ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Γκρεμίστηκε» από τα Μετέωρα και από την κορυφή ο Ολυμπιακός

γκρεμίστηκε-από-τα-μετέωρα-και-από-τ-650440

Πικρή ήττα, που τον έριξε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής γνώρισε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, στο γήπεδο της Καλαμπάκας από τα Μετέωρα, με 2-0.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Είναι η πρώτη ήττα στη φετινή σεζόν για τους -κακούς- ερυθρόλευκους, που δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό -κυρίως στο δεύτερο μέρος-, έμειναν άσφαιροι και πλέον στη 2η θέση της κατάταξης, με 35 βαθμούς. Παράλληλα, είναι το πρώτο παιχνίδι στο οποίο οι Βολιώτες δε βρίσκουν δίχτυα, έπειτα από το 0-0 με τη Νίκη Βόλου, στις 4 Νοεμβρίου 2018.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να σκοράρουν από μία φορά σε κάθε ημίχρονο με τον Σκόνδρα (37’- 75’), που έβαλε τέλος στο σερί νικών των ερυθρόλευκων, οι οποίοι για μία ακόμη φορά είχαν στο πλευρό τους τον κόσμο του, που έφυγε πικραμένος από το Δημοτικό γήπεδο Καλαμπάκας.

«Περίεργη» η διαιτησία των κ.κ. Πάνου, Στεφούλη, Μωυσιάδη, που κυρίως στο δεύτερο μέρος έκαναν ότι μπορούσαν για να μη σκοράρει ο Ολυμπιακός, με τους διοικούντες των ερυθρόλευκων να εκδίδουν και ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

Το α’ μέρος

Χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση κύλησαν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να πιέσει ψηλά, προκειμένου να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Ωστόσο, τα Μετέωρα είχαν την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση, με τον Λίτσο να εκμεταλλεύεται σέντρα από τα δεξιά και να σουτάρει εντός περιοχής, με την μπάλα να περά εκατοστά έξω από το δεξί του Γιακουμή, στο 15’.

Οι ερυθρόλευκοι «απάντησαν» με το σουτ του Λώττα στο επόμενο λεπτό να μην ανησυχεί τον τερματοφύλακα των Μετεώρων Ζαρόπουλο, περνώντας αρκετά μέτρα άουτ.

Οι Βολιώτες, που όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαζαν ρυθμό, είχαν νέες διαδοχικές ευκαιρίες, με την αντίπαλη άμυνα να περνά δύσκολες στιγμές. Αρχικά, με την κεφαλιά του Ναζίμ στο 17’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λώττα, όπου την μπάλα έδιωξαν οι αντίπαλοι αμυντικοί πριν περάσει τη γραμμή, στο 20’ με σουτ του Σκοπελίτη που απέκρουσε δύσκολα ο Ζαρόπουλος και στο 22’ με πλασέ του Καμπλιώνη, έπειτα από προσπάθεια του Σαχινίδη από τα δεξιά, με τον πορτιέρε των Μετεώρων να μπλοκάρει εκ νέου.

Ο Ολυμπιακός, με ξεκάθαρη την υπεροχή και την πίεση προσπαθούσε να διασπάσει την εστία του Ζαρόπουλου με κάθε πιθανό τρόπο. Στο 33’ ο Σαχινίδης κέρδισε φάουλ λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, με τον Σερτζίνο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και τους αντίπαλους αμυντικούς να διώχνουν σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης και μετά την εκτέλεση του Λώττα, ο Ναζίμ έκανε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με τον «πανταχού παρόντα» Ζαρόπουλο να αποκρούει σωτήρια εξ’ επαφής.

Ωστόσο… ο νόμος του ποδοσφαίρου ήταν σαφής και ενώ οι ερυθρόλευκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, δέχθηκαν την ψυχρολουσία και το γκολ, στο 37’ από την ομάδα των Μετεώρων. Σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Παπουτσογιαννόπουλος γλίστρησε, με τον Σκόνδρα να επωφελείται και με πλασέ να ανοίγει το σκορ για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να συνέλθουν από το «σοκ», έχοντας μια αξιοσημείωτη στιγμή στο 42’, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λώττα, ο Ρόκας έστειλε με κεφαλιά την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο αποδυτήρια και τους γηπεδούχους να προηγούνται με 1-0.

Το β’ μέρος

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό, που είδε τον διαιτητή Πάνο να ακυρώνει γκολ του Καμπλιώνη ως οφσάιντ στο 47’ και να αρνείται πέναλτι στους ερυθρόλευκους, όταν ο Ιωαννίδης στο 51’ ανέτρεψε καθαρά τον Σκοπελίτη από πίσω. Παράλληλα, ο ρέφερι της αναμέτρησης έδινε… ανάποδα σφυρίγματα εκνευρίζοντας τους ερυθρόλευκους.

Στο ενδιάμεσο, τα Μετέωρα έχασαν σπουδαία ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματά τους, με τον Ιωάννου στο 48’ να μη βρίσκει καλά το σουτ από πλεονεκτική θέση και τον Ολυμπιακό να γλιτώνει από δεύτερη παραβίαση της εστίας του. Οι γηπεδούχοι που έπαιζαν απελευθερωμένα έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 65’ όταν σουτ του Ιωαννίδη απέκρουσε δύσκολα ο Γιακουμής.

Πέρα από τις διαιτητικές αποφάσεις, ο Ολυμπιακός έδειχνε να μην πατά καλά, δημιουργώντας την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο στο 69’, με το πλασέ του Σερτζίνιο, που τροφοδοτήθηκε από τον Λώττα να περνά άουτ.

Οι γηπεδούχοι έχασαν νέα ευκαιρία στο 73’ με το σουτ του Οζούνογλου να αποκρούεται από τον Γιακουμή, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα δεν αστόχησαν, «κλειδώνοντας» το υπέρ τους αποτέλεσμα. Ο Σκόνδρας πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με σουτ μέσα από την περιοχή έπειτα από πάσα του Ιωάννου, για το 2-0, με τους ερυθρόλευκους να πελαγοδρομούν.

Στα τελευταία λεπτά, οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν έστω να πετύχουν το γκολ της τιμής, με την κεφαλιά του Σαχινίδη στο 87’, που απώθησε ο καταπληκτικός Ζαρόπουλος, το σουτ του Φλίγκου που πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι στο 90’ και ένα νέο σουτ του Ναζίμ στο 92’ που πέρασε άουτ, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Ετσι το 2-0 υπέρ των Μετεώρων παρέμεινε, με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να χειροκροτούνται από τον κόσμο τους, παρά το άτυχο αποτέλεσμα. Πλέον ο Ολυμπιακός δεν… ηρεμεί, καθώς υπάρχει εξ’ αναβολής αναμέτρηση εκτός έδρας με τον Γ.Σ. Αλμυρού, για την 13 αγωνιστική, η οποία θα διεξαχθεί μεθαύριο Τετάρτη 23 Ιανουαρίου.

Με το τέλος του παιχνιδιού οι ερυθρόλευκοι εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της διαιτησίας, αναφέροντας: «Απαράδεκτες οι αποφάσεις του διαιτητικού τρίου κ.κ. Πάνου (Ηπείρου), Στεφούλη (Γρεβενών) και Μωυσιάδη (Γρεβενών) στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι της ομάδας μας στα Μετέωρα. Ετσι ξεκινάει η εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά να είστε σίγουροι ότι έχει πολύ δρόμο ακόμη».

ΜΕΤΕΩΡΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0

Δημοτικό Γήπεδο Καλαμπάκας – 15η αγωνιστική, 4ος Ομιλος

Σκόρερ:(37’, 75’ Σκόνδρας)

Κίτρινες: 29’ Οζούνογλου – 45’ Ναζίμ, 49’ Γιακουμής

Διαιτητής: Πάνος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Στεφούλης, Μωυσιάδης (Γρεβενών)

ΜΕΤΕΩΡΑ: Ζαρόπουλος, Ιωαννίδης (86’ Μανώλης), Ζήσης, Φορτούνης, Γεωργάκης, Παπαευθυμίου, Λίτσος (68’ Πολυζόπουλος), Οζούνογλου, Σκόνδρας (79’ Συράκος), Κιάκος, Ιωάννου (90’ Μαρούδας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Αμανατίδης): Γιακουμής, Παπουτσογιαννόπουλος (67’ Φλίγκος), Σκοπελίτης, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Ναζίμ, Ρόκας (79’ Παπαϊωάννου), Καμπλιώνης, Σαχινίδης, Λώττας (79’ Ζγκούρι), Σερτζίνιο.

ΓΕθνική – 4ος Ομιλος

Αποτελέσματα (15η)

ΑΟ Σελλάνων-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 1-1

(54’ Τσιρογιάννης-88’ Κραγιόπουλος)

Νίκη Βόλου-ΑΟ Στυλίδας 8-0

(5’, 36’ Ιορδανίδης, 19’ Φάμπιο, 33’, 48’, 53’ Κέρι, 62’ πέν. Βουκομάνοβιτς, 90’ Παπαδήμας)

ΓΣ Αλμυρού-Φωκικός 0-0

Απόλλων Μακρυχωρίου-Θησέας Αγριάς 1-2

(47’ Τσιμπούκας-35’ Δημητριάδης, 84’ Γιαουπλάρι)

Αστέρας Ιτέας-Πιερικός 2-1

(71’ Σεΐχι, 73’ Αλεξίου-58’ Ναρίνογλου)

ΑΣ Μετέωρα-Ολυμπιακός Βόλου 2-0

(38’, 75’ Σκόνδρας)

Οικονόμος Τσαριτσάνης-Αναγέννηση Καρδίτσας 3-0 ά.α.

Επόμενη (13η εξ’ αναβολής)

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου – 3μ.μ.

ΑΟ Σελλάνων-Φωκικός

ΑΟ Στυλίδας-Θησέας Αγριάς

Νίκη Βόλου-Πιερικός

ΓΣ Αλμυρού-Ολυμπιακός Βόλου

Απόλλων Μακρυχωρίου-ΑΣ Μετέωρα

Αστέρας Ιτέας-Οικονόμος Τσαριτσάνης

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Αναγέννηση Καρδίτσας 3-0α.α.

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Γκολ Β.

1. Νίκη Βόλου 42-4 38

2. Ολυμπιακός Βόλου 39-9 35

3. ΑΣ Μετέωρα 21-10 24

4. ΓΣ Αλμυρού 16-10 23

5. Αστέρας Ιτέας 18-13 22

6. Θησέας Αγριάς 14-19 20

7. Α.Ο. Σελλάνων 17-15 19

8. Απόλλων Μακρυχωρίου 14-18 17

9. Πιερικός 18-19 16

10. Οικονόμος 16-22 16

11. ΑΟ Στυλίδας 13-35 14

12. Φωκικός 8-19 12

13. Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 13-23 11

14. Αναγέννηση Καρδίτσας – –

  • Η Αναγέννηση Καρδίτσας αποχώρησε από το πρωτάθλημα
  • Εκκρεμεί ο αγώνας ΑΣ Μετέωρα-Αστέρας Ιτέας της 14ης αγωνιστικής που έχει ορισθεί για τις 30 Ιανουαρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου