ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στην Αγριά με Θησέα η Νίκη

στην-αγριά-με-θησέα-η-νίκη-660381

Για πρώτη φορά μέσα στο 2019 θα αγωνιστούν σήμερα Θησέας και Νίκη Βόλου στο γήπεδο της Αγριάς με την 14η αγωνιστική να κάνει τελικά …ποδαρικό στη νέα χρονιά, μιας και η 13η αγωνιστική αναβλήθηκε για τις 23 Ιανουαρίου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου στην οποία ο Θησέας θα αντιμετώπιζε εκτός έδρας τον ΑΟ Στυλίδας και η Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό τον Πιερικό μετατέθηκε από την ΕΠΟ λόγω της κακοκαιρίας το περασμένο διάστημα και έτσι οι ομάδες του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής επιστρέφουν σήμερα στη δράση με τη διεξαγωγή της 14ης αγωνιστικής, η οποία είναι και η πρώτη του β’ γύρου.

Στην επανεκκίνηση του 2019 Θησέας και Νίκη κοντράρονται σήμερα στις 3μ.μ. στο δημοτικό γήπεδο Αγριάς με ξεκάθαρο φαβορί τους κυανόλευκους, οι οποίοι όμως θα πρέπει να το αποδείξουν και εντός του αγωνιστικού χώρου, σε ένα γήπεδο όπου ο Θησέας είναι αήττητος, έχοντας μία ισοπαλία και τρεις νίκες.

Ερωτηματικό αποτελεί και για τους δύο αντιπάλους το πώς θα παρουσιαστούν μετά από τη διακοπή του πρωταθλήματος και μετά τις αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών που είχαν κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Ο γηπεδούχος Θησέας

Για τον Θησέα Αγριάς τελευταίο παιχνίδι ήταν εκείνο κόντρα στον ΑΟ Σελλάνων του οποίου και επιβλήθηκε με 1-0 εντός έδρας στις 16 Δεκεμβρίου με τους πράσινους να θέλουν να παραμείνουν αήττητοι στην Αγριά όπου μετρούν τρεις νίκες και μία ισοπαλία, κατά την οποία δέχθηκε και το μοναδικό τέρμα από τον Οικονόμο (1-1). Στον σημερινό αγώνα ο προπονητής του Θησέα Αγριάς Λάκης Μπακάλης δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις πολύτιμες υπηρεσίες των Κοτζαθανάση και Αγιασιώτη, με τους δύο ποδοσφαιριστές να απουσιάζουν λόγω τιμωρίας. Ετσι 18 ποδοσφαιριστές θα είναι διαθέσιμοι για τη σημερινή αναμέτρηση και συγκεκριμένα οι Κουτσιρίμπας, Κεφαλάς, Μπόρας, Γιαουπλάρι, Βαν ντε Γουΐχε, Δημητριάδης, Διαμαντόπουλος, Χατζησταμάτης, Οικονόμου, Πέτσης, Ζάχος, Βλάχος, Τσιουρής, Φραγκογιάννης, Γαλανόπουλος, Παπαϊωάννου, Κακάλιας και Παναγιώτου, ενώ οι Καψιώτης, Σφάκας και Αγγελής δεν συνεχίζουν στον Θησέα.

Η φιλοξενούμενη Νίκη

Η Νίκη θέλει μετά το διπλό στην Καλαμπάκα επί του ΑΣ Μετεώρων να «σπάσει» ακόμη ένα αήττητο, για να παραμείνει έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, που συγκατοικεί σήμερα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Από τους κυανόλευκους αποχώρησαν οι Τζιώρας, Δωματάς, Μακενγκό, Λάιος και Κυριαλάνης με τα κενά τους να αναμένονται να καλυφθούν μέχρι τέλη Ιανουαρίου, με τον Ράτκο Ντόστανιτς και τη Νίκη Βόλου να μην αντιμετωπίζουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα. Μετά το σημερινό παιχνίδι στην Αγριά οι κυανόλευκοι έχουν τρία σερί παιχνίδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με ΑΟ Στυλίδας (20/1) Πιερικό (23/1) και ΑΟ Σελλάνων (27/1).

Κυανόλευκη η προϊστορία

Ο Θησέας θα υποδεχθεί και πάλι τη Νίκη Βόλου στην Αγριά σε επίσημο αγώνα μετά από 27 χρόνια. Την τελευταία φορά και τον Δεκέμβρη του 1992, οι κυανόλευκοι είχαν κερδίσει για τη Δ’ Εθνική με 1-0 χάρη σε τέρμα του Τέλη Καϊμπαλίδη, με τους κυανόλευκους στη συνέχεια να κατακτούν και το πρωτάθλημα.

Αξιοσημείωτο είναι πως Θησέας και Νίκη έχουν συναντηθεί έξι φορές, μεταξύ αυτών για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο ΕΠΣΘ με τους κυανόλευκους να έχουν έξι νίκες.

Για την Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ και στις 4/1/76 ο Θησέας ηττήθηκε με 0-4 από τη Νίκη με σκόρερ τους Κράλλη (15’), Ρέντη (30’),Τσόχα (85’, 86’) και στις 2/5/76 η Νίκη είχε κερδίσει με 3-2 χάρη σε τέρματα των Δημητρίου (30’), Ζήγρα (65’), του τερματοφύλακα Γεράσιμου Σαρρή (70’), ενώ για τους Αγριώτες σκόραραν οι Χανταμπάκης (50’) και Μπάλλας (80’).

Για τη Δ’ Εθνική και την περίοδο 1992-93, εκτός από την τελευταία αναμέτρηση στην Αγριά (Θησέας-Νίκη 0-1 στις 27/12/92) οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στις 2/5/93 στο «Π. Μαγουλάς» με τη Νίκη να έχει κερδίσει με 4-0 με αυτογκόλ του Μητσάκη στο 62’ και τέρματα των Λέτσιου (70’), Γιαννακού (75’) και Καρρόπουλου (87’).

Πέρυσι για το Κύπελλο της ΕΠΣΘ η Νίκη είχε κερδίσει μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα με 2-0 με γκολ του Τζιώρα (77’, 90’), ενώ στη φετινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος η Νίκη είχε επιβληθεί με 5-0 (28’, 44’, 68’ Κέρι, Φάμπιο 84’, Αναστασίου 89’).

Διαιτητής ο Σιδηρόπουλος

Στο γήπεδο της Αγριάς διαιτητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, έχοντας ως βοηθούς τους κ.κ. Γιώργο Ταγκαλίδη και Νικόλαο Αρέστη, όλοι τους από την ΕΠΣ Πέλλας. Τη φετινή περίοδο ο Σιδηρόπουλος βρέθηκε στην Πτολεμαΐδα και στο παιχνίδι της Νίκης με τον Μακεδονικό για το Κύπελλο Ελλάδος, με τους Βολιώτες να παίρνουν την πρόκριση στα πέναλτι. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Αλέξανδρος Κόκκαλης από την ΕΠΣ Τρικάλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου