ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-449265

Photo Story

Η φάση είναι από αγώνα Καβάλας – Ολυμπιακού στις 25/2/2001 με διαιτητή τον Σκουφίτσα και ήττα 1-0 στο 89′ με γκολ του Κυριακίδη.
Οι Καλαϊτζής, Μπέκος, Βελετάνης, Κασιούρας, Λαγούιας, Πάλατζι, Καλόγηρος, Μάντα, Καρκαλέτσης, Παππάς, Βλαχούδης είχαν ξεκινήσει σε εκείνο το ματς που προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ο Κώστας Σταματίου, ενώ ως αλλαγή έπαιξαν και οι Κεφαλίδης, Δενελάβας, Βαλιανάτος.
 
 
 
Παραμύθι χωρίς ωραίο τέλος…    
 
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
 
Σε παραμύθι χωρίς ωραίο τέλος εξελίχθηκε τελικά η «περιπέτεια» του Ολυμπιακού Βόλου στο Κύπελλο Ελλάδος. Φυσικά και αποτελεί επίτευγμα το γεγονός ότι η ομάδα έφτασε τους «τέσσερις» του θεσμού. Σπουδαία επιτυχία για την ιστορία της ομάδας και για το βολιώτικο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς όμως δεν κατάφεραν να την ολοκληρώσουν όπως ονειρεύονταν οι παίκτες, το τεχνικό τιμ, η διοίκηση και οι φίλαθλοι.
 
 
Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι όσοι κάθισαν πέντε λεπτά παραπάνω στο Πανθεσσαλικό δεν έφυγαν μόνο με την πικρή γεύση του αποκλεισμού και της «άχρωμης» λευκής ισοπαλίας. Αποχώρησαν έχοντας στη μνήμη τους καταγεγραμμένες τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν με μαινόμενο τον Αχιλλέα Μπέο να προσπαθεί να τα βάλει με τους οπαδούς που φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Σάκη Τσιώλη.
Ο πρώτος ημιτελικός στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου στο θεσμό του Κυπέλλου επισκιάστηκε όχι μόνο από την κόντρα του Μπέου με τους φιλάθλους, αλλά και από τα θλιβερά επεισόδια που ακολούθησαν στη γέφυρα και στη Μαιάνδρου. Κάπως έτσι ο αποκλεισμός και το αγωνιστικό μέρος πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Όταν συμβαίνει αυτό στο ποδόσφαιρο, τότε το πρόβλημα είναι πράγματι όχι μόνο σοβαρό, αλλά επικίνδυνο. Όμως πάντα κάθε φορά ασχολούμαστε με το πρόβλημα μόνο μετά τα επεισόδια. Λίγες ημέρες πριν, οι… μπογιές και το… στουπί, πέρασαν στα ψιλά.
Ενας αγώνας – γιορτή μετατράπηκε σε εφιάλτη… Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για όλα όσα διαδραματίστηκαν χθες και οι υπεύθυνοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους αντρίκια και δημόσια.
Ο Ολυμπιακός Βόλου όμως καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του και να κοιτάξει μπροστά. Ο Αχιλλέας Μπέος είπε πως αποχωρεί το καλοκαίρι, αλλά μέχρι τότε, μέχρι να αποφασίσει να κάνει πράξη την «απειλή» του ο ισχυρός άντρας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, η βολιώτικη ομάδα έχει ακόμα έναν στόχο να κυνηγήσει. Μια θέση στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.
Με βαριά τα κορμιά τους από την κούραση, με χαμηλό ηθικό από τον αποκλεισμό και με άσχημη ψυχολογία μετά τα όσα διαδραματίστηκαν, οι ερυθρόλευκοι θα πάνε στην Καβάλα για να παίξουν για το δεύτερο στόχο τους.
 
 
 
 
 
 
 
  
Σενάρια αντικατάστασης       
Σενάρια κυκλοφόρησαν πριν το ματς για αντικατάσταση του διαιτητή της αναμέτρησης του Ολυμπιακού Βόλου με τον Ατρόμητο Αναστάσιου Κάκου. Ανέφεραν ότι για λόγους υγείας δεν θα μπορέσει να διευθύνει την αναμέτρηση. Η αλήθεια είναι πως ο Κερκυραίος ρέφερι με παυσίπονη ένεση για κολικό έδωσε κανονικά το παρών στο Πανθεσσαλικό. Μεταφέρθηκε χθες το πρωί εσπευσμένα στο τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Βόλου και οι εξετάσεις έδειξαν κολικό νεφρού. Το Νοσοκομείο επισκέφτηκε μάλιστα και ο Αχιλλέας Μπέος, θέλοντας να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του διαιτητή.
 Αγ. Θαν. 
 
Ασπασμοί
Στα επίσημα ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου κ. Σπανός συνάντησε τον Δήμαρχο Περιστερίου κ. Παχατουρίδη. Οι δυο άνδρες ασπάστηκαν και αγκαλιάστηκαν θερμά. Ασπασμός πάντως υπήρξε και μεταξύ του Τάκη Γιαννόπουλου και του αρχηγού Λεάντρο Αλβάρεζ, όταν ο δεύτερος παρέδωσε το αναμνηστικό λαβαράκι των φιλοξενούμενων. Ζ.Ε.Ι
 
Εντονες αποδοκιμασίες
Εντονες αποδοκιμασίες υπήρξαν προς το πρόσωπό του Γιώργου Δώνη την ώρα που ο Ελληνας τεχνικός βγήκε από τη φυσούνα των αποδυτηρίων και κατευθυνόταν προς τον πάγκο. Μάλιστα την ώρα που πήγε να καθίσει, ένας οπαδός που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του επιτέθηκε, αλλά ευτυχώς με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε γρήγορα. Άμεσα βρέθηκε στον πάγκο των φιλοξενούμενων ο Τάκης Γιαννόπουλος και ζήτησε συγνώμη για την συμπεριφορά των οπαδών. Αποδοκιμασίες ακούστηκαν και στο ένα λεπτό καθυστέρησης που έδειξε ο τέταρτος για το πρώτο μέρος.                Ζ.Ε.Ι
 
Τους βόλεψε…
Τον βόλεψε τον Γιώργο Δώνη που ο Κώστας Καπετάνος έμεινε εκτός αποστολής… Όλη την εβδομάδα συνιστούσε την προσοχή των παικτών του στις στημένες φάσεις από τον ερυθρόλευκο μέσο. Ετσι τελικά η απουσία του ήρθε να απαλύνει αρχικά το άγχος του τεχνικού του Ατρομήτου για τις στημένες φάσεις, αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν επικίνδυνος από στημένα.     Αγ. Θαν.
 
Τα παπούτσια του Μαρτίν
Εχουμε δει ότι ο Μαρτίν όποτε πετυχαίνει γκολ φιλάει τα δυο τατουάζ που έχει στα χέρια του, αφού είναι γραμμένα τα ονόματα των δυο παιδιών του. Ο Αργεντίνος βρήκε κι άλλο τρόπο όμως για να τα νιώθει κοντά του. Είχε ζωγραφισμένα στο πλάι του παπουτσιού του ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι που συμβόλιζαν τα δυο παιδάκια του. Όπου κι αν είναι τα «κουβαλάει» μαζί του ο Αργεντίνος για του φέρουν τύχη.                             Αγ. Θαν.
 
Δύο μέτρα και δύο σταθμά
Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον τέταρτο της αναμέτρησης. Όταν ο Γιώργος Δώνης διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις καθυστερήσεις δεν τον απέβαλλε, ενώ αντίθετα έστειλε τον Τάκη Γιαννόπουλο στη φισούνα αμέσως μετά για διαμαρτυρία… Τα νεύρα ήταν τεντωμένα μετά το 90΄, ωστόσο ο τέταρτος έδειξε οτι οι αποφάσεις του δεν ήταν ίδιες για όλους.
Αγ. Θαν.
 
Αλλαζε θέσεις
Το άγχος και η αγωνία του Αχιλλέα Μπέου στην κερκίδα αποδεικνύονταν από το γεγονός ότι άλλαζε συνεχώς θέσεις. Έψαχνε να βρει την «τυχερή» ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ… Πάντως ο φακός τον «συνέλαβε» και μπροστά από την φισούνα με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του να ενθαρρύνει τους ποδοσφαιριστές μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Κανείς δεν πίστευε αυτό που θα ακολουθούσε…                   Αγ. Θαν. 
 
Quiz
Γιατί δεν του κάνουν ερωτήσεις ;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου