ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιστροφή στις επιτυχίες

επιστροφή-στις-επιτυχίες-448773

Με στόχο να επανέλθει στις εκτός έδρας επιτυχίες αλλά με αρκετές απουσίες και αλλαγές στο βασικό σχήμα θα αγωνισθεί σήμερα στις 7 μ.μ. ο Ολυμπιακός Βόλου κόντρα στην Καβάλα στη μακεδονική πόλη για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.

Οι «ερυθρόλευκοι», που πριν την Τρίπολη την περασμένη αγωνιστική είχαν να χάσουν στο πρωτάθλημα μακριά από το Βόλο από τον περασμένο Δεκέμβριο, θέλουν σήμερα κόντρα στην Καβάλα να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα και να μείνουν σε τροχιά Ευρώπης μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο… που άφησε τους Βολιώτες εκτός τελικού.

Πάντως και το σημερινό ματς στην Καβάλα παίρνει τη μορφή τελικού στη μάχη για την κατάκτηση της 5ης θέσης και της συμμετοχής στα play off, αφού οι «ερυθρόλευκοι» και οι «Αργοναύτες» είναι αυτή τη στιγμή ισόβαθμοι.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου καλούνται να βρουν ψυχολογία και αγωνιστικότητα μετά τον αποκλεισμό τους από το Κύπελλο για να συνεχίσουν την πολύ καλή τους πορεία στο πρωτάθλημα ώστε να εξασφαλίσουν μία θέση για τα πλέι οφ και το σημερινό ματς στην Καβάλα αναμένεται να κρίνει πολλά στη «μάχη» για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Μειονέκτημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι προέρχεται από δυο όχι καλά αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, χάνοντας στην Τρίπολη και μην καταφέρνοντας να κερδίσει τον Ατρόμητο, ενώ υπήρξε και η δήλωση του Αχιλλέα Μπέου ότι θα πουλήσει την ομάδα στο τέλος της σεζόν ύστερα από την έντονη διαμάχη που είχε με μερίδα οπαδών.

Επίσης υπάρχουν και σημαντικές απουσίες καθώς ο Μόνχε θα απουσιάσει από την υπόλοιπη προσπάθεια για την πεντάδα. Ο Βιθέντε Μόνχε τραυματίστηκε λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού με τον Ατρόμητο και τίθεται νοκ άουτ για ένα περίπου μήνα με θλάση στο ίδιο σημείο που ήταν τραυματίας και το προηγούμενο διάστημα.

Εκτός από τον Μόνχε, δεν λέει να… κοπάσει και το… κύμα των τραυματισμών στην ομάδα, αφού τραυματίας είναι και ο Στάθης Ρόκας, ο οποίος αισθάνεται ενοχλήσεις στον αστράγαλο δεν προπονήθηκε καθόλου και τέθηκε εκτός αποστολής για όπως είναι και ο Καπετάνος.

Ο στόχος του Μάκη Κατσαβάκη είναι να προσπαθήσει να «ξεκολλήσει» το μυαλό των ποδοσφαιριστών από τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου και να τους δώσει να καταλάβουν ότι η χρονιά δεν έχει τελειώσει, αφού η ομάδα εξακολουθεί να παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης.

Οι αλλαγές άλλωστε σήμερα στην 11άδα είναι αναγκαστικές και στην αποστολή που έχει μαζί του στην Καβάλα ο Σερραίος τεχνικός αποτελείται από τους

Γιακούποβιτς, Ρόκα, Ντολεζάι, Τομάς, Σανκαρέ, Σέλεζι, Ζαραδούκα, Γκότοβο, Ψυχογιό, Ούμπιντες, Άλβαρες, Ακόστα, Μητρόπουλο, Μπερτόλντι, Μαρτίν, Μπρέσκα, Σολάκη, Ροντρίγκες, Νέμεθ.

Ο Ολυμπιακός εκτός Βόλου έχει τρεις ήττες από ΟΣΦΠ 3-1 στην Ξάνθη 1-0 και στην Τρίπολη 2-1, ενώ έχει πετύχει 5 νίκες με Πανιώνιο 0-1, Παναθηναϊκό 0-1, ΑΕΚ 0-4, Λάρισα 1-2,

και Κέρκυρα 1-3 και 5 ισοπαλίες με ΠΑΟΚ 1-1, Ατρόμητο 2-2, Ηρακλή 0-0, Πανσερραϊκό 2-2

και Εργοτέλη 0-0.

Νέος προπονητής

Μετά από 25 χρόνια ο Γιάννης Μαντζουράκης επέστρεψε στην ομάδα της Καβάλας, έχοντας πλέον πολύ περισσότερη εμπειρία. Ο 62χρονος προπονητής είχε καθίσει στο πάγκο των «Αργοναυτών» τη δεκαετία του 80’, στο ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας. Πλέον γίνεται ο 15ος προπονητής στη μεγάλη λίστα των προπονητών της οικογένειας Ψωμιάδη, καθώς είναι κάτι που χαρακτηρίζει πλέον την καβαλιώτικη ΠΑΕ.

Η ομάδα στην Καβάλα έχει 7 νίκες 2-1 τον Πανιώνιο, 3-1 τον Εργοτέλη, 2-1 την ΑΕΚ, 1-0 τη Λάρισα, 3-0 τον Ηρακλή, 1-0 την Κέρκυρα και 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης, 3 ισοπαλίες 2-2 με Παναθηναϊκό, 1-1 με Ατρόμητος και 0-0 με Πανσερραϊκό, ενώ έχει και 3 ήττες 0-1 από Άρη, 0-1 από Ολυμπιακό Π. και επίσης 0-1 από ΠΑΟΚ.

Από κει πέρα η επιλογή του Μαντζουράκη μόνο τυχαία δεν ήταν για να διαδεχτεί τον Κάσπερτσακ. Οι άνθρωποι της ομάδας ήθελαν έναν έμπειρο και Έλληνα προπονητή, ο οποίος θα προσαρμοστεί άμεσα και θα μπορέσει να οδηγήσει την ομάδα στην Ευρώπη.

Ο Γιάννης Μαντζουράκης θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Καβάλας στο σημαντικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου στο «Ανθή Καραγιάννη» και τα προβλήματα δεν λείπουν.

Νοκ άουτ έχουν τεθεί δύο ποδοσφαιριστές, λόγω τιμωριών. Ο Οράσιο Καρντόζο είχε αποβληθεί στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Στέφανος Σιόντης έχει συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες. Όσον αφορά στον Μπέντζαμιν Ονουάτσι, δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έτσι θα απουσιάσει και από αυτό το παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα οι άνθρωποι της Καβάλας περιμένουν πολύ κόσμο σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ματς, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν η ομάδα καταφέρει να μπει στα play off.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου