ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Συνεχίζει να «ψάχνει» στο «πάνω ράφι»!

συνεχίζει-να-ψάχνει-στο-πάνω-ράφι-662467

Με το μυαλό στο πρωτάθλημα, στο κυριακάτικο ματς στην Αγριά, στην κορυφή, αλλά και στην «κάλυψη» θέσεων από παίκτες που αποχώρησαν μεταγραφικά είναι η Νίκη Βόλου που μετά την αναβολή της 13ης αγωνιστικής λόγω κακοκαιρίας ξεκινά τον β΄γύρο αλλά χωρίς πολλά λόγια αλλά με συντονισμένες ενέργειες και βάζει ψηλά τον πήχη όσον αφορά στην ενίσχυση…

Μετά τις «φυγές» των Τζιώρα, Μακένγκο, Δωματά οι υπεύθυνοι της ομάδας έχουν «βολιδοσκοπήσει» τους πρώτους μεταγραφικούς στόχους, με κάποιους από αυτούς να έχουν προσεγγιστεί ήδη από την ομάδα και να διαπραγματεύονται τον ερχομό τους στον Βόλο, για λογαριασμό της Νίκης που έχει αφήσει να εννοηθεί πως οι παίκτες που έφυγαν θα αντικατασταθούν από καλυτέρους.

Η «κίνηση» άλλωστε να προσεγγιστεί ο Βαγγέλης Μάντζιος, από μόνη της κάτι τέτοιο μαρτυρεί, ενώ χθες άνθρωποι της Νίκης διερευνητικά μίλησαν και με τον Αντόνιο Ανιέτε που παραμένει ανενεργός!

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου Αντόνιο Ανιέτε είναι χωρίς ομάδα εδώ και αρκετό καιρό και το όνομα του «παίζει» πάντα για πιθανή επιστροφή στη Νίκη Βόλου, αν και ο ίδιος πρόσφατα απέρριψε πρόταση ομάδας Β΄ Εθνικής.

Μετά τη θητεία του στη Νίκη πήγε στη Βουλγαρία και τη Λέφσκι Σόφιας, αλλά και στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν για τη Νέφτσι Μπακού, επιστρέφοντας Ελλάδα για την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ενώ μετά ο Ισπανός μέσος που έπαιξε και σε Ολυμπιακό Βόλου, Ντεπορτίβο Θέουτα, Ρεάλ Χαέν, Σαν Ρόκε, Κορία και Ρεάλ Σοσιεδάδ, είναι χωρίς ομάδα αλλά και διστακτικός για πιο χαμηλές κατηγορίες.

Στο ίδιο επίπεδο ήταν και η περίπτωση Μάντζιου που είναι αυτό που είπε ο προπονητής της Νίκης Ράτκο Ντόστανιτς (που συνεργάστηκε μαζί του στον Λεβαδειακό) ότι αν φεύγει κάποιος θα έρθει καλύτερος! Ο Βαγγέλης Μάντζιος στο παρελθόν έχει παίξει σε Απόλλωνα, Αιγάλεω, Λεβαδειακό, Ατρόμητο, ΟΦΗ, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, Μαρίτιμο στην Πορτογαλία, Ανόρθωση στην Κύπρο και Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη Γερμανία. Ο Μάντζιος έχει επτά συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας και η δυσκολία στο να πεισθεί να έρθει στον Βόλο ήταν στο θέμα της κατηγορίας και στους όρους!

Πάντως στη Νίκη δεν βιάζονται κοιτώντας πάντως παίκτες από το πάνω ράφι …ενώ στα υπόψη είναι και ο Εράλ Τσουλχάι που είναι στο μικροσκόπιο του Σέρβου τεχνικού, αφού θέλει να ελέγξει την κατάστασή του πριν δώσει το τελικό «οκ» για την απόκτησή του. Επίσης υπάρχουν και ονόματα όπως του Δεμηρτζόγλου, αλλά και έκπληξη ένα εκ των οποίων μπορεί να ανακοινωθεί και σήμερα, ενώ θα υπάρξει και άλλη μια αποχώρηση νεαρού…

Στη Νίκη προπονητής και παίκτες πάντως είναι «απασχολημένοι» με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και προετοιμάζονται για την πρεμιέρα του β΄ γύρου καθώς θα τεθεί αντιμέτωπη του Θησέα στην Αγριά στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής.

Στη Νίκη θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί… και το 2019 όπως είχαν κάνει φετινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 30 του Σεπτέμβρη του 2018 απέναντι στην ομάδα της Αγριάς στο Πανθεσσαλικό, κερδίζοντάς τη με 5-0(28’, 44’, 68’ Κέρι, 84’ Φάμπιο, 89’ Αναστασίου).

Ο Θησέας που γυρνώντας στην Αγριά δεν έχει ήττα έχει ξανασυναντηθεί με τη Νίκη Βόλου και σε πρωτάθλημα Δ΄ Εθνικής και στο τοπικό με τη Νίκη τις χρονιές αυτές να είναι πρωταθλήτρια.

Χαρακτηριστικό μιας συνάντησης το 1976 (που οι κυανόλευκοι ήταν πρωταθλητές και κυπελλούχοι ΕΠΣΘ, αλλά και κυπελλούχοι ερασιτεχνών Ελλάδος) είναι ότι για τη Νίκη σκόραρε ο γκολκίπερ Γεράσιμος Σαρρής που είχε μπει αλλαγή στον Κράλλη, ενώ για το Θησέα σκόρερ ήταν ο Μανώλης Χανταμπάκης που μετά μεταγράφηκε στη Νίκη.

Τότε στο πρωτάθλημα ΕΠΣΘ1975-76 τα ματς ήταν:

Θησέας-Νίκη 0-4 (15΄Κράλλης,30΄Ρέντης,85’, 86΄Τσόχας)

Νίκη-Θησέας 3-2 (30΄Δημητρίου, 65΄Ζήγρας,70’ Γερ. Σαρρής – 50΄Χανταμπάκης, 80’ Μπάλλας)

Στη Δ’ ΕΘΝΙΚΗ

27/12/92:Θησέας-Νίκη 0-1 (42΄Καϊμπαλίδης)

2/5/93:Νίκη-Θησέας 4-0 (62’ αυτογκόλ Μητσάκης, 70΄Λέτσιος, 75΄Γιαννακός, 87΄Καρρόπουλος).

Φέτος αξιοπρόσεκτο είναι πως η ομάδα του Θησέα στην Αγριά έχει δεχθεί μόλις ένα τέρμα. Μετά την «έξοδο» στην Αγριά το πρόγραμμα μοιάζει ευνοϊκό για την ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς, μιας και επιστρέφει στο Πανθεσσαλικό υποδεχόμενη κατά σειρά τον ΑΟ Στυλίδας, τον Πιερικό και τον Α.Ο. Σελλάνων σε διάστημα επτά ημερών.

Ο Σιδηρόπουλος στο Θησέας-Νίκη

Από την ΕΠΣ Πέλλας είναι ο διαιτητής που ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του Θησέα με τη Νίκη, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 13/1 στο γήπεδο της Αγριάς στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και για τον 4ο όμιλο. Συγκεκριμένα διαιτητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, με βοηθούς τους Γιώργο Ταγκαλίδη και Νικόλαο Αρέστη, επίσης από την ΕΠΣ Πέλλας. Παρατηρητής ορίστηκε ο Αλέξανδρος Κόκκαλης από την ΕΠΣ Τρικάλων.

Ο Σιδηρόπουλος είναι από το 2013-14 στους πίνακες διαιτητών της Γ’ Εθνικής, ενώ πέρυσι «σφύριξε» και τέσσερα παιχνίδια για την Φούτμπολ Λιγκ. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει διευθύνει παιχνίδι της Νίκης για το πρωτάθλημα.

Ήταν, ωστόσο, ο διαιτητής της αναμέτρησης της Νίκης με τον Μακεδονικό Φούφας, φέτος για το Κύπελλο Ελλάδος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου