ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Αν περάσουμε τελικό, θα το σηκώσουμε»

αν-περάσουμε-τελικό-θα-το-σηκώσουμε-429052

«Πολλοί δεν το έχουν καταλάβει, αλλά η πεντάδα των πλέι οφ δίνει στον Ολυμπιακό Βόλου τη δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμα και την έξοδό του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ»
 
«Οι κασέτες αυτές είναι για τον κάλαθο των αχρήστων, γιατί είναι προϊόν υποκλοπής. Δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά που διαδίδονται. Από κει και πέρα όμως έχει δημιουργηθεί ένας θόρυβος που έχει πειράξει και εμένα και την οικογένειά μου. Είναι μια προσωπική κόντρα με τον Πατέρα»…
 
«Οσο είμαι εγώ στον Ολυμπιακό Βόλου, η Λάρισα δεν πρόκειται να τον περάσει και να βρεθεί ξανά από πάνω»
 
 

Παραμονή του μεγάλου αγώνα, του ημιτελικού του Ολυμπιακού Βόλου με τον Ατρόμητο και του ματς που αποτελεί τη μεγάλη «πόρτα» που πρέπει να περάσει η βολιώτικη ομάδα για να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου και ο ισχυρός άνδρας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Αχιλλέας Μπέος, μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ γι’ αυτή την ιστορική στιγμή και όχι μόνο. «Αν περάσουμε στον τελικό, θα το σηκώσουμε» δηλώνει, ενώ υποστηρίζει ότι τον Ολυμπιακό Βόλου ως ομάδα δεν τον αγγίζουν όλα αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στέλνει το μήνυμα ότι πλέον ασχολείται ο ίδιος προσωπικά για να πετύχει η ερυθρόλευκη ομάδα τους στόχους της, καθώς και ότι όσο παραμένει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, η Λάρισα ποτέ δεν θα βγει ξανά από πάνω.

Μιλάει για το ενημερωτικό ενδιαφέρον που έδειξαν δυο Βολιώτες για την ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναφέρεται ακόμα και στη μεγάλη ευκαιρία μέσω των πλέι οφ για το Τσάμπιονς Λιγκ, υποστηρίζει ότι ο Σάκης Τσιώλης τελικά δεν έφυγε σαν φίλος, αποφεύγει να διαλέξει αντίπαλο για τον τελικό του Κυπέλλου, ενώ καλεί τον κόσμο να ξυπνήσει!
 
 
 
Παραμονές του μεγάλου αγώνα του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Πόσο κόσμο περιμένετε να φιλοξενήσετε στο Πανθεσσαλικό;
Εχουν διατεθεί 7.500 εισιτήρια μέχρι σήμερα (σ.σ. χθες). Πιστεύω όμως ότι επειδή ο Έλληνας είναι της τελευταίας στιγμής θα ανέβει κατακόρυφα η ζήτηση τις τελευταίες ημέρες. Οι εκτιμήσεις μου είναι ότι θα βρεθεί στο γήπεδο περισσότερος από 10.000 κόσμος. Ευχή θα ήταν να γέμιζε το Πανθεσσαλικό, διότι είναι μια υπόθεση όλης της Μαγνησίας. Είναι μια ιστορική στιγμή και η αρχή μιας μεγάλης πορείας που διαγράφεται για τον Ολυμπιακό Βόλου και για το βολιώτικο ποδόσφαιρο και θεωρώ ότι ο κόσμος δεν θα αφήσει αυτή την στιγμή να περάσει έτσι…
 
Δηλαδή το όραμα του Αχιλλέα Μπέου για περισσότερο από 10.000 κόσμο του Ολυμπιακού στο γήπεδο γίνεται πραγματικότητα;
Το όραμά μου δεν είναι 10.000 κόσμος σε έναν αγώνα. Είναι σε διάρκεια να επιτευχθεί αυτό. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να μην πει ότι δεν αποτελεί μια καλή αρχή αυτή. Ευελπιστώ ότι δεν θα βρεθούν στο γήπεδο μόνο φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου, θα είναι και ουδέτεροι φίλαθλοι και εύχομαι μέσα από αυτό το παιχνίδι να τους κάνουμε Ολυμπιακούς.
 
Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε σε όλον αυτό τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο;
Να στηρίξουν την ομάδα από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Κι αν, αν λέω, εύχομαι βέβαια να μη συμβεί αυτό, αν δεν έρθει τελικά η πρόκριση, περιμένω από τον κόσμο να δείξει ανωτερότητα και να χειροκροτήσει αυτά τα παιδιά, τα οποία έφεραν την ομάδα ένα βήμα πριν το όνειρο. Άλλωστε δεν θα σταματήσουμε εκεί. Θα συνεχίσουμε. Αλλά πιστεύω και αισιοδοξώ ότι το χειροκρότημα θα έχει να κάνει με τους πανηγυρισμούς για την επίτευξη του στόχου και τη μεγάλη πρόκριση.
 
Μέσα σε μια εβδομάδα ο Ολυμπιακός Βόλου παίζει δυο σημαντικά ματς και αν τα κερδίσει θα γράψει ιστορία. Ποιο θεωρείτε σημαντικότερο; Τον ημιτελικό του Κυπέλλου ή την κατάληψη μιας θέσης στα πλέι οφ;
Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός Βόλου στο ματς με την Καβάλα πάει για δυο αποτελέσματα. Επίσης θεωρώ ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα είμαστε ομάδα που θα παρουσιάζει ενδιαφέρον και θα πρέπει ο κόσμος να είναι δίπλα μας, γιατί τίποτα δεν θα έχει κριθεί μέχρι τότε. Κύπελλο και πλέι οφ αποτελούν διαφορετικούς στόχους που ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ευτυχήσει να τους διεκδικεί και τους δυο. Πολλοί δεν το έχουν καταλάβει… Αλλά η πεντάδα των πλέι οφ δίνει στον Ολυμπιακό Βόλου τη δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμα και την έξοδό του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ που τις έχεις κερδίσει, διεκδικείς με ίσες πιθανότητες. Τρεις βαθμοί διαφορά όπως θα ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός, είναι μια διαφορά βαθμών που μπορούμε να ανατρέψουμε. Μακάρι να καταφέρουμε τελικά να μπούμε στα πλέι οφ και υπάρχει όντως η ευκαιρία ακόμα και για Τσάμπιονς Λιγκ. Ολα θα είναι ανοιχτά. Οταν τρως, ανοίγει πάντα η όρεξη και η ομάδα δείχνει ότι έχει μεγάλες δυνατότητες. Ό,τι και να γίνει βέβαια εμείς έχουμε πετύχει ήδη παραπάνω από αυτά που περιμέναμε και θα έχουμε ψηλά το κεφάλι.
 
 
Μετριάζουν τη χαρά σας για την πορεία του Ολυμπιακού Βόλου όλα αυτά που συμβαίνουν στο περιθώριο της αγωνιστικής δράσης με τις κασέτες και το έντονο παρασκήνιο;
Οι κασέτες αυτές είναι για τον κάλαθο των αχρήστων γιατί είναι προϊόν υποκλοπής. Δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά που διαδίδονται. Από κει και πέρα όμως έχει δημιουργηθεί ένας θόρυβος που έχει πειράξει και εμένα και την οικογένειά μου… Έχουμε κουραστεί. Αυτό είναι που μας πειράζει. Κάπου κουράζεσαι. Αλλά στην προσπάθεια που γίνεται για να πετύχει τον στόχο του ο Ολυμπιακός Βόλου, αυτά τα παραμερίζω. Θα ασχοληθώ εγώ προσωπικά ο ίδιος για να πετύχει πλέον η ομάδα τους στόχους της. Δεν αγγίζουν αυτά τον Ολυμπιακό ως ομάδα.
 
Ολα αυτά πιστεύετε ότι γίνονται επειδή έχουν θορυβηθεί κάποιοι από την εξαιρετική πορεία του Ολυμπιακού και δεν τους αρέσει ή έχει να κάνει με κάποια κόντρα που στοχεύει σε προσωπικό επίπεδο τον Αχιλλέα Μπέο;
Επειδή ο Αχιλλέας Μπέος είναι ένας άνθρωπος που λέει τα πράγματα με το όνομά τους, έχω ανοίξει μέτωπα με πολλές ομάδες. Έχουμε απλά με όλους αυτούς διαφορετική φιλοσοφία και άποψη. Είναι ο χαρακτήρας μου έτσι, οπότε αντέχω. Έτσι ο κόσμος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από αυτά για τους στόχους του Ολυμπιακού Βόλου. Είναι μια προσωπική κόντρα με τον Πατέρα.
 
Αυτό που ρωτάει ο περισσότερος κόσμος είναι γιατί να μπλεχτεί ο Αχιλλέας Μπέος σε μια υπόθεση που δεν αφορά στην ομάδα του…
Ολοι λένε για τον Μπέο. Και η Λάρισα λέει ότι μας έριξε ο Μπέος… Δηλαδή αν είχα μια τέτοια δυναμική, θα ασχολιόμουν με το πώς θα πέσει η Λάρισα; Δεν θα την χρησιμοποιούσα για τη δική μου ομάδα; Ο Ολυμπιακός Βόλου όχι μόνο δεν έχει ευνοηθεί από τη διαιτησία, αλλά έχει αδικηθεί κιόλας. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και τον παραδέχεται όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα.
 
Πιστεύετε ότι τελικά θα αποδοθεί δικαιοσύνη;
Πιστεύω ότι θα βρεθούν οι ένοχοι όλης αυτής της κατάστασης. Η δικαιοσύνη προχωρά την υπόθεση. Εκτιμώ ότι θα δικαιωθώ και ότι θα περάσει κι αυτό…
 
Επαναλαμβάνετε συνεχώς ότι αν βρεθεί επενδυτής θα δώσετε την ομάδα. Θεωρείτε ότι δεν έχετε να πετύχετε κάτι άλλο με τον Ολυμπιακό; Ότι η ομάδα έχει πιάσει ταβάνι ή σας έχουν πικράνει κάποια πράγματα που έγιναν;
Δεν είναι θέμα στόχων ή ότι έχει πιάσει ταβάνι ο Ολυμπιακός Βόλου. Από την αρχή που είχα έρθει εδώ, ήρθα για συγκεκριμένα πράγματα. Ζήτησα τη στήριξη του κόσμου. Έγιναν κάποια πράγματα που με ενόχλησαν. Αν βρεθεί επενδυτής, ο Ολυμπιακός θα μεταβιβαστεί. Είναι αλήθεια αυτό. Μέχρι όμως να βρεθεί επενδυτής δεν πρόκειται να παρατήσω καμία προσπάθεια και θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της ομάδας μέχρι να πετύχει το στόχο της.
 
Σας έχει γίνει κάποια κρούση για την ΠΑΕ μέχρι τώρα;
Μόνο ενημερωτικά με πλησίασαν δυο Βολιώτες επιχειρηματίες. Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα επίσημο… Αν υπάρξει, οι πρώτοι που θα ενημερωθούν για να ξέρουν τι πρόκειται να γίνει θα είναι οι συνεργάτες μου.
 
Αυτό που ακούστηκε για τον Αμερικάνο φίλο σας τι είναι;
Τίποτα απολύτως. Έχει απλά την αίσθηση του χιούμορ και το είπε μόνο και μόνο για να το πει και να σχολιαστεί… Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
 
Από τη μία λέτε για επενδυτή και από την άλλη ο ανοιχτός πόλεμος με τη Λάρισα και το γεγονός ότι ο Αχιλλέας Μπέος δείχνει ότι θέλει τον Ολυμπιακό Βόλου κυρίαρχο στο θεσσαλικό χώρο, αποδεικνύοντας ότι παλεύει για ακόμα περισσότερα…
Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ήδη κυρίαρχος στη Θεσσαλία. Το ότι η Λάρισα έβλεπε ως υποδεέστερο τον Ολυμπιακό, αυτό δεν υπάρχει πλέον. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει την εμπειρία στον ποδοσφαιρικό προγραμματισμό που δεν έχει η Λάρισα. Η Λάρισα έχει ίσως καλύτερες δημόσιες σχέσεις και επικοινωνιακή πολιτική. Αλλά τίποτα παραπάνω. Ας μάθει από τα λάθη της και ας προσπαθήσει να ξαναβγεί. Γιατί όχι, όταν παίξουμε ξανά, να παραμιλάει όλη η Ελλάδα με το ποδόσφαιρο που θα παίζουν και οι δυο ομάδες. Αλλά ακόμα και έτσι ο κερδισμένος θα είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Όσο είμαι εγώ στον Ολυμπιακό Βόλου η Λάρισα δεν πρόκειται να τον περάσει και να βρεθεί ξανά από πάνω. Και δεν το λέω εγωιστικά, απλά έτσι είναι.
 
Στην μετά Τσιώλη εποχή βλέπετε κάποιες διαφορές στο ποδοσφαιρικό τμήμα ή και στο ποδόσφαιρο που παίζει ο Ολυμπιακός Βόλου;
Το ποδοσφαιρικό τμήμα λειτουργεί με γραμμή Μπέου. Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι. Όσον αφορά στο ποδόσφαιρο της ομάδας, είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα. Εκτός από το παιχνίδι με την Τρίπολη, που ο κ. Κατσαβάκης ήθελε να ξεκουράσει κάποιους ποδοσφαιριστές και ήταν ένα ματς με ιδιαιτερότητες, στα υπόλοιπα παιχνίδια η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο όπως και συνηθίζει.
 
Τελικά ο κ. Τσιώλης έφυγε σαν φίλος;
Για μένα όχι, δεν έφυγε σαν φίλος. Αλλά έτσι είναι ο Τσιώλης… Με λένε Ρίζο και τα γυρίζω… Όπως και να ’χει ο Σάκης Τσιώλης πέρασε από τον Ολυμπιακό, συνέδεσε την καριέρα του με την ομάδα μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του. Ο χρόνος θα δείξει πόσο καλός προπονητής είναι.
 
Η κοινή πεποίθηση που επικρατούσε ήταν ότι θα φέρετε ξένο τεχνικό στην ομάδα, αλλά εσείς κάνατε την έκπληξη…
Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν γινόταν να έρθει κάποιος άλλος προπονητής. Ο κ. Κατσαβάκης είναι αξιόλογος και γνώστης της πραγματικότητας και γι’ αυτό τον επιλέξαμε. Έμεναν μόνο μερικές αγωνιστικές και θέλαμε να φέρουμε έναν άνθρωπο που θα έχει άμεση προσαρμογή.
 
Το κλίμα στην ομάδα πώς είναι; Μιλήσατε με τους ποδοσφαιριστές; Υπάρχει άγχος;
Γι’ αυτό είμαι εδώ. Για να τους βοηθήσω στον τομέα του ηθικού και της εμψύχωσης. Σίγουρα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, αλλά από κει και πέρα οι παίκτες είναι έτοιμοι να το παλέψουν και να πάρουν αυτό που τους αξίζει.
 
Διάβασα κάπου ότι είπατε πως ο Ολυμπιακός Βόλου θα ρίξει τριάρα στον Ατρόμητο… Είναι αλήθεια ότι ειπώθηκε κάτι τέτοιο;
Είχα πει απλά πάνω στον αυθορμητισμό μου ότι θα ρίξει τέσσερα γκολ. Αν και πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει βάσει της δυναμικής του, δεν θα με πειράξει να κερδίσουμε και με 1-0. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να έρθει η πρόκριση.
 
Τι πιθανότητες δίνεται στον Ολυμπιακό για πρόκριση;
Ο Ατρόμητος παίζει για δύο αποτελέσματα. Από την άλλη όμως δίνω προβάδισμα στον Ολυμπιακό Βόλου λόγω της έδρας. Δίνω περισσότερες πιθανότητες στην ομάδα μου να πάρει την πρόκριση.
 
Αν τελικά περάσει ο Ολυμπιακός στον τελικό, ποιος αντίπαλος θα τον βόλευε;
Δεν μας ενδιαφέρει. Αν περάσουμε στον τελικό, θα σηκώσουμε το κύπελλο όποιος αντίπαλος και να είναι απέναντί μας. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Τον ημιτελικό τον θεωρώ πιο δύσκολο. Αν φτάσουμε στον τελικό, θα πάρουμε το τρόπαιο.
 
Στο πρωτάθλημα σε τι θέση προβλέπεται ότι θα τερματίσει η ομάδα;
Στην πρώτη εξάδα σίγουρα. Αλλά θα ήταν κρίμα και άδικο βάσει του ποδοσφαίρου που αποδίδει η ομάδα να μην καταφέρει να πάει στα πλέι οφ. Θέλω να πιστεύω ότι θα το πετύχει και αυτό.
 
Στους παίκτες τι θα πείτε; Τι θα προσπαθήσετε να τους περάσετε;
Αυτά είναι δικά μας! Αλλά σίγουρα ξέρω πώς θα τους μιλήσω και τι θα τους πω. Δεν θα πρέπει να έχουν άγχος καταρχάς. Να μπουν στο γήπεδο και να δείξουν τι μπορούν να καταφέρουν. Και ο κόσμος θα πρέπει να βοηθήσει πολύ από την κερκίδα και να δείξει ότι έχει ξυπνήσει.
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου