ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-448904

PHOTO STORY

Ιστορική φωτογραφία τίτλου. Ήταν στις 2 Ιουλίου του 1978 στο ανοικτό γήπεδο του Εθνικού Σταδίου της πόλης που βρισκόταν στην πλευρά της Γορίτσας, όταν η γυναικεία ομάδα μπάσκετ κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος. 

Οι «ερυθρόλευκες» κέρδισαν στον τελικό τον πανίσχυρο τότε Σπόρτιγκ με 49-40. Ο κόουτς Τάκης Παπουτσής και η Μαρίνα Πανταζή, η Πόπη Σταμάτη, η Πόπη Παρασχάκη, η Ελένη Καθηνιώτη, η Γιούλα Σακελλαροπούλου, η Αγγελική Βούρου, η Άντρη Παυλίδου, η Σοφία Χαδουλού, η Σέβη Χριστοδούλου, η Εύη Μάργαρη και η Πατρούλα Παπανικολάου πέτυχαν έναν ανεπανάληπτο μέχρι σήμερα άθλο.
 
 
 
 
 
 
Πάνω απ’ όλα και απ’ όλους η ομάδα
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ    
 
Το επόμενο και το φυσιολογικό μετά και τη δήλωση του Αχιλλέα Μπέου ότι αποχωρεί, που έδειχνε να την πιστεύει μάλιστα περισσότερο από κάθε άλλη φορά και έπεισε και τον πιο δύσπιστο φίλαθλο, ήταν να αρχίσουν τα σενάρια για τους νέους ιδιοκτήτες και για την πώληση της ΠΑΕ. Την ώρα που το τεχνικό τιμ και οι παίκτες προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ του αποκλεισμού από τον τελικό του Κυπέλλου και αναχωρούν για την Καβάλα για ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι για την Σούπερ Λίγκα, το ιδιοκτησιακό θέμα που προέκυψε είναι αυτό που απασχολεί την πλειοψηφία των φιλάθλων.
 
 
Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα το αυριανό παιχνίδι στην Καβάλα δεν θα είναι μόνο ένας «τελικός» για την επίτευξη του δεύτερου στόχου του Ολυμπιακού Βόλου που είναι η είσοδος στα πλέι οφ. Θα είναι ένα ματς μέσω του οποίου ο Μάκης Κατσαβάκης και οι ποδοσφαιριστές του θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και να επαναφέρουν ξανά την αισιοδοξία στις τάξεις του συγκροτήματος. Βέβαια θα πρέπει ξανά και ξανά να ειπωθεί ότι τόσο ο στόχος του Κυπέλλου που τελικά χάθηκε, όσο και αυτός των πλέι οφ, προέκυψαν στην συνέχεια και λόγω της εντυπωσιακής πορείας της Βολιώτικης ομάδας. Οι πρωταρχικοί σκοποί έχουν ήδη επιτευχθεί και με το παραπάνω. Η σεζόν θεωρείται ήδη πετυχημένη. Απλά είναι άσχημο και επώδυνο να φτάνεις στην «πηγή» για κάτι τόσο σπουδαίο και να μην καταφέρνεις να «πιεις νερό».
Οσο μπορούν μέσω του αγωνιστικού κομματιού οι ερυθρόλευκοι καλούνται να φτιάξουν ξανά θετικό κλίμα. Η ψυχολογία τους δεν βρίσκεται σε καλά επίπεδα και εκεί έριξε το βάρος τις τελευταίες ημέρες ο Μάκης Κατσαβάκης. Φτάνει όμως ένα καλό αποτέλεσμα για να φέρει την αλλαγή;
Δεν είναι αποκλειστικά στα… πόδια των ποδοσφαιριστών, αφού ήταν εξωαγωνιστικοί κυρίως οι λόγοι που χάλασε η «μαγιά» της επιτυχημένης «συνταγής». Ο αποκλεισμός έφερε σίγουρα στεναχώρια, αλλά όσα ακολούθησαν ήταν περισσότερο αυτά που στοίχισαν. Στον μόνο που δεν μπορεί τελικά να επιβληθεί ο Αχιλλέας Μπέος είναι ο εαυτός του και στο ξέσπασμα του χαρακτήρα του όταν νιώθει να τον αδικούν. Η κίνηση του στην κερκίδα και τα λόγια του αμέσως μετά, δίχασαν για ακόμη μια φορά τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου. Το σίγουρο είναι ότι έμπειρος παράγοντας δεν κέρδισε υποστηρικτές αλλά έχασε… Όμως ο Ολυμπιακός συνεχίζει και πάνω από όλους και απ’ όλα είναι η ομάδα. Εχει ακόμα μπροστά της να κυνηγήσει στόχους και το πρώτο που πρέπει να ενδιαφέρει είναι να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα αυτή η σεζόν. Με σύμβουλο την απογοήτευση οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να προχωρήσουν.
Μέσα σε όλα αυτά ξεκίνησαν οι φήμες και τα σενάρια για την πώληση της ΠΑΕ. Κάποιοι μάλιστα υποστήριζαν ότι ήδη υπάρχει συμφωνία με το Γιάννη Καϋμενάκη, που φέρεται να είναι απογοητευμένος από τον κόσμο της Τρίπολης. Πολλά θα ακουστούν όμως μέχρι το καλοκαίρι… Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται. Δεν είναι κρίμα όσα πέτυχε φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου να «γκρεμιστούν» από μια αποτυχημένη προσπάθεια για είσοδο στον τελικό; Δεν είναι κρίμα η εντυπωσιακή του πορεία να επισκιαστεί από ένα θλιβερό αναμφίβολα και κατακριτέο γεγονός, που δεν έχει να κάνει όμως με το αγωνιστικό κομμάτι;
 
 
 
  
 
 
Εξωτερικό
Το εξωτερικό είναι η πρώτη προτεραιότητα του Κώστα Καπετάνουγια τη συνέχεια της καριέρας του και θέλει να εξαργυρώσει έτσι την καλύτερή του χρονιά του στη μεγάλη κατηγορία με τον Ολυμπιακό. Πάντως ίσως η συζήτηση για το μέλλον του στο Βόλο να μην έγινε στο σωστό τάιμινγκ!
                                                                                                                                    Β.Ζ
   
 
Από Αμέρικα!
Μπορεί το πρώτο όνομα που ακούστηκε για τη διάδοχη κατάσταση στην ΠΑΕ να ήταν αυτό του Ελληνοαμερικανού φίλου του Αχ. Μπέου Τζον Τσιπανίτη, κυρίως λόγω της φιλίας του με τον Αχ. Μπέο, αλλά μάλλον είναι δύσκολο να διοικεί από Αμερική, αν και βρέθηκε πολλές φορές κοντά στον Ολυμπιακό!
                                                                                                                                    Β.Ζ
 
Μετράει συμπεριφορές…
Δεν έχει αποφασίσει ακόμα ο Στράτος Γιδόπουλος αν θα συνεχίσει. Αυτό μεταφέρει ο ίδιος στο περιβάλλον του. Αύριο Κυριακή θα έρθει να δει το παιχνίδι και όπως ο λέει στους οικείους του θα «μετρήσει» συμπεριφορές και θα πάρει την τελική του απόφαση.                                                                                                Αγ. Θαν.
 
Καλείται να πληρώσει ξανά
Βγήκε στην επιφάνεια ο λόγος που στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου υποστήριζαν ότι μέχρι το επόμενο παιχνίδι με τον Εθνικό Φιλιππιάδας η ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Μετά θα πρέπει να καταβάλει τα χρήματα στον Σούλη Κατσικαδάμο για να συνεχίσει, ενώ εκκρεμούν καταβολές και για τις προσφυγές των Σβανιά και Βούλγαρη. Έντονη ανησυχία μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αλλά πάλι η Νίκη καλείται να βρει χρήματα και να πληρώσει τα παλιά, την ώρα που «τρέχουν» τα έξοδα της φετινής σεζόν. 

Αγ. Θαν.

 
Δεν αναφέρονται
Εβγαλε Δελτίο Τύπου η αστυνομία για τα επεισόδια που συνέβησαν μετά το ματς κυπέλλου, ωστόσο όσα έγιναν στην Αγία Βαρβάρα δεν αναφέρονται πουθενά. Οι περίοικοι κάνουν λόγο για επεισόδια και συμπλοκές των οπαδών των δυο ομάδων σώμα με σώμα και για εικόνες φρίκης που έζησαν… Φίλαθλοι έτρεχαν μέσα στις ξένες αυλές για να μην χτυπηθούν, ενώ υπήρξε πετροπόλεμος και πέταξαν και καδρόνια…                                                                                    

Αγ. Θαν.

 
Να είναι γεμάτο
Γεμάτο πρέπει να είναι αύριο το Παντελής Μαγουλάς. Η Νίκη βρίσκεται σε απόσταση «βολής» από τα πλέι οφ για την άνοδο και χρειάζεται τη συμπαράσταση των φιλάθλων της στη μεγάλη προσπάθειά της. Είναι απαραίτητη η κατάκτηση των τριών βαθμών αύριο για να συνεχίσει να διεκδικεί. Καλό θα ήταν οι κυανόλευκοι να «καθαρίσουν» από νωρίς το παιχνίδι, αλλά και το γκολ να μην έρθει γρήγορα, δεν χρειάζεται ούτε γκρίνια ούτε συμπεριφορές από την κερκίδα που ξεφεύγουν από τα όρια. Άλλωστε οι κυανόλευκοι έχουν δείξει ότι μέχρι το τελευταίο λεπτό ξέρουν να παλεύουν.                                       

Αγ. Θαν. 

 
Ελλάς – BET…
Αλλαγές στο χάρτη του τζόγου στην Ελλάδα φέρνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τα τυχερά παιχνίδια, που κατατέθηκε στη Βουλή και επιχειρεί να βάλει όρους και κανόνες, ιδίως στην αγορά του στοιχήματος.
Εκτός από τη ρύθμιση της αγοράς για νέα και ήδη υπάρχοντα τεχνικά και τυχερά παιχνίδια, το νομοσχέδιο επιδιώκει να διασφαλίσει την είσπραξη εσόδων για το κράτος. Ειδικότερα για το 2011 προβλέπεται η είσπραξη 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση αδειών και 200 εκατ. ευρώ από τα τέλη των τυχερών παιχνιδιών. 
Β.Ζ.
 
Quiz
Στη συζήτηση ξέχασαν τον αθλητισμό;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου