ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χρονιά επιτυχιών με υποσχέσεις για ακόμη περισσότερες

χρονιά-επιτυχιών-με-υποσχέσεις-για-ακ-657924

Ακρως επιτυχημένος χαρακτηρίζεται ο απολογισμός του 2018 για του αθλητές του Μαχητικού Γυμναστικού Συλλόγου 360ο, με συμμετοχές σε πανελλήνια, βαλκανικά, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ιανουάριος 2018

Την 1η θέση πανηγύρισε η αθλήτρια Ακριβή Μαυρομάτη η οποία συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ζίου ζίτσου που διεξήχθη στην Αθήνα στο Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης Ανω Λιοσίων. Την 3η θέση κατέκτησε ο Φίλιππος Μήλλος στο Fighting System και την 5η θέση η Αγορίτσα Μαυρομάτη στο αγωνιστικό σύστημα μάχης εδάφους Ne Waza. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 20/01 αγωνίστηκαν οι αδελφές Μαυρομάτη, Ακριβή και Αγορίτσα, στο Fighting System πετυχαίνοντας από δύο νίκες, αλλά και δύο ήττες αντίστοιχα, χωρίς να καταφέρουν τελικά να ανέβουν στο βάθρο.

Ομοίως και για τον νέο αθλητή της σχολής Φίλιππο Μήλλο, που την ίδια ημέρα αγωνίστηκε στη μάχη εδάφους Ne Waza, πετυχαίνοντας δύο νίκες, αλλά μετά από δυνατά παιχνίδια με δύο ήττες αποκλείστηκε από την τετράδα. Την Κυριακή 21/01 οι αθλήτριες της σχολής αγωνίστηκαν στο Ne Waza (μάχη εδάφους) στην κατηγορία -18 ετών, με την Ακριβή Μαυρομάτη να κάνει τρεις καταπληκτικούς αγώνες με τρεις αντίστοιχες νίκες (δύο υποταγές) και να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλοπάτι των μεταλλίων κατοχυρώνοντας τη θέση της στην Εθνική Ομάδα ζίου ζίτσου.

Με αρκετά δυνατά παιχνίδια η Αγορίτσα Μαυρομάτη ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα, αλλά στη συνέχεια πέτυχε δύο εκπληκτικές νίκες (μία υποταγή) και ήττα στον τελευταίο αγώνα αποκλείοντάς την από ένα μετάλλιο. Αξίζει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια προερχόταν από έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό, που την είχε κρατήσει εκτός αγωνιστικής προετοιμασίας δύο μήνες σχεδόν.

Τέλος, ο Φίλιππος Μήλλος συμμετείχε για πρώτη φορά στα αγωνιστικά τατάμι του Fighting ξεκινώντας με ήττα, αλλά μπήκε στα ρεπεσάζ με δύο συνεχόμενες νίκες και με εντυπωσιακά παιχνίδια πέτυχε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Πολύ καλή και εντυπωσιακή εμφάνιση όλων των αθλητών της σχολής στο πιο δυνατό πρωτάθλημα της χώρας, με συμμετοχές που ξεπέρασαν τις 1.000 και με πολύ υψηλό επίπεδο αθλητών.

Απρίλιος 2018

Με 36 αθλητές ο σύλλογος συμμετείχε στο 6ο Κύπελλο Ελλάδας βραζιλιάνικου ζίου ζίτσου, το οποίο διοργανώθηκε από την ΕΦΕΟΖΖ στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης την Κυριακή 15 Απριλίου 2018. Η επιτυχία ξεπέρασε κάθε προσδοκία και είναι τεράστια για ολόκληρη τη Θεσσαλία, αφού για πρώτη φορά σχολή από την περιφέρειά μας στέφεται κυπελλούχος Ελλάδος. Οι αθλητές επέστρεψαν με 35 μετάλλια, 9 χρυσά, 10 ασημένια και 16 χάλκινα και με ένα πολύ καλό πλασάρισμα θέσης.

Οι αθλητές που διακρίθηκαν είναι:

Χρυσό μετάλλιο – 1η θεση

Μαυρομάτη Ακριβή

Mιχαήλ Δημήτριος

Καρκαντζιά Μαίρη

Καρανικόλα Ιωάννα

Κονταράτος Αθανάσιος

Μουλά Αναστασία

Πανταζής Ευάγγελος

Κίτσιου Μαργαρίτα

Στάθης Βασίλης

Ασημένιο μετάλλιο – 2η θέση

Μαυρομάτη Αγορίτσα

Ιωαννίδου Εύη

Φλώρου Μαρία

Κίτσιος Γεώργιος

Μπέκου Επιστήμη

Σεμερτζίδης Μιχάλης

Παπαϊωάννου Κωνσταντίνος

Νταλιάνη Ελένη-Μαρία

Πρεβεζιάνος Παναγιώτης

Χριστοπούλου Χριστίνα

Χάλκινο μετάλλιο – 3η θέση

Μιχαήλ Παντελής

Βασάλος Οδυσσέας

Καραβασίλογλου Κωνσταντίνος

Στεργίου Γεώργιος

Νταούτη Ζωή

Lifo Emmiliano

Βολιώτη Δήμητρα

Παπαϊωάννου Έλενα

Τσολάκου Βασιλική-Μαρία

Καραπέτσας Λάμπρος

Μπατάνη Κατερίνα

Μπατάνης Κωνσταντίνος

Κητηλή Ελεάνα

Πάσχος Βασίλης

Πρεβεζιάνος Βασίλης

Πάσχος Θεόδωρος

Σεπτέμβριος 2018

Διακρίσεις πέτυχαν οι αθλητές και σε παγκόσμιο και βαλκανικό πρωτάθλημα.

Για πρώτη φόρα στην ιστορία του Βόλου, στο μαχητικό άθλημα του ζίου ζίτσου, αθλητές της πόλης μας συμμετείχαν σε τέτοιου επιπέδου διοργάνωση, εκπροσωπώντας επάξια τη σχολή και την πόλη μας. Αθλητές που ξεκίνησαν από μικρά παιδιά και με σκληρή δουλειά και προπόνηση κατάφεραν να διακριθούν σε πολλές διοργανώσεις και δη περισσότερο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ζίου ζίτσου το 2018 που οι θέσεις αυτές τους χάρισαν από μια θέση στην Εθνική Ομάδα.

Μετά από σκληρά παιχνίδια, οι μαχητές της σχολής κατάφεραν να διακριθούν με πολύ καλά πλασαρίσματα θέσεων, αλλά και μια 2η θέση στο βαλκανικό πρωτάθλημα.

Η Ακριβή Μαυρομάτη, ετών 15, κατέκτησε τη 2η θέση στο βαλκανικό πρωτάθλημα -48kg -18 ετών.

Ο Παντελής Μιχαήλ, ετών 14, κατέλαβε την 9η θέση στη μάχη εδάφους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα -15 ετών -60kg, σε έναν πολύ δυνατό όμιλο με 19 αντιπάλους.

Ο Φίλιππος Μήλλος, ετών 17, κατέλαβε την 4η θέση στο βαλκανικό πρωτάθλημα -85kg -21ετών.

Δεκέμβριος 2018

Τον περασμένο Δεκέμβριο τα Βολιωτάκια διακρίθηκαν στην Αθήνα και στο διεθνές πρωτάθλημα ζίου ζίτσου «Acropolis 2018», επιστρέφοντας φορτωμένα μετάλλια και διακρίσεις. Oι αθλητές της σχολής με εξαιρετικές εμφανίσεις κατάφεραν στο 100% του συνόλου των συμμέτοχων να ανέβουν στο βάθρο των νικητών με εντυπωσιακά παιχνίδια που εξέπληξαν τους γονείς συνόδους και θεατές που κατέκλυσαν το Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης Ανω Λιοσίων, όπου διεξήχθη το πρωτάθλημα με διοργανωτή την Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου και με πάνω από 1.500 συμμετοχές αθλητών.

Στο σύνολο των 14 αθλητών του 360ο Μαχητικού Γυμναστικού Συλλόγου που αγωνίστηκαν, κατακτήθηκαν συνολικά 17 μετάλλια με τρεις διπλές συμμετοχές αθλητών σε δύο διαφορετικά αγωνιστικά συστήματα (fighting – ne waza).

Συγκεκριμένα:

•1η θέση Fighting

Καρανικόλα Ιωάννα

Μιχαήλ Δημήτριος

Καραπέτσας Λάμπρος

•2η θέση Fighting

Κίτσιου Μαργαρίτα

Τσολάκου Βασιλική

Νταλιάνη Ελίνα

Βασάλος Οδυσσέας

•3η θέση Fighting

Παπαϊωάννου Ελένη

Βολιώτη Δήμητρα

Πανταζής Ευάγγελος

Κονταράτος Αθανάσιος

1η θέση Ne Waza

Καρανικόλα Ιωάννα

•2η θέση Μάχη Εδάφους

Μιχαήλ Δημήτριος

Παϊτέρη Μαρία

•3η θέση Μάχη Εδάφους

Γερανδρέου Μιχάλης

Ιωαννίδου Εύη

Πανταζής Ευάγγελος

Ο Μαχητικός Γυμναστικός Σύλλογος 360ο είναι αναγνωρισμένος από τη Γ.Γ.Α. με πτυχιούχο προπονητή ζίου ζίτσου και δραστηριοποιείται από το 2014 με συνεχή παρουσία σε διοργανώσεις της επίσημης Ομοσπονδίας. Επίσης είναι μέλος της πρωταθλήτριας ομάδας Gracie Barra Greece και την εκπροσωπεί επάξια με τα τμήματα βραζιλιάνικου ζίου ζίτσου 360ο jiu Jitsu Draculino Team Volos/Larissa. H σχολή βρίσκεται στον Αναυρο, Αιολίδος 2Β (τηλ. επικ. 6983386801) και λειτουργούν τμήματα από 4 ετών στο Sport Jiu Jitsu – Brazilian Jiu Jitsu και ενηλίκων Krav Maga.

  • Οι γονείς των αθλητών ευχαριστούν και συγχαίρουν τον προπονητή Γιοβάνη Συμεών και το Δ.Σ. του συλλόγου, ευχόμενοι ακόμη περισσότερες επιτυχίες μέσα στο 2019.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου