ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-449798

Photo Story

Ιστορικής σημασίας φωτογραφία για τον Τοξότη… αρχή και πριν την χρυσή εποχή που η ομάδα ανέβηκε στη Β΄ Εθνική στις αρχές της δεκαετίας του 80.
Διακρίνονται όρθιοι οι Σίμος, Αδραχτάς, Παπαδόπουλος, Κουλαξής, Σταμόπουλος, Βαλαρούτσος, Τζουβάρας, Φουστάνας, Ηλιόπουλος και κάτω οι: Σωτήρης, Νικολάου, Μ.Τριχιάς, Βούλγαρης, Καμπέρης ,Γλυκός και Κούτσικας. 
 
 
 
 
 
Παίζοντας για την ιστορία, για τον κόσμο και για έναν τελικό
 
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ   
 
 
Η αυριανή ημέρα είναι ιδιαίτερη για τον Ολυμπιακό Βόλου. Είτε τα καταφέρει είτε όχι, το ματς που θα γίνει στο Πανθεσσαλικό με τον Ατρόμητο θα γραφεί στην ιστορία. Είτε γιατί η βολιώτικη ομάδα θα περάσει στον τελικό, είτε γιατί για πρώτη φορά θα απολέσει μια τόσο μεγάλη ευκαιρία…
 
 
Είναι πολύ βαρύ το φορτίο να κουβαλάς στα πόδια σου το όνειρο δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων… Να παίζεις για να γράψεις ιστορία και σε 90 λεπτά να κρίνεται η πρόκρισή σου για πρώτη φορά σε έναν τελικό Κυπέλλου και το δικαίωμα να διεκδικήσεις το τρόπαιο.
Οταν μάλιστα είσαι πρωτάρης σε τέτοια ματς, όταν είσαι νεοφώτιστος, όταν είσαι μια επαρχιακή ομάδα και από την πρώτη χρονιά που επανήλθες στην πρώτη κατηγορία σου δίνεται μια τέτοια χρυσή ευκαιρία, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.
Παίζοντας για την ιστορία, για τον κόσμο και για έναν τελικό, για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό που τους συμβαίνει. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν καταρχάς οι ποδοσφαιριστές της ερυθρόλευκης ομάδας είναι τι ακριβώς σημαίνει αυτό το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, για τον κόσμο του, για την πόλη, αλλά και για την ίδια την καριέρα τους. Το αναλογίζονται βέβαια ως έναν τελικό σε μια διοργάνωση Κυπέλλου, αλλά σίγουρα δεν μπορούν ακριβώς να μπουν στο σφυγμό των χιλιάδων φιλάθλων, που έχουν περάσει τόσο δύσκολα χρόνια για να φτάσουν μέχρις εδώ.
Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού βρέθηκαν μέσα σε επτά μήνες από την καλοκαιρινή προετοιμασία τους και μιλώντας για το στόχο της παραμονής, να διεκδικούν δύο στόχους, που τους έθεταν εξ αρχής οι μεγαλύτερες ομάδες και αυτές με το μεγαλύτερο μπάτζετ του ελληνικού πρωταθλήματος.
Διεκδικούν μέχρι τέλους όνειρα, που με την αξία τους και την απόδοσή τους, δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν από την πρώτη χρονιά παρουσίας τους στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Αυτός όμως είναι ο φετινός Ολυμπιακός Βόλου. Η ομάδα έκπληξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με παίκτες «άσημους» επί το πλείστον που ήρθαν για να προκαλέσουν «θόρυβο». Με ένα σύνολο που αντιπροσωπεύει πλήρως την έννοια «ομάδα».
Αξίζουν αυτά τα παιδιά το χειροκρότημα όλων. Την προσπάθεια αυτών των παιδιών δεν μπορεί τίποτα να την επισκιάσει. Χρειάζονται το χειροκρότημα του κόσμου αύριο και αξίζουν να το έχουν.
 
 
 
  
 
 
 
Κάλεσμα από τον Δήμαρχο  
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης έκανε κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί την Τετάρτη στο Πανθεσσαλικό για να ενισχύσει την προσπάθεια των ερυθρολεύκων στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Χαρακτήρισε ιστορική στιγμή την αναμέτρηση και προέτρεψε τον κόσμο να την παρακολουθήσει από κοντά.                                                                 Β.Ζ.
 
Ξεκίνησε από τις ανακοινώσεις
Ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και Ατρομήτου ξεκίνησε από νωρίς με ανακοινώσεις ανάμεσα στις δυο ΠΑΕ. Ο Αχιλλέας Μπέος ζήτησε έλεγχο ντόπινγκ πριν το ματς, ενώ απάντησε και στον Γιώργο Δώνη, που ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιζε Σάββατο και θα είναι πιο ξεκούραστος. «Το ίδιο έγινε και στο πρώτο παιχνίδι, αλλά δεν μιλήσατε. Στο κάτω κάτω κορόιδα σας πιάσαμε», ήταν η απάντηση του Αχιλλέα Μπέου.                                             Β.Ζ.
 
Χρειάζεται προσοχή
Χρειάζεται προσοχή την Τετάρτη. Δεν πρέπει να υπάρξουν προκλήσεις, ούτε το παραμικρό επεισόδιο. Ο καθένας και από κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να «γιορτάσει» όπως θέλει και για ό,τι θέλει… Αλλά από κει και πέρα δεν πρέπει να συμβεί το παραμικρό από καμία από τις δυο πλευρές και να ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο.                                                                        Αγ. Θαν.
 
Αφιερωμένο
Προς την κερκίδα της Ελασσόνας έτρεξε και αφιέρωσε το τέρμα του Πυράσου ο Δημήτρης Στεφανής, δείχνοντας με το χέρι του τον πρόεδρο της ομάδας Άκη Στάμο, ο οποίος μία μέρα νωρίτερα είχε την ονομαστική του εορτή. Με το γκολ του Στεφανή μάλιστα ο Πύρασος πανηγύρισε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στη σύντομη ιστορία της ομάδας στην Κατηγορία.                                                                                       Ζ.Ε.Ι.
 
Παράπονα…
Πολλά παράπονα από τη διαιτησία είχαν τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου στο παιχνίδι με τον Άρη. Όπως φαίνεται η δεύτερη θέση για τις κιτρινόμαυρες της Θεσσαλονίκης έχει έρθει με αρκετή βοήθεια… Πάντως περιμένοντας την εκ των «έσω ενίσχυση» μέσα στην εβδομάδα, οι ερυθρόλευκες κοιτούν μπροστά στον αγώνα με τον Πανιώνιο.                                                                                Αγ. Θαν.
 
Η μικρή Βαλεντίνα
Η μεγάλη αδυναμία του Δημήτρη Καραγιάννη, του ανθρώπου που αναμένεται να εκλεγεί και τυπικά πρόεδρος στις εκλογές του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στις 21 Μαρτίου, είναι η μικρή του κόρη του Βαλεντίνα – Λήδα. Το τρίχρονο κοριτσάκι ήδη έχει κάνει τα πρώτα του μαθήματα στο σκι, ενώ ιδιαίτερη αδυναμία έδειξε στον αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με τον Άρη και στην μπάλα του μπάσκετ… Δεν την άφηνε στιγμή από τα χέρια της και έλεγε στην μαμά της ότι ήθελε να παίξει μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια. Φυσικά και όλες οι ερυθρόλευκες τής έχουν ήδη ιδιαίτερη αδυναμία.                                                                                              Αγ. Θαν.
 
Quiz
Τι γύρευε ο Κούγιας στο γραφείο του Πατέρα;     
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου