ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Καθάρισε» ο Μάντζιος στην Κατερίνη, σημειώνοντας δύο γκολ στο ντεμπούτο του

καθάρισε-ο-μάντζιος-στην-κατερίνη-σ-641995

Δια «πυρός και σιδήρου» πέρασε ο Ολυμπιακός Βόλου από την Κατερίνη, επικρατώντας στο Α΄ ΔΑΚ του Πιερικού, με 2-1 για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Για το σύνολο του Περικλή Αμανατίδη σωτήρας ήταν το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Βαγγέλης Μάντζιος, που μόλις πριν από λίγα 24ωρα είχε ανακοινωθεί από τους Βολιώτες και …έκανε το θαύμα του, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της νέας του ομάδας, που την οδήγησαν και σε μία ακόμη εκτός έδρας νίκη.

Ο πολύπειρος επιθετικός, που φαίνεται ήδη ότι θα εξαργυρώσει με σπουδαίες εμφανίσεις και τέρματα τη θητεία του στον Ολυμπιακό, άνοιξε το σκορ, κερδίζοντας και εκτελώντας πέναλτι στο 39’, για το 0-1.

Την ψυχρολουσία της ισοφάρισης από τους γηπεδούχους του Πιερικού σε 1-1, με σκόρερ τον Κωτσιαρίδη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, κατάφεραν να ξεπεράσουν οι ερυθρόλευκοι, που με σωτήρα τον Μάντζιο, πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, στο 68’.

Τα δύο τέρματα του Μάντζιου, που έγινε σύνθημα των εκατοντάδων φιλάθλων που βρέθηκαν στο στάδιο της Κατερίνης και χειροκρότησαν τις προσπάθειες των ερυθρόλευκων ήταν τα υπ’ αριθμόν 100 και 101 στην πολυετή καριέρα του.

Ο Ολυμπιακός μάζεψε ακόμα τρεις βαθμούς στο σακούλι του, εξακολουθώντας να βρίσκεται τρεις πόντους πίσω από την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Νίκη Βόλου. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Βόλου, είναι το… ντέρμπι Μαγνησίας, με αντίπαλο τον Θησέα Αγριάς, στο Πανθεσσαλικό.

Το α’ μέρος

Χωρίς αξιοσημείωτες φάσεις στα πρώτα αναγνωριστικά του λεπτά, ξεκίνησε το παιχνίδι στην Κατερίνη, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να βρει τα πατήματά του και να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας στη σύνθεσή του και δύο από τα πρόσφατα μεταγραφικά αποκτήματα, τους Παντελή Ριζογιάννη και Βαγγέλη Μάντζιο.

Οι ερυθρόλευκοι μάλιστα, κατέγραψαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 13’, με τον Μάντζιο να πασάρει στον Σερτζίνιο, που από πλεονεκτική θέση σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα είδαν την ατυχία να τους χτυπά την πόρτα, αφού μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Θ. Καρτσαμπά, ο νεοαποκτηθείς Ριζογιάννης δε μπορούσε να συνεχίσει, έχοντας πόνους στον αυχένα και αντικαταστάθηκε στο 16’, ενώ επιστρατεύτηκε φορείο, προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κατερίνης. Για τους Κατερινιώτες και ο Καρτσαμπάς, αντικαταστάθηκε, λόγω τραυματισμού, αρκετά λεπτά αργότερα, στο 42’.

Μια νέα καλή στιγμή είχε ο Ολυμπιακός στο 21’, με τον Παπαϊωάννου να σεντράρει βρίσκοντας τον Μάντζιο, που επιχείρησε ένα σουτ στην κίνηση, το οποίο κατέληξε άουτ.

Κάπου εκεί ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τους ερυθρόλευκους να μη μπορούν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα του Πιερικού.

Ωστόσο, στο 37’ βρέθηκε το παραθυράκι που ο Ολυμπιακός ήθελε, με τον Μάντζιο να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα των ερυθρόλευκων και παράλληλα το εκατοστό στην καριέρα του. Ο σκόρερ των ερυθρόλευκων ανετράπη από τον Πατσιογεώργο, με τον διαιτητή Γιουματζίδη να δείχνει την άσπρη βούλα, απ’ όπου και προήλθε το 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων στο 39’.

Οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων δε θα κρατούσαν πολύ όμως, καθώς ο Πιερικός ισοφάρισε, στο τέταρτο από τα έξι λεπτά καθυστερήσεων που δόθηκαν. Το 1-1 έγραψε για τους Κατερινιώτες, ο Κωτσιαρίδης, με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει, δευτερόλεπτα πριν ακουστεί το σφύριγμα της λήξης για το πρώτο μέρος, με τον Λεάντρο, να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα, άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πατσιογεώργου.

Το β’ μέρος

Αποφασισμένος να πετύχει δεύτερο γκολ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός, με την πρώτη καταγεγραμμένη ευκαιρία ωστόσο, να ανήκει στον Πιερικό. Ο πρώην ερυθρόλευκος Σεχολάρι έκανε σέντρα σουτ στο 51’, με την μπάλα να βρίσκει το αριστερό δοκάρι του Γιακουμή και να απομακρύνεται εν συνεχεία.

Σουτ του Μάντζιου στο 54’ αποκρούστηκε από τον Χατζηδίμπα, καταλήγοντας κόρνερ, ωστόσο ο επιθετικός του Ολυμπιακός, έδειξε τη μεγάλη του κλάση και το γεγονός ότι αποτελεί πολυτέλεια για τη Γ’ Εθνική, όταν και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, με μια εντυπωσιακή ενέργεια. Συγκεκριμένα, στο 68’, Σερτζίνιο και Φλίγκος συνδυάστηκαν όμορφα, με τον τελευταίο να πασάρει στον Μάντζιο, που ψύχραιμα γύρισε το σώμα του και σούταρε για το 2-1 υπέρ των Βολιωτών.

Με τον ρυθμό να πέφτει και πάλι έπειτα από την επίτευξη του δεύτερου τέρματος για τον Ολυμπιακό, οι ευκαιρίες έως τη λήξη της αναμέτρησης ήταν λιγοστές για τις δύο ομάδες. Αουτ κατέληξε η μπάλα, σε προβολή του Ντινόπουλου, έπειτα από σέντρα του Κωτσιαρίδη στο 75’, ενώ στο 84’ ο Κόλα εκτέλεσε κόρνερ, ο Παπαϊωάννου πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει έξω από τα δοκάρια του Πατσιογεώργου.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1-2

ΔΑΚ Κατερίνης -16η αγωνιστική

Σκόρερ: 45+4’ Κωτσιαρίδης – 39’πεν., 68’ Μάντζιος

Κίτρινες: 24’ Τσιούχας, 56’ Ντινόπουλος – 45’ Σαχινίδης, 65’ Ρόκας, 81’ Ναζίμ

Διαιτητής: Γιουματζίδης (Πέλλας)

Βοηθοί: Χρ. Δεμερτζής, Ν. Δεμερτζής (Πέλλας)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Πατσιογεώργος, Λαμπίρης, Τσιούχας, Χατζηδίμπας, Θ. Καρτσαμπάς (44’ λ.τ. Σεχολάρι), Λαζαρίδης, Α. Καρτσαμπάς (88’ Μπατσαράς), Σκλιοπίδης, Δαδάκος (77’ Μαυρίδης), Κωτσιαρίδης (77’ Μαρίνογλου), Ντινόπουλος

ΟΛΥΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Παπαϊωάννου, Ρόκας, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Ριζογιάννης (λ.τρ. 19’ Ναζίμ), Κόλα, Σαχινίδης (60’ Φλίγκος), Σερτζίνιο (90’ Καμπλιώνης), Λώττας (77’ Σκοπελίτης), Μάντζιος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου