ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οριστική αποχώρηση!!!

οριστική-αποχώρηση-429052

Μπορεί να το έχει πει κι άλλες φορές αλλά αυτή τη φορά όχι απλώς φάνηκε πως το πιστεύει, αλλά έδειχνε αποφασισμένος να το κάνει πράξη, στοιχηματίζοντας μάλιστα γι’ αυτό!

Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέας Μπέος που έφτιαξε την ομάδα πρότυπο μετά το τέλος του επαναληπτικού ημιτελικού με τον Ατρόμητο είχε ευχαριστίες για πολλούς, αλλά φαίνεται πως οι λίγοι τον αναγκάζουν να δηλώσει την οριστική του αποχώρησή του.

Μετά το τέλος του αγώνα και μετά τον εκνευρισμό του προέδρου, που βρέθηκε στην κερκίδα κυνηγώντας φιλάθλους που τον αποδοκίμασαν, είπε ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί επενδυτής, θα πουλήσει όσο όσο κι από ένα ευρώ όλους τους παίκτες και θα παραδώσει τις μετοχές στη Δημοτική Αρχή.

Ο Αχιλλέας Μπέος εμφανίστηκε στην αίθουσα Τύπου του Πανθεσσαλικού, και αν και ξεκίνησε την τοποθέτησή του δίνοντας συγχαρητήρια στον Ατρόμητο που «προκρίθηκε δίκαια, αφού ήταν καλύτερα προετοιμασμένος ψυχολογικά και στους δύο ημιτελικούς», ενώ ευχαρίστησε «τους 15 χιλιάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο και όλους αυτούς που δεν μπόρεσαν να βρεθούν» τόνισε πως πρέπει να τους ζητήσει συγνώμη γι’ αυτά που θα τους πει.

Και στη συνέχεια ο Αχιλλέας Μπέος προέβη σε ανακοινώσεις: «Η απόφαση αυτή δεν είναι εν βρασμώ ψυχής, αλλά στη ζωή μου έχω μάθει ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να παίρνει αυτό που του αξίζει και σίγουρα όχι όλος ο φίλαθλος κόσμος του Βόλου, αλλά αυτή η μερίδα δεν αξίζει να έχει τον Αχιλλέα Μπέο για πρόεδρο».

Από εκεί και πέρα, ο μεγαλομέτοχος της βολιώτικης ΠΑΕ έδωσε συγχαρητήρια κι ευχαρίστησε τους παίκτες και το προπονητικό τιμ και συνέχισε: «Μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, όποτε κι αν είναι αυτό, θα δώσουμε όλοι μαζί τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε ό,τι μας αξίζει και μόλις τελειώσουν οι υποχρεώσεις μας πωλείται».

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στη θητεία του στην ομάδα, τονίζοντας ότι «την παρέλαβα το 2008 με πάνω από 45 προσφυγές και με χρέη που κανείς δεν ήξερε πόσα ήταν, και αυτή τη στιγμή έχει τα πάντα τακτοποιημένα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και είναι ίσως η μοναδική ομάδα που έχει τακτοποιημένα τα πάντα».

Πρόσθεσε, λοιπόν, ότι «αποχωρώ χωρίς να αφήσω ένα ευρώ χρέος και αν δεν βρεθεί επενδυτής, όλοι οι παίκτες πωλούνται από ένα ευρώ μέχρι όσο καταθέσει ο καθένας, ενώ θα παραδώσω τις μετοχές στο Δήμο… Νέας Σμύρνης, συγγνώμη εννοούσα του Βόλου, αλλά μου ξέφυγε εκεί που μεγάλωσα» και από εκεί και πέρα ξεκίνησε την επίθεση κατά της Δημοτικής Αρχής, λέγοντας:

«Αφήνω να διαχειριστούν την ομάδα οι ικανοί παράγοντες και να την οδηγήσουν πραγματικά εκεί που της αξίζει, στη… Γ’ ή στη Δ’ Εθνική, εκεί που είχαν συνηθίσει να βρίσκονται. Προφανώς δεν τους αρέσει αυτή η ομάδα, για την οποία μιλάει όλη η Ελλάδα και που είναι το μοναδικό υγιές κομμάτι σε αυτή τη μίζερη πόλη».

Και ο Αχιλλέας Μπέος κατέληξε, λέγοντας: «Αν νομίζετε ότι αυτά που λέω είναι λόγια εν βρασμώ ψυχής, σας ορκίζομαι στη ζωή του πατέρα μου που είναι πολύ άρρωστος και δεν έχει ούτε δύο μήνες ζωής ακόμη ότι δεν θα είμαι στον Βόλο το καλοκαίρι».

Ο Μπέος στην κερκίδα

Για τον εκνευρισμό του Μπέου όλα ξεκίνησαν όταν το παιχνίδι του Πανθεσσαλικού είχε ολοκληρωθεί και μάλιστα ήρεμα, αλλά ήρθε μια φραστική επίθεση στον Αχιλλέα Μπέο από φίλαθλο που βρισκόταν στο πάνω διάζωμα, κάποιες επευφημίες υπέρ του Τσιώλη και κάποιες αποδοκιμασίες που ήταν ικανές για να γίνει το γήπεδο άνω κάτω…

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου είχε προστατεύσει τους ανθρώπους του Ατρόμητου που βρίσκονταν στο γήπεδο, είχε παρηγορήσει πολλούς από τους πιτσιρικάδες που είχαν κατακλύσει τις κερκίδες και κατευθυνόταν εμφανώς απογοητευμένος στα αποδυτήρια.

Κάπου εκεί ένας φίλαθλος τον έβρισε από την εξέδρα, ζητώντας του να φύγει από το Βόλο και… μετά ποιος είδε τον Μπέο και δεν τον φοβήθηκε. Ως ταύρος εν υαλοπωλείω ο μεγαλομέτοχος της βολιώτικης ΠΑΕ απάντησε στον φίλαθλο με τον ίδιο τρόπο (βρίζοντας) και άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλιά της κερκίδας για να τον φτάσει.

Ταυτόχρονα ζητούσε από τους υπόλοιπους φιλάθλους να τον… κρατήσουν να μη φύγει από το γήπεδο, ώστε να τον… αναλάβει προσωπικά ο ίδιος. Κάποιοι προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν, κάποιοι άλλοι έκαναν πέρα, πλην όμως ο Μπέος έφτασε στο σημείο να συνεχίσει την καταδίωξη του φιλάθλου και εκτός γηπέδου.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, λένε ότι βιαιοπράγησε εναντίον του, τη στιγμή που άλλοι φίλαθλοι οι οποίοι παρακολουθούσαν τα συμβάντα του φώναζαν «μας έκανες ρεζίλι» ή «πήγαινε να βρεις τον Πατέρα ή όποιον θέλεις. Ξεφτίλισες το Βόλο».

Να σημειωθεί ότι στο χώρο που γίνονται τα επεισόδια έφτασαν και μέλη του τεχνικού τιμ των «ερυθρόλευκων» που προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον πρόεδρο της ΠΑΕ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου