ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Επέστρεψε» …σε ό,τι χρειάζεται!

επέστρεψε-σε-ότι-χρειάζεται-645256

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ο νικητής στο μαγνησιώτικο ντέρμπι της εξ αναβολής 13ης αγωνιστικής της Γ΄ Εθνικής κερδίζοντας χθες 0-1 στον Αλμυρό τον ΓΣΑ και επέστρεψε στις νίκες, δείχνοντας και πάλι το καλό του πρόσωπο, αυτό δηλαδή που απαιτείται και χρειάζεται σε όλα τα ματς ώστε η ομάδα να πετύχει την άνοδο.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός φάνηκε πως γύρισε άμεσα σελίδα μετά την πρώτη ήττα στην Καλαμπάκα και παρ΄ ότι αυτό του δημιούργησε ένα άγχος με καλή απόδοση κέρδισε 0-1 τον ΓΣ Αλμυρού, με γκολ στο 48’ από τον Πορτογάλο Φελίπε Σερτζίνιο, ενώ ο Αλμυρός γνώρισε τη δεύτερη ήττα έδρας και υποχώρησε κατά μια θέση στη βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός χθες κατάφερε από νωρίς να επιβάλει τον ρυθμό του, ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και το 0-1 μπορεί να χαρακτηριστεί «λίγο» σε σχέση με τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ενώ ο ΓΣ Αλμυρού έφτασε στην πρώτη τελική στο 41’και προσπάθησε να κινηθεί πιο επιθετικά όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ…

Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν από την αρχή πως θέλουν ένα γρήγορο γκολ όμως στο πρώτο ημίχρονο, παρ΄ ότι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν σε γκολ… ενώ στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε ιδανικά αφού εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την πρώτη καλή στιγμή του, σημειώνοντας το 0-1.

Πώς παρατάχθηκαν

Με νέο πρόσωπο τον Αλέξανδρο Αναστασίου παρέταξε τον ΓΣΑ ο προπονητής Στέλιος Αρσένος. Τερματοφύλακας ήταν ο Σταυράκης που τραυματίσθηκε νωρίς αφήνοντας τη θέση του στον Βίτσο, ενώ στην άμυνα ήταν ο Καρράς δεξιά, ο Μπαρούτας αριστερά και οι Στουρνάρας, Ναουμίδης οι στόπερ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Δημηνάς και Αλεξανδρής που είχαν πιο μπροστά και πλάγια τους Τσιώλη και Γκίκα ενώ επιθετικά κινούνταν με βοήθειες και προς τα πίσω οι Κοντοβάς και Αναστασίου.

Ο Περικλής Αμανατίδης, έχοντας την απουσία του Ναζίμ προώθησε τον Μπάμπη Οικονομόπουλο στα χαφ και προτίμησε τον νεαρό Σεραφείμ Παπαϊωάννου ως στόπερ, ενώ η ανετοιμότητα του Μπουτζίκου, «γύρισε» τον Στάθη Ρόκα στο αριστερό άκρο της άμυνας Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γιακουμής, ενώ στην άμυνα το κεντρικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Λεάντρο και Παπαϊωάννου, ο Παπουτσογιαννόπουλος ήταν δεξιά και ο Ρόκας αριστερά.

Κόλα και Οικονομόπουλος ήταν τα αμυντικά χαφ, ο Λώττας ήταν ο επιτελικός μέσος, πλαγιοεπιθετικοί ήταν ο Φλίγκος και ο Σερτζίνιο και φορ ο Σαχινίδης.

Το ματς

Χωρίς γκολ πέρασε το πρώτο 45λεπτο ενώ η πρώτη καλή φάση του αγώνα, έγινε στο 17’ όταν ο Σερτζίνιο έπιασε από κοντά την κεφαλιά, έπειτα από μακρινή μπαλιά του Οικονομόπουλου, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 21΄ ο Λώττας έβγαλε σε θέση βολής τον Σαχινίδη που δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά τον Σταυράκη που στη φάση αυτή τραυματίσθηκε και τη θέση του πήρε ο Βίτσος.

Στο 35’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Λώττας εκτέλεσε το φάουλ από τη δεξιά πλευρά, με το Σερτζίνιο να βγάζει στη συνέχεια τη σέντρα από τα αριστερά και τον Οικονομόπουλο να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βίτσιου.

Στη συνέχεια, το κοντινό σουτ του Φλίγκου στο 37’, μπλόκαρε ο Βίτσιος, ενώ το σουτ που επιχείρησε από μακριά ο Λώττας στο 40’ κατέληξε εκτός εστίας. Στο 41’ ο ΓΣ Αλμυρού δημιούργησε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο ματς. Ο Κοντοβάς έστρωσε τη μπάλα από τη δεξιά πλευρά στον Αναστασίου κι εκείνος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα επάνω στον Γιακουμή, ο οποίος μπλόκαρε.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος μπήκε πιο αποφασισμένος και κατάφερε να ανοίξει το σκορ από νωρίς. Στο 48’ ο Λώττας έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τη δεξιά πλευρά, στέλνοντας τη μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Σερτζίνιο, ο οποίος με άπιαστη κεφαλιά από κοντά, έγραψε το 0-1, ανοίγοντας το σκορ για τους «ερυθρόλευκους».

Στο 60΄ο Ολυμπιακός έχασε κι άλλη ευκαιρία όταν ο Σερτζίνιο έβγαλε υπέροχη συρτή σέντρα από την αριστερή πλευρά, αλλά ο Σαχινίδης, που βρισκόταν μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής, πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βίτσιου.

Στο 73’ ο Φλίγκος βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 81’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λώττα και πάλι ο Φλίγκος δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά πάλι με το κεφάλι και στο 84’ ο Φλίγκος έγινε αρχικά κάτοχος της μπάλας στη δεξιά πλευρά της μεγάλης περιοχής, πιάνοντας στη συνέχεια το γυριστό σουτ με το δεξί του πόδι, όμως, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων και έτσι δεν άλλαξε κάτι ώς το τέλος με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 0-1.

Γ.Σ.ΑΛΜΥΡΟΥ –ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0-1

Σκόρερ: 48’ Σερτζίνιο.

Διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας).

Βοηθοί: Πάντσης, Χριστοδούλου (Ημαθίας).

Κίτρινη: 21’ Σαχινίδης.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ (Στέλιος Αρσένος): Σταυράκης (27’ λ.τρ. Βίτσιος), Καρράς, Μπαρούτας, Στουρνάρας, Ναουμίδης, Αλεξανδρής, Δημηνάς (74’ Παπακώστας), Γκίκας (57’ Τσελεπής), Κοντοβάς (57’ Τζοβάρας), Τσιώλης, Αναστασίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Περικλής Αμανατίδης): Γιακουμής, Παπουτσογιαννόπουλος, Ρόκας, Λεάντρο, Παπαϊωάννου, Οικονομόπουλος, Σερτζίνιο (82’ Σκοπελίτης), Κόλα, Λώττας (92’ Πατσής), Φλίγκος, Σαχινίδης (69’ Καμπλιώνης).

Κυριακή στην Κατερίνη

Ετσι ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε τις 12 νίκες στο πρωτάθλημα και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βρει «δίχτυα» 40 φορές … ενώ σε 3 μέρες ακολουθεί κι άλλο ματς εκτός έδρας στην Κατερίνη.

Μάλιστα την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πιερικό στην Κατερίνη, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 27/1 στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης θα διευθύνει ο Μελέτης Γιουματζίδης από την ΕΠΣ Πέλλας, με βοηθούς τους Χρήστο Δεμερτζή και Νίκο Δεμερτζή, επίσης από την Πέλλα. Παρατηρητής ορίστηκε ο Γιώργος Σκαφίδας από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Κόβει πίτα

Η διοίκηση του Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 διοργανώνει την ετήσια εκδήλωση για την κοπή βασιλόπιτας μεθαύριο Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο Ιερός Μητρόπολης Δημητριάδος, οδός Κ. Καρτάλη – Ανθίμου Γαζή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου