ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το πρόγραμμα δείχνει ότι μπορεί

το-πρόγραμμα-δείχνει-ότι-μπορεί-450263

Επτά τελικοί απομένουν στην τελική αντεπίθεση της Νίκης Βόλου για τα πλέι οφ της Football League 2. Τέσσερις βαθμοί από τη δεύτερη θέση της κατάταξης και τρεις μόλις από την τρίτη είναι διαφορές που αναμφίβολα μπορούν να «ροκανιστούν». Το πρόγραμμα των κυανολεύκων μάλιστα τους βοηθάει να πετύχουν τον σκοπό τους, αρκεί να αποφύγουν τα ανόητα στραβοπατήματα.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που προπορεύονται η Νίκη έχει ουσιαστικά το καλύτερο πρόγραμμα. Υπάρχει όμως το ρεπό που την αναγκάζει να μην έχει απώλειες για να υπερκαλύψει αυτή την αγωνιστική. Ρεπό βέβαια δεν έχουν κάνει ακόμα τόσο ο Εορδαϊκός, όσο και ο Φωκικός.

Στα επτά ματς που απομένουν η Νίκη έχει τέσσερα παιχνίδια εντός έδρας, στα οποία δεν χωράει κανένα απολύτως περιθώριο για απώλεια, αν θέλει να ελπίζει. Μεταξύ αυτών είναι και το ντέρμπι με τον Φωκικό. Εχει την ομάδα της Άμφισσας στην «κλούβα» σε ένα παιχνίδι που αν πάνε τα πράγματα όπως υπολογίζει θα είναι ίσως το σημαντικότερο της σεζόν. Για να φτάσει στο ματς με τον Φωκικό όμως, θα πρέπει να κερδίσει αρχικά το Ναυπακτιακό την επόμενη αγωνιστική στο Παντελής Μαγουλάς, να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας στην Φιλιππιάδα, το διπλό φυσικά είναι ο διακαής πόθος ώστε να καλυφτεί η εντός έδρας απώλεια από την ισοπαλία με τον Εορδαϊκό, ενώ ακολουθεί και το ματς με τη Ζάκυνθο πάλι στο γήπεδο της Μαιάνδρου. Δηλαδή στις τέσσερις επόμενες αγωνιστικές η Νίκη θα αγωνιστεί μόλις μια φορά μακριά από το «σπίτι» της, αφού η τετράδα κλείνει με το δεύτερο συνεχόμενο αγώνα έδρας απέναντι στο συγκρότημα της Άμφισσας.

Στη συνέχεια ακολουθούν η δύσκολη έξοδος στο Τύρναβο, το ρεπό της και η αναμέτρηση με τον Οδυσσέα Αναγέννησης στις Σέρρες. Στο τελευταίο τους παιχνίδι της σεζόν οι κυανόλευκοι υποδέχονται τους Πόντιους Κατερίνης.

Η επόμενη τετράδα κρίνει πολλά

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι επόμενες τέσσερις αγωνιστικές θα κρίνουν πολλά για τη Νίκη και γενικότερα για τις ανακατατάξεις στις προνομιούχες θέσεις του Βορείου Ομίλου της Football League 2. Οι κυανόλευκοι με το απόλυτο πιάνουν σχεδόν σίγουρα τριάδα και ύστερα διαχειρίζονται την τύχη τους βάσει τού πώς θα έχει δημιουργηθεί η κατάσταση στις πρώτες θέσεις. Το πρόγραμμα σίγουρα την ευνοεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι και εύκολα. Τα κομπιουτεράκια έχουν βγει από τώρα, θεωρητικά και βάσει προγράμματος υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να κάνει η Νίκη την ανατροπή στην βαθμολογία, αλλά από την άλλη στην πράξη, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και παράλληλα συνδυασμό αποτελεσμάτων και όχι μεγάλες εκπλήξεις από τις ομάδες που προπορεύονται. Το θετικό είναι ότι την ώρα που η Νίκη έχει μόνο ένα ματς με ομάδα που διεκδικεί άνοδο, οι υπόλοιποι συνδιεκδικητές έχουν μεταξύ τους ντέρμπι και προφανώς θα υπάρξουν παράπλευρες απώλειες.

Θέλουν διοικητική στήριξη

Τον δικό της ρόλο όμως σε όλο αυτό το εγχείρημα θα παίξει και η διοίκηση της ΠΑΕ. Την ώρα που Επανωμή και Γιαννιτσά έχουν ξεκινήσει αποχή και δείχνουν σημάδια διάλυσης, η Νίκη πρέπει να είναι ενωμένη και δυνατή για να κοιτάξει μπροστά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει το θέμα της αποχώρησης του Γιδόπουλου, που έχει μετριάσει την αισιοδοξία, αλλά από την άλλη οι ποδοσφαιριστές πιστεύουν ότι δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια. Οι παίκτες χρειάζονται διοικητική στήριξη και ηρεμία για να μπορέσουν να πετύχουν τον στόχο τους. Διαφορετικά δεν γίνεται. Πρέπει να σταθούν όλοι στο πλευρό τους.

Ανακοίνωση των οργανωμένων

Από τους οργανωμένους φιλάθλους της Νίκης, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση: «Φίλοι Νικιώτες, οι Σύνδεσμοι οπαδών Blue Club «Π. Ντοκούζης» και Blue Angels εκμεταλλευόμενοι το πάγωμα πάσης φύσεως εκδηλώσεων, την απαγόρευση αναχώρησης πλοίων, το κλείσιμο δρόμων, την αναστολή λειτουργίας καταστημάτων, δημοσίων υπηρεσιών, καφενείων, ζαχαροπλαστείων, την απαγόρευση διάθεσης προϊόντων σε καστανάδες, τυροπιτάδες και σαλεπιτζήδες, καθώς επίσης και την απαγόρευση κυκλοφορίας και σύναξης άνω των τριών ατόμων που επιβλήθηκαν στην πόλη μας. Δίνουν τη λύση για να περάσετε ένα ευχάριστο απόγευμα. Την Τετάρτη 16 Μαρτίου και ώρα 3.30 το απόγευμα στο χώρο του Blue Club Μαιάνδρου 14 αψηφούμε τις κυρώσεις της απαγόρευσης και διοργανώνουμε πάρτι με πολλές εκπλήξεις και άφθονα «ψητά κοτόπουλα» περιορισμένης βοσκής. Λυπούμαστε που κάνουμε την συγκεκριμένη εκδήλωση καθημερινή και εργάσιμη μέρα, αλλά δυστυχώς τα κοτόπουλα θα τα φέρει ο ορνιθοτρόφος στην Ν. Ιωνία μόνο τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Καλά να περάσουμε. Θα είμαστε όλοι εκεί».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου