πόλη 0-1 με ένα γκολ στο τέλος από τον Χουάν Εδουάρδο Μαρτίν έκανε ένα τεράστιο βήμα για την είσοδο στα πλέι οφ, έμεινε στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας αφήνοντας εκτός την αντίπαλό του και ξαναέφερε και στον κόσμο την… ευρωπαϊκή αισιοδοξία !

Ο Ολυμπιακός λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό του στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου, έδειξε ότι το ξεπέρασε γρήγορα και παρά τις απουσίες κατάφερε την 6η φετινή εκτός έδρας νίκη και 10η φετινή κόντρα στην πιο βασική του αντίπαλο για την 5η θέση. Ο Ολυμπιακός «χτυπώντας» στο τελευταίο δεκάλεπτο στην Καβάλα πήρε τη νίκη με 0-1 και έπιασε έτσι τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη θέση, ενώ αύξησε στο +3 πλέον τη διαφορά από την Καβάλα.

Έτσι κι ενώ τώρα υπάρχει διακοπή και επόμενο ματς είναι στο Βόλο με την Ξάνθη αρχές Απρίλη ο Ολυμπιακός παρά τον αποκλεισμό του από τον τελικό του Κυπέλλου ελπίζει να μείνει στην πεντάδα ως το τέλος και εύχεται να δει κυπελλούχο την ΑΕΚ… για να πάει σίγουρα Ευρώπη!

Η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί της Καβάλας αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού επιτεύχθηκε μέσα από πολλά προβλήματα, απουσίες και ατυχίες και παρά το γεγονός ότι στο προχθεσινό πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν υπεροχή, αλλά ο Γιακούποβιτς δήλωσε για ένα ακόμη ματς παρών.

Ο Ολυμπιακός που πήγε στην Καβάλα χωρίς τους Μόνχε, Ρόκα, Καπετάνο, είδε τον Ζαραδούκα λίγο πριν το ματς να έχει πρόβλημα και να μην μπορεί να αγωνισθεί στέλνοντας τον Σέλεσι αριστεία… και τον Άλβαρεζ να αποχωρεί χειροκροτούμενος αλλά τραυματίας πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο, στάθηκε όρθιος και στο τέλος πανηγύρισε μια σημαντική νίκη.

Η Καβάλα είχε κατοχή όχι όμως και σωστή κυκλοφορία και έγινε απειλητική για την εστία του Γιακούποβιτς με τους Χργκοβιτς, Νικουλάε και Ντιέ, με τον Ιβοριανό να είναι ο πιο επικίνδυνος .

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο 45λεπτο απείλησε με μια καλή περίπτωση με τον Μπρέσκα να σεντράρει και τον Μαρτίν να μην είναι εύστοχος, ενώ λίγο πριν την ανάπαυλα σε μια φάση με εμπλεκόμενους τους Νέμεθ – Ρίος ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ στον Ούγγρο του Βόλου, κάτι που δίνονταν και πέναλτι.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός πήρε χώρους κι ενώ ο Ψυχογιός περιόρισε αρκετά τον Αμπντούν και ο Νόε Ακόστα που άλλαξε τον Κρίστιαν Νέμεθ έδωσε περισσότερα και με την γνωστή του τακτική προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Έτσι ενώ αρχικά ο Γιακούποβιτς είπε «όχι» στο σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ντιέ, δέκα λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στο γκολ που έκρινε το ματς με τον Μαρτίν μετά από εξαιρετικό γύρισμα με το εξωτερικό του Ουμπίντες. Από την άμυνα και τον Τομάς η μπάλα βρέθηκε στα αριστερά και στον Ουμπίντες που ανέβηκε έβγαλε την μπαλιά στην περιοχή και ο Μαρτίν εκμεταλλευόμενος τη αδράνεια των αμυντικών δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει και να χαρίσει στον Ολυμπιακό Βόλου μια νίκη που τον φέρνει πιο κοντά στην Ευρώπη.

Την ικανοποίησή του και για την εμφάνιση και την πολύ σημαντική νίκη που πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου στην Καβάλα εξέφρασε ο Μάκης Κατσαβάκης, τονίζοντας ότι το σημείο κλειδί για το αποτέλεσμα ήταν η προσεγμένη άμυνα της ομάδας του Βόλου. «Ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Το κυνηγήσαμε από την πρώτη στιγμή με προσεγμένη άμυνα και σκέψη για γκολ. Δεν κινδυνεύσαμε παρά μόνο σε κάποιες επιθετικές προσπάθειες για γκολ του Ντιέ. Όλα τα παιδιά πιστεύω ότι πήγαν πολύ καλά και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Καβάλας Γιάννης Μαντζουράκης δεν κατάφερε να συνδυάσει το ντεμπούτο του με νίκη και χαρακτήρισε άδικο το αποτέλεσμα, λέγοντας όμως πως «ο αντίπαλος μας προειδοποίησε στα τελευταία λεπτά με κάποιες αντεπιθέσεις και τελικά δεχθήκαμε το γκολ».

Ηττα για την Κ-20

Την ήττα γνώρισε η ομάδα Νέων Κ-20 του Ολυμπιακού Βολου χάνοντας με 3-1 από την Κ-20 της Καβάλας. Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι Ναζλίδης στο 28΄και στο 59΄ και ο Αποστολίδης Γ. στο 31’, ενώ για τον Ολυμπιακό Βόλου μείωσε ο Αναστασίου στο 43’.

Οι σύνθεση της Κ-20 του Ολυμπιακού Βόλου (προπονητής Αντώνης Μάνδαλος): Αβδελάς, Αναστασίου, Ζέρης, Ζυγκερίδης (71’ Τρίμμης), Κόμνος, Κοτζαθανάσης, Νάκας, Ναουμίδης, Σφάκας, Τσίπη (86’ Μαρμαρινός), Χολέβας.

Ισοπαλία η Κ-17

Λευκή ισοπαλία πήρε η ομάδα της Κ-17 του Ολυμπιακού Βόλου στην Ξάνθη.

Για την Κ-17 του Ολυμπιακού Βόλου (προπονητής Κώστας Σταματίου) έπαιξαν οι: Θεοδωρίδης, Γιοβάννης, Δημητριάδης, Νικογιάννης, Πρασσάς, Πέργαντος, Τσιάκος (64’ Πλαγεράς), Τζουρβαντζής (88’ Σιφνιώτης), Βαλωτής, Τσουκαλάς, Ευαγγελός (90’ Ζάνης).

Εθνική για Μητρόπουλο

Ο νεαρός μέσος του Ολυμπιακού Βόλου Παύλος Μητρόπουλος θα λείψει αυτή την εβδομάδας από τις προπονήσεις των ερυθρολεύκων αφού κλήθηκε και πάλι στην Εθνική Ελπίδων. Ο Μητρόπουλος είναι με την Εθνική Ελπίδων, ενόψει των φιλικών μεθαύριο με τον Ατρόμητο (24/3, 17:00, Περιστέρι) και με την Εθνική Ελπίδων Βελγίου (28/3, 20:00 στο Μπέρινγκεν).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου