ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σημείο αναφοράς στα 87 χρόνια ζωής του ΝΟΒΑ (φωτογραφίες)

σημείο-αναφοράς-στα-87-χρόνια-ζωής-του-ν-655964

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε με κάθε επισημότητα και λάμψη ο βολιώτικος σύλλογος ΝΟΒ-Αργοναύτες, το απόγευμα του Σαββάτου 12 Ιανουαρίου, με τον χορό του σωματείου να ακολουθεί στον ίδιο χώρο εκδηλώσεων το ίδιο βράδυ.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών αρχών, που πραγματοποίησαν πλήθος βραβεύσεων σε περισσότερους από 100 αθλητές και αθλήτριες, προερχόμενοι από τα 7 τμήματα, που λειτουργεί ο σύλλογος, αλλά και εκπρόσωποι της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Βραβεύτηκαν αθλητές προερχόμενοι από την κολύμβηση, τις καταδύσεις, την καλλιτεχνική κολύμβηση, την τεχνική κολύμβηση και τα τμήματα κανόε-καγιάκ/s.u.p, κωπηλασίας, ιστιοπλοΐας.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος Ροσάννα Πόπωτα, ενώ όσοι κατέκλυσαν την τεράστια αίθουσα βίωσαν στιγμές συγκίνησης, παρακολουθώντας τα ειδικά βίντεο που προβλήθηκαν για κάθε άθλημα ξεχωριστά, για τις εγχώριες και διεθνείς επιτυχίες του ΝΟΒΑ, για τους αφανείς ήρωες του συλλόγου, τους προπονητές που δουλεύουν καθημερινά ακούραστα, όντας πρότυπα για τα εκατοντάδες παιδιά κάθε ηλικίας που ανήκουν στις τάξεις του συλλόγου.

Το Δ.Σ. του ιστορικού βολιώτικου σωματείου

Ξεχωριστή βράβευση με τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε από τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου κ. Χρήστο Γεροβασίλη στον πολύπειρο και κορυφαίο Βολιώτη τεχνικό υδατοσφαίρισης Θοδωρή Βλάχο, που ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΝΟΒΑ και βρίσκεται πλέον στην ελίτ της Ελλάδας και Ευρώπης, με το σωματείο του, τον Ολυμπιακό Πειραιώς, αλλά και του κόσμου, με την εθνική ομάδα ανδρών, στην οποία τελεί ομοσπονδιακός προπονητής, οδηγώντας τη σε παγκόσμιες διακρίσεις και επιτυχημένες παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μάλιστα, ο Βολιώτης ομοσπονδιακός λίγες ώρες πριν τη βράβευσή του είχε επίσημη αγωνιστική υποχρέωση για το ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς στην Αθήνα… κάνοντας κυριολεκτικά αγώνα δρόμου ώστε να βρεθεί στον Βόλο και να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Ο νυν πρόεδρος του συλλόγου Χαράλαμπος Τσουκαλάς ευχαρίστησε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και υποσχέθηκε σκληρή δουλειά από πλευράς του ίδιου και του διοικητικού συμβουλίου, ώστε ο ΝΟΒΑ, που μετρά 87 χρόνια ζωής και διαδοχικές διακρίσεις σε όλα τα τμήματα, να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή.

Η αφρόκρεμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Αναστασία Κουτσελίνη, Σίλια Κοφίδη, Ελένη Δεληγιάννη και Ελένη Φραγκάκη στην εκδήλωση του Σαββάτου

Ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση του ΝΟΒΑ έδωσαν τέσσερις Βολιώτισσες αθλήτριες καλλιτεχνικής κολύμβησης που ανήκουν στον σύλλογο, ηλικίας από 14 έως 18 ετών, που έκαναν το βήμα παραπάνω, διαμένοντας από την αρχή της χρονιάς και πηγαίνοντας σχολείο στην Αθήνα, καθώς προετοιμάζονται με την εθνική ομάδα. Η παλιά… Σίλια Κοφίδη και οι νεότερες Ελένη Δεληγιάννη, Ελένη Φραγκάκη, Αναστασία Κουτσελίνη και η Νεφέλη Γκαγιάννη προπονούνται εντατικά, έχοντας μια νέα ζωή στην Αθήνα, αλλά ποτέ δεν ξεχνούν τον ΝΟΒΑ, τον οποίο άλλωστε εκπροσωπούν.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τον στόχο της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής, η Σίλια Κοφίδη σημείωσε: «Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια, είμαστε πολύ λίγες οι παλιές αθλήτριες και αρκετά νέα κορίτσια χωρίς πολλές εμπειρίες. Γίνεται μια προσπάθεια και ελπίζουμε σε μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο της Κορέας, καθώς από εκεί θα εξαρτηθεί και η παρουσία μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ελπίζουμε να βρεθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Από την πλευρά τους οι Δεληγιάννη, Φραγκάκη και Κουτσελίνη, βιώνοντας την εμπειρία της ζωής μακριά από τις οικογένειές τους, όντας αθλήτριες της εθνικής, στα 14 και 15 τους χρόνια τονίζουν: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση να βρεθούμε μακριά από την οικογένειά μας. Είναι μια νέα ζωή για εμάς, οι προπονήσεις είναι αρκετά δύσκολες, αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο καθώς έχουμε πολλούς στόχους. Ελπίζουμε αυτό που κάναμε, το γεγονός ότι θυσιάσαμε τη ζωή μας στον Βόλο για την Αθήνα να βγει σε δικαίωση των κόπων και των προσπαθειών μας. Θέλουμε μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο, που μπορεί να μας δώσει πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, αλλά και καλές εμφανίσεις στα πρωταθλήματα, τα οποία αφορούν στην ηλικία μας. Φυσικά, πάντοτε αγωνιζόμαστε στον ΝΟΒΑ και τιμούμε τον σύλλογο, που ξεκινήσαμε την καριέρα μας».

Ισμήνη Νόνη: Αυξάνονται οι απαιτήσεις ενόψει Τόκιο

Ισμήνη Νόνη και Θάνος Τσιρίκος διακρίνονται σε κωπηλασία και καταδύσεις

Πλήθος διακρίσεων το 2018 είχε και η κωπηλάτρια του ΝΟΒΑ Ισμήνη Νόνη, με τη σπουδαιότερη επιτυχία να έρχεται στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων στο Ρατσίτσε της Τσεχίας, όπου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με τη Βολιώτισσα συναθλήτριά της Ελένη Αγιώτη.

Η Νόνη μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σημειώνοντας πως το 2019 είναι μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για την ίδια, καθώς θα κυνηγήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αναλυτικά, η 16χρονη κωπηλάτρια σημείωσε: «Φέτος, είναι προολυμπιακή χρονιά και αυτό την κάνει πολύ πιο σημαντική και δύσκολη από την περσινή. Ελπίζουμε στην πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Τόκιο μέσα από το Ευρωπαϊκό κάτω των 23 ετών στα Γιάννενα που θα γίνει τον Οκτώβριο, ενώ το καλοκαίρι υπάρχει και Παγκόσμιο Νέων στο Τόκιο, αλλά και Ευρωπαϊκό Νέων, στη Γερμανία. Αυτοί είναι οι κοντινοί στόχοι, αλλά όλοι συνάδουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 και εφόσον η διοργάνωση θα γίνει στην Ελλάδα θα υπάρχουν και πολλά ελληνικά πληρώματα.

Κοιτάζουμε από τώρα τον συγκεκριμένο στόχο, γιατί από εκεί που ήταν ένα όνειρο, είναι πλέον δίπλα μας. Όσον αφορά στον ΝΟΒΑ και την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, νομίζω είναι η πρώτη φορά, που βλέπω τόσο μεγάλη προσέλευση και τόσο επιτυχημένη εκδήλωση στα 10 και πλέον χρόνια που αγωνίζομαι με τα χρώματά του, σε κολύμβηση και κωπηλασία».

Θάνος Τσιρίκος: Ο ΝΟΒΑ μού έχει προσφέρει τα πάντα

Την εκδήλωση τίμησε και ο 17χρονος καταδύτης Θάνος Τσιρίκος, που βραβεύτηκε από τον βολιώτικο σύλλογο για τις διακρίσεις του στις διοργανώσεις της σεζόν που προηγήθηκε. Πρόκειται για ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα στο άθλημα και αν και προπονείται στην Αθήνα, υπό τον ομοσπονδιακό τεχνικό Πέτρο Φυρίγο, ανήκει από την περσινή χρονιά στο δυναμικό του ΝΟΒΑ, βοηθώντας τον σύλλογο να βρίσκεται στην κορυφή της Ελλάδας. Ο ίδιος έκανε πρεμιέρα σε κορυφαία διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών, με το εθνόσημο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καταδύσεων στη Γλασκώβη, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο αθλητής του ΝΟΒΑ αναφέρθηκε στους στόχους του, αλλά και στην άριστη υποδοχή από τον βολιώτικο σύλλογο: «Έχουμε πολλές υποχρεώσεις τη νέα χρονιά, μεταξύ των οποίων ένα μίτινγκ στην Ισπανία, Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο πρωτάθλημα και αρκετά άλλα σημαντικά μίτινγκ, για τα οποία δουλεύουμε σκληρά και κάνουμε προπονήσεις, ώστε να έχουμε καλή παρουσία. Συγκεκριμένα, για φέτος στοχεύω περισσότερο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων και στην πρόκριση στην Ολυμπιάδα Νέων, έχοντας πάντως στο πίσω μέρος του μυαλού μου και τις διοργανώσεις σε επίπεδο ανδρών, όπου ήδη συμμετέχω. Στον ΝΟΒΑ με έχουν υποδεχτεί πολύ καλά και μου έχουν προσφέρει τα πάντα και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα. Ήρθα στον ΝΟΒΑ έχοντας κάποιες δυσκολίες με τον προηγούμενο σύλλογο και δεν το μετανιώνω γιατί είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όσον αφορά στο μέλλον του αθλήματος, νομίζω ότι αν προσέξουμε τις καταδύσεις, τις εγκαταστάσεις και αρχίσουμε να βρίσκουμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα που έχουμε, μπορούμε να έχουμε επιτυχίες εφάμιλλες με αυτές του παρελθόντος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου