ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μεταγραφικό «μπαμ» με Βαγγέλη Μάντζιο

μεταγραφικό-μπαμ-με-βαγγέλη-μάντζι-645360

Μεταγραφικό «μπαμ» έγινε χθες από τον Ολυμπιακό Βόλου που ανακοίνωσε την απόκτηση του Βαγγέλη Μάντζιου προκαλώντας αίσθηση όχι μόνο στον χώρο της Γ΄ Εθνικής, αλλά γενικότερα στο ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου έκανε την υπέρβαση φέρνοντας στον Βόλο έναν επιθετικό που επί σειρά ετών έχει αγωνιστεί μόνο σε επίπεδο Α’ Εθνικής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες του εξωτερικού στις οποίες αγωνίστηκε.

Ο Βαγγέλης Μάντζιος πέρσι ακούστηκε για τον Βόλος ΝΠΣ, μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν στόχος της Νίκης αλλά τελικά είπε το «ναι» στην πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου και έρχεται να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» να πετύχουν τον στόχο της ανόδου.

Ο έμπειρος επιθετικός έχει αγωνιστεί μόνο στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, στην πολυετή καριέρα του, καθώς και στο εξωτερικό (σε Γερμανία, Κύπρο, Πορτογαλία και Αζερμπαϊτζάν), ενώ έχει παίξει και σε ευρωπαϊκά ματς με Πανιώνιο (7 αγ. 3 γκολ) και Παναθηναϊκό (21 αγ. 5 γκολ).

Ο Βαγγέλης Μάντζιος γεννήθηκε στις 22/4/1983 και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Φοίνικα Καλλιθέας από όπου πήγε στον Πανιώνιο, παίζοντας στην ομάδα της Ν. Σμύρνης για τέσσερα χρόνια (2001-2005). Πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, παίζοντας δυόμιση χρόνια, για να πάρει μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2008 στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Στην Μπουντεσλίγκα κατέγραψε 10 συμμετοχές και ένα γκολ, για να επιστρέψει μετά από έξι μήνες στον Παναθηναϊκό. Αγωνίστηκε έξι μήνες στον Ανόρθωση, επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Μαρίτιμο, δίχως όμως να καταφέρει να κερδίσει θέση βασικού, παίζοντας μόλις σ’ ένα παιχνίδι στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι του 2011 πήγε στον ΟΦΗ. Την περίοδο 2012-13 πήγε για έξι μήνες στο Αζερμπαϊτζάν και με την Μπακού αγωνίστηκε σε οκτώ παιχνίδια, σημειώνοντας δύο γκολ. Επέστρεψε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2013 για λογαριασμό του Ατρομήτου. Το καλοκαίρι του 2013 πήρε μεταγραφή για τον Λεβαδειακό, όπου έκανε πολύ καλές χρονιές μέχρι και το 2017 (101 συμμετοχές, 34 γκολ). Φέτος ξεκίνησε τη χρονιά στον Απόλλωνα Σμύρνης, με τον οποίο έπαιξε σε έξι παιχνίδια. Συνολικά μετρά 273 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ και 71 γκολ, ενώ έπαιξε και στην Εθνική 7 φορές στην ανδρών και 13 στις Ελπίδες (7 γκολ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού: «Η ομάδα μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Μάντζιου.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα φορ του σύγχρονου ελληνικού ποδοσφαίρου και η απόκτησή του αποτελεί πολυτέλεια για την Γ’ Εθνική κατηγορία. Ο Μάντζιος είχε δεχθεί προτάσεις από αρκετές ομάδες (Α’, Β’ και Γ’ Εθνικής) ωστόσο η διοίκηση τον έπεισε να υπογράψει στον Ολυμπιακό Βόλου και να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου ανόδου της ομάδας. Η απόκτηση του Βαγγέλη Μάντζιου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του Συλλόγου έχοντας αγωνιστεί μόνο σε επίπεδο Α’ Εθνικής σε Ελλάδα, Γερμανία, Πορτογαλία, Κύπρο και Αζερμπαϊτζάν ενώ έχει διατελέσει και μέλος της Εθνικής ομάδας Ανδρών, Κ-21 και Κ-19.

Τελευταίος επαγγελματικός σταθμός του ποδοσφαιριστή ήταν ο Απόλλων Σμύρνης με τα χρώματα του οποίου αγωνίστηκε 7 φορές. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Φοίνικα Καλλιθέας απ’ όπου και μεταγράφηκε στον Πανιώνιο (70 συμμετοχές – 15 γκολ). Στη συνέχεια αγωνίστηκε με τα χρώματα του Παναθηναϊκού (68 συμμετοχές – 19 γκολ), της Άιντραχτ Φρανκφούρτης (10 συμμετοχές – 1 γκολ), της Ανόρθωσης (14 συμμετοχές – 9 γκολ), της Μαρίτιμο (1 συμμετοχή), του ΟΦΗ (22 συμμετοχές – 7 γκολ), της Μπακού (8 συμμετοχές – 2 γκολ), του Ατρομήτου (7 συμμετοχές – 1 γκολ) και του Λεβαδειακού (101 συμμετοχές – 34 γκολ).

Ο ποδοσφαιριστής δήλωσε ότι: «Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα στον Ολυμπιακό Βόλου. Γνωρίζω σε ποια ομάδα έχω έρθει. Από τη μεριά μου θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω στην επίτευξη του στόχου ανόδου της ομάδας».

Η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 καλωσορίζει τον Βαγγέλη Μάντζιο στην ομάδα μας και του εύχεται πολλές επιτυχίες με τα ερυθρόλευκα»!

Στον Ολυμπιακό Βόλου δεν μένουν στο «μπαμ» με τον Βαγγέλη Μάντζιο και δεν ξεφεύγουν από τον στόχο της ανόδου που απαιτεί νίκες…

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Περικλής Αμανατίδης, μετά το προχθεσινό νικηφόρο παιχνίδι με τον Γ.Σ. Αλμυρού τόνισε πως η ομάδα του έπαιξε με πάθος, ωστόσο, είχε και άγχος, στο οποίο οφείλονται οι χαμένες ευκαιρίες που είχε στο ματς. «Νομίζω ότι η ομάδα μας έβγαλε κάποιο άγχος και αυτό οφείλεται στην ήττα που γνώρισε την περασμένη Κυριακή από τα Μετέωρα. Φάνηκε από το γεγονός ότι χάθηκαν γκολ με μεγάλη ευκολία. Το γκολ είναι ευεργετικό για κάθε ομάδα και λύνει τα πόδια. Η ομάδα μας μέχρι να πετύχει γκολ έπαιξε με πάθος, αλλά και με πολύ άγχος. Οι παίκτες που θέλουν να πετυχαίνουν στόχους, θα πρέπει να παίζουν πιο απλά και πιο ελεύθερα. Οι λέξεις έπαρση και αλαζονεία δεν αρμόζουν για τις ομάδες που κυνηγούν κάποιο μεγάλο στόχο. Οι λέξεις επιμονή, πίστη, ταπεινότητα, ειδικά όταν είσαι σε θέση κυνηγού, όταν πλέον εμείς δεν είμαστε στην πρώτη θέση, είναι αυτές που μπορούν να μας φέρουν ξανά κοντά στο στόχο. Εχουμε βάλει δύο μεγάλους στόχους και νομίζω ότι στο τέλος της χρονιάς η ομάδα μας θα τους πετύχει. Ο,τι άλλο πάει να δημιουργηθεί είναι μακριά από το ποδοσφαιρικό τμήμα» ανέφερε ο Π. Αμανατίδης που τώρα την Κυριακή που η ομάδα παίζει τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς στην Κατερίνη θα έχει στη διάθεσή του τον Ναζίμ που εξέτισε την ποινή του και για πρώτη φορά τον νεοαποκτηθέντα Ριζογιάννη.

Την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πιερικό στην Κατερίνη, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 27/1 στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, θα διευθύνει ο Μελέτης Γιουματζίδης από την ΕΠΣ Πέλλας, με βοηθούς τους Χρήστο Δεμερτζή και Νίκο Δεμερτζή, επίσης από την Πέλλα. Παρατηρητής ορίστηκε ο Γιώργος Σκαφίδας από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Κόβει πίτα

Η διοίκηση του Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 διοργανώνει την ετήσια εκδήλωση για την κοπή βασιλόπιτας αύριο Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιερός Μητρόπολης Δημητριάδος, οδός Κ. Καρτάλη – Ανθίμου Γαζή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου