ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Θύμα» της Παναχαϊκής ο ΠΑΟΚ

θύμα-της-παναχαϊκής-ο-παοκ-665168

Στον απόηχο του… σίριαλ με την αποχώρηση Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ στραβοπάτησε στην Πάτρα και γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Παναχαϊκή, την πρώτη του φέτος στις εγχώριες διοργανώσεις.

Οι Αχαιοί σε όλη τη διάρκεια του ματς ήταν ψυχωμένοι, αλλά και «διαβασμένοι», με την ομάδα του Λουτσέσκου να εμφανίζεται νωχελική και άνευρη στα μεγαλύτερα διαστήματα του παιχνιδιού. Εξαργύρωσε δε την επιλογή του Σωκράτη Οφρυδόπουλου να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου, παρά το ότι τις δύο ομάδες τις χωρίζει μια κατηγορία.

Πλέον, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος, μπαίνουν σε… μπλεξίματα ενόψει της ρεβάνς στην «Τούμπα» στις 22 Ιανουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Παναχαϊκής στο Κύπελλο απέναντι στον ΠΑΟΚ, μετά από πέντε φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωπο στον θεσμό.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η Παναχαϊκή μπήκε προσηλωμένη ευλαβικά στο πλάνο. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, είχε διαβάσει καλά το ματς και από το ξεκίνημα δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να ελέγξουν τον ρυθμό και να δημιουργήσουν ρήγματα.

Η μοναδική επί της ουσίας ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, καταγράφηκε στο 7ο λεπτό. Ο Καρέλης έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, έπιασε το διαγώνιο σουτ που κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Καπούταγλη, πριν περάσει άουτ. Οι Αχαιοί ωστόσο δεν πανικοβλήθηκαν και συνέχισαν το παιχνίδι τους, βγάζοντας στον κακό αγωνιστικό χώρο της Αγυιάς, πάθος και ενέργεια σε αντίθεση με τον νωχελικό ΠΑΟΚ. Στο 13ο λεπτό, μετά από ολιγωρία της άμυνας του «δικεφάλου του Βορρά», ο Κυνηγόπουλος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε με τα πόδια στην κλειστή του γωνία.

Εκμεταλλευόμενη την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, η Παναχαΐκή πήρε τα μέτρα που της αναλογούσαν στο χορτάρι και στο 35’, βγαίνοντας εξαιρετικά στο επιθετικό τρανζίσιον κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Μετά από ωραία αντεπίθεση η μπάλα έφτασε στον Κυνηγόπουλο, ο εξτρέμ των γηπεδούχων μπήκε στην περιοχή, έφερε την μπάλα στο αριστερό, έκανε το σουτ, απέκρουσε ασταθώς ο Πασχαλάκης, με τον Μπαστακό να έρχεται τρένο και να παίρνει το ριμπάουντ και με πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο ξεκίνημα του Β’ μέρους, η εικόνα των φιλοξενούμενων ήταν εμφανώς βελτιωμένη. Η ομάδα του Λουτσέσκου μπήκε στην επανάληψη για να πάρει τον έλεγχο του ματς και έδειχνε σε πρώτη φάση να το πετυχαίνει.

Στο 56’ μάλιστα, ο Σάκχοφ βρήκε χώρο, πέρασε την μπάλα στην περιοχή στον Λημνιό, εκείνος έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Καρέλης ανενόχλητος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα, χάθηκε για τον «δικέφαλο του Βορρά» σπουδαία ευκαιρία για το 2-1. Ο Λημνιός έτρεψε το μισό γήπεδο, άφησε στον Καρέλη, εκείνος συνδυάστηκε όμορφα με τον Ελ Καντουρί, η μπάλα έφτασε στην μικρή περιοχή, αλλά ο προωθημένος Λημνιός από κοντά την έστειλε ελάχιστα άουτ.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ πάνω που έπαιρνε τα ηνία του ματς, θαρρείς και έπαθε… μπλακ άουτ. Στο 68ο λεπτό, η άμυνα της ομάδας του Λουτσέσκου «κοιμήθηκε» και μετά από βαθιά μπαλιά στην περιοχή, ο Λουμπαρδέας βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με δυνατό βολέ σαν… σέντερ φορ, έστειλε την μπάλα στην εστία του Πασχαλάκη για το 2-1.

Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα για να διεκδικήσει κάτι στο παιχνίδι. Ο Λημνιός πέρασε δεξί μπακ, ενώ ο Κίτσιου στα αριστερά και ο Τόσκας δίπλα στον Βαρέλα, μετά την είσοδο του Πέλκα που πήγε δίπλα στους Καρέλη και Ελ Καντουρί, κίνηση που δεν βγήκε στον Ρουμάνο τεχνικό, όπως επίσης και όταν απέσυρε από το παιχνίδι τον Μαουρίσιο, για να ρίξει τον Ζαμπά στο φινάλε.

Γκολ: 35’ Μπαστακός, 68’ Λουμπαρδέας – 56’ Καρέλης

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Οφρυδρόπουλος): Καπούταγλης, Σταματόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος, Πλέγας, Ελευθεριάδης (66’ Καρατσανάκοφ), Αργυρόπουλος (61’ Κολ), Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (82’ Μωραΐτης).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κίτσιου, Βαρέλα, Μαλεζάς (73’ Μπίσεσβαρ), Τόσκα, Σάχοφ, Μαουρίσιο (81’ Ζαμπά), Λημνιός, Ουάρντα (66’ Πέλκας), Ελ Καντουρί, Καρέλης.

Ισοπαλία στα Πηγάδια για Ξάνθη και Ολυμπιακό

Μετά το πρωτάθλημα, έτσι και στο Κύπελλο οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να περάσουν από την… παγωμένη Ξάνθη, μένοντας στο 0-0 για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για την φάση των «16». Ματς χωρίς ιδιαίτερες… συγκινήσεις, με τον Ολυμπιακό να νιώθει «αδικημένος» από το αποτέλεσμα, έχοντας δύο δοκάρια με τον Φορτούνη στο 11’ και στο 58’!

Ντεμπούτο για τους «ερυθρόλευκους» έκανε ο Μασούρας, ο οποίος έδειξε διάθεση. Δεν πήρε βοήθειες επιθετικά από Ναουέλ και Φετφατζίδη ο Ολυμπιακός, όπως και από τον Γκιγιέρμε που δεν έκανε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι. Εξαιρετικό στήσιμο από τον Μίλαν Ράσταβατς για την Ξάνθη, η οποία δέχθηκε μόλις 4 τελικές σε όλο το ματς! Εξαιρετικός ο Κασάδο όπως και οι Καμαρά, Κοβάτσεβιτς.

Σε δύο εβδομάδες η ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τους Πειραιώτες να έχουν, φυσικά, το προβάδισμα καθώς θέλουν μια απλή νίκη στην έδρα τους για να προκριθούν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (91’ Αλμέιδα), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (59’ Μπαριέντος), Μπρίτο (85’ Μελισσόπουλος), Κάστρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά (68’ Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ, Φετφατζίδης (61’ Μασούρας), Γκερέρο (75’ Χασάν).

Μοιρασιά στη «μάχη της Κρήτης»

Ο Εργοτέλης βρήκε απάντηση με τον Ιατρούδη στο εκπληκτικό γκολ του Νάστου, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς.

Από ένα ημίχρονο απόδοσης είχαν οι Εργοτέλης και ΟΦΗ στο ηρακλειώτικο ντέρμπι της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, με το τελικό 1-1 να κρίνεται μάλλον δίκαιο.

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 28’ με έναν απίστευτο «κεραυνό» του Νάστου από περίπου 35 μέτρα, όμως ο Εργοτέλης ανέβασε… στροφές στην επανάληψη, είχε την κατοχή και στο 66’ βρήκε απάντηση με τον νεαρό Ιατρούδη. Ο τελευταίος σκόραρε με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ύστερα από ωραία σέντρα του Γιακούμπου από αριστερά.

Ο αγώνας

Κακό το ματς στο πρώτο 20λεπτο, με τον ΟΦΗ να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα. Στο 22’ ο Οικονόμου έκανε όμορφη προσπάθεια και σουτ έξω από την περιοχή με τον γκολκίπερ του Εργοτέλη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αλλά έξι λεπτά μετά, ο Κατσιμήτρος δεν κατάφερε να αντιδράσει στο τρομερό σουτ του Ανέστη Νάστου, ο οποίος έπιασε έναν «κεραυνό» από τα σαράντα μέτρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 39’ ο Ποτουρίδης προσπάθησε να απειλήσει με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο η μπάλα έφυγε εκτός εστίας.

Στη μοναδική αξιόλογη φάση του Εργοτέλη στο 44’, παραλίγο ο ΟΦΗ να πετύχει αυτογκόλ. Όταν από εκτέλεση φάουλ του Μπουρσέλη η μπάλα βρήκε στον Σασί, αλλά ο Στρέζος έπεσε στη γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 59’ ο Έφορντ επιχείρησε το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δοκάρι του Στρέζου. Η πίεση απέδωσε καρπούς στο 66’, όταν μετά από σέντρα του Γιακούμπου, ο Ιατρούδης (τον έχασε ο Μιχόγεβιτς) πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στρέζου για το 1-1. Στο 81’ λίγο έλειψε να γίνει η ανατροπή του σκορ. Τραγικό λάθος του Μιχόγεβιτς, ο Κουατένγκ πήρε τη μπάλα πέρασε και τον Στρέζο, πλάσαρε από τα αριστερά με τον Ποτουρίδη να διώχνει λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Γκολ: 66’ Ιατρούδης-28’ Νάστος

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Κατσιμήτρος, Μαζουλουξής, Γιακούμπου, Βουτσάκης (64’ Λαμπάκης), Μπάτζιος, Μπουρσέλης, Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης, Έφορντ, Καπνίδης (54’ Κουατένγκ).

ΟΦΗ: Στρέζος, Μπράουν, Γιαννούλης, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Νάστος, Οικονόμου, Ντίνας (78’ Κυριακίδης), Σάσι (46’ Πλατέλλας), Κοροβέσης, Βουό (64’ Πέρσον).

Ανοιχτοί οι… λογαριασμοί στα χιονισμένα Γιάννενα

Χωρίς νικητή έληξε το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννενα με τον Πανιώνιο, στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά το ισόπαλο 1-1 ανάμεσα στις δύο ομάδες στους… χιονισμένους -κι ως εκ τούτου ακατάλληλους για ποδόσφαιρο αξιώσεων- «Ζωσιμάδες».

Αποτέλεσμα το οποίο κρίνεται σε γενικές γραμμές μάλλον δίκαιο, με το παιχνίδι να κρίνεται ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και ταυτόχρονα αφήνει ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Με το εκτός έδρας γκολ των «κυανέρυθρων» να παίζει βέβαια το δικό του ρόλο…

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» προηγήθηκε μόλις στο 12ο λεπτό, με το γκολ του Σάντι Κριζμάν σε κενό τέρμα, μετά από γύρισμα του Ευριπίδη Γιάκου από τα δεξιά.

Με τον Πανιώνιο, που ένα λεπτό νωρίτερα έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί -μετά από ωραία συνεργασία του Κούρντι με τον Σιντί Αλί και το σουτ του πρώτου να περνάει άουτ- να ισοφαρίζει στο 23’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φιορίν Ντουρμισάι, μετά την ανατροπή του Μιχάλη Μπουκουβάλα στον Σωτήρη Τσιλούλη.

Στην επανάληψη οι παίκτες του ΠΑΣ είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν διαδρόμους για την αντίπαλη εστία, καθώς οι φιλοξενούμενοι κράτησαν σχετικά εύκολα το 1-1 μέχρι τη λήξη.

Γκολ: 13’ Κρίζμαν – 24’ πεν. Τσιλούλης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Νικολιάς (64’ λ. τρ. Νάουμετς), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γιάκος, Παμλίδης (77’ Ξύδας), Μπουκουβάλας, Κρίζμαν, Αθανασιάδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μανόιλοβιτς, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Λουίς Γκουστάβο, Κούρντι, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Σιντί Αλί, Οικονομίδης (78’ Μακρύλλος), Τσιλούλης (88’ Μίκο), Ντουρμισάι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου