ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με Μάντζιο και Ριζογιάννη στην Κατερίνη

με-μάντζιο-και-ριζογιάννη-στην-κατερί-643542

Με το μεταγραφικό «μπαμ» από τον Ολυμπιακό Βόλου που προχθές ανακοίνωσε την απόκτηση του Βαγγέλη Μάντζιου να αγωνίζεται άμεσα και με ένα ακόμη νέο πρόσωπο τον Παντελή Ριζογιάννη θα αγωνιστεί αύριο η βολιώτικη ομάδα στην Κατερίνη.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβαση φέρνοντας στον Βόλο έναν επιθετικό που επί σειρά ετών έχει αγωνιστεί μόνο σε επίπεδο Α’ Εθνικής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες του εξωτερικού στις οποίες αγωνίστηκε και αύριο περιμένει να φανεί η αξία του και στο γήπεδο της Κατερίνης μετά την αίσθηση που προκάλεσε όχι μόνο στον χώρο της Γ΄ Εθνικής, αλλά γενικότερα στο ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα…

Αλλωστε τον Ολυμπιακό Βόλου δεν ξεφεύγουν από τον στόχο της ανόδου που απαιτεί νίκες…

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Περικλής Αμανατίδης έχει δηλώσει πως «η ομάδα είναι μέσα σε δύο μεγάλους στόχους και νομίζω ότι στο τέλος της χρονιάς η ομάδα μας θα τους πετύχει» και αύριο που η ομάδα παίζει τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς στην Κατερίνη για την 16η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής θα έχει στη διάθεσή του τον Ναζίμ που εξέτισε την ποινή του και για πρώτη φορά τον νεοαποκτηθέντα Ριζογιάννη.

Ο Περικλής Αμανατίδης θα έχει σίγουρα λύσεις και με τους νέους και καθώς επιστρέφουν στην ομάδα παίκτες, που για διάφορους λόγους δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον Αλμυρό.

Συγκεκριμένα, εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ο Ντέιβιντ Ναζίμ, ενώ ο Νίκος Μπουτζίκος ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε πριν το παιχνίδι με τα Μετέωρα και αν διαπιστωθεί 100% ετοιμότητα θα πάρει θέση βασικού στην ομάδα.

Ο Παντελής Ριζογιάννης εξέτισε και αυτός ποινή μιας αγωνιστικής από την προηγούμενη ομάδα του, τη Δόξα Δράμα και τέθηκε στη διάθεση του Περικλή Αμανατίδη. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετώπισε ο Αντώνης Ζγκούρι και σήμερα θα κριθεί αν θα είναι στην αποστολή. Το πρόβλημα με τον Λιούμπομιρ Στεφάνοβιτς, όσον αφορά στα χαρτιά του, καθώς προέρχεται από ομάδα του εξωτερικού εξακολουθεί να υφίσταται και δύσκολα θα βγει το δελτίο του από την ΕΠΟ.

Στον Ολυμπιακό ποντάρουν αύριο και στην καλή προϊστορία που έχουν στην Κατερίνη αφού είναι χωρίς ήττα από τον Πιερικό τα τελευταία χρόνια … και η τελευταία ήταν στη Κατερίνη για τη Γ΄ Εθνική, την περίοδο 1997-98 στο Πιερικός -Ολυμπιακός Βόλου 2-0 (8’ Σάκης Παπαβασιλείου, 17’ Μπογκόλιουμ Ραντζέλοβιτς), ενώ η τελευταία νίκη του Πιερικού στον Βόλο ήταν το 1991 στη Β΄ Εθνική, με γκολ του Γιάννη Γκαμπέτα ο οποίος έχει περάσει και από τον Βόλο.

Σε επίπεδο Γ΄ Εθνικής όλες οι συναντήσεις στην κατηγορία ήταν:

2/2/97: Ολυμπιακός-Πιερικός 3-2 (13’ Κίτσιος, 51’ Παπανικολάου, 85’Ζήσης – 42’ Ζαβαντίας, 77’ Χασιώτης)στο Βελεστίνο

15/06/97: Πιερικός-Ολυμπιακός 2-1 (8’ Μωϋσιάδης, 14’ Ζαβαντίας – 23’ Ξέρας)

8/1/98:Ολυμπιακός-Πιερικός 1-0 (78’ Παππάς)

13/05/98 :Πιερικός-Ολυμπιακός 2-0 (7’ Παπαβασιλείου, 16’ Ραγγέλοβιτς).

3/12/06: Πιερικός-Ολυμπιακός 1-1 (90’+ Σίγκμπο -1’ Μασάντο)

29/4/07:Ολυμπιακός-Πιερικός 1-0 ( 57’ Μασάντο)

23/10/16: Πιερικός-Ολυμπιακός 0-2 (52’,85’ Φλίγκος)

5/3/17:Ολυμπιακός – Πιερικός 1-0 (16’πεν. Κ. Οικονόμου).

13/10/18: Ολυμπιακός Βόλου – Πιερικός 5-1 (28’Σερτζίνιο, 34’,49’ Φλίγκος, 38’ Ζγκούρη, 88’πεν. Ρόκας-54’ πεν. Κυπαρίσσης)

Την αυριανή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πιερικό στην Κατερίνη, η οποία θα διεξαχθεί 3 μ.μ. στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, θα διευθύνει ο Μελέτης Γιουματζίδης από την ΕΠΣ Πέλλας, με βοηθούς τους Χρήστο Δεμερτζή και Νίκο Δεμερτζή, επίσης από την Πέλλα. Παρατηρητής ορίστηκε ο Γιώργος Σκαφίδας από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Κόβει πίτα

Η διοίκηση του Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 διοργανώνει την ετήσια εκδήλωση για την κοπή βασιλόπιτας σήμερα Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιερός Μητρόπολης Δημητριάδος, οδός Κ. Καρτάλη – Ανθίμου Γαζή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου